Oman painon pysäytyspenkki ennätys 35 toistoa

22.05.2022 - 10:22

Huomasin tuossa, että en ole päivitellyt tänne oman painon  penkistä tai pysäytyspenkistä ainakaan omaa kirjoitusta aikoihin. Viimeisin kirjoitus on oman painon pysäytyspenkistä 25 toistoa ja oman painon penkistä 30 toistoa vaikka nuo eivät ole enää pitäneet aikoihin paikkaansa. Nykyisin ainakin oman painon ennätys on 35 toistoa minkä lisäksi olen tehnyt erilaisia muita pidempien sarjojen ennätyksiä. Pysäytyspenkin puolella en edes muista mikä on oikeasti ennätykseni? Onko se 28 toistoa vai olenko saanut peräti 30 toistoa pysäytyksellä?

 

 

Tämän lisäksi olen nyt alkanut tekemään penkkiä sekä pysätytyspenkkiä ketjuilla mikä lisää "ennätyksien" määrää. En tietenkään muista kaikkia ennätyksiä ulkoa enkä myöskään pidä mitään kirjaa niistä. Kuitenkin ne merkittävimmät muistan suurin piirtein ja se on se tärkein. Kun oma maksimi ennätys on 235kg ja sitten kun teen aktiivisesti 100kg - 200kg painoilla erilaisia ja eri pituisia sarjoja niin tuo vaatisi jo suuren excelin pitämään lukua.

Kun on päässyt tiettyyn tasoon ja 200kg on tullut nostettua enemmän kuin muistan niin tuo 200kg ei merkitse itselleni oikeastaan mitään. Sitten kun tuo ennätykseni on 235kg niin se on jo niin paljon että 240kg hakeminen ei myöskään vaikuta "järkevältä". Jäljelle jää sitten tehdä erilaisilla painoilla 100kg - 200kg väliltä erilaisia sarjoja ja alkaa hakemaan jopa ylipitkiä sarjoja.

Tietyllä tapaa olen kadottanut penkistä merkityksen sekä motivaation mutta kun tuo penkki on oma vahvuuteni niin se tuntuu vain kulkevan vaikka en niinkään treenaa sitä. Tietenkin kun mennään lähemmäksi 200kg painoja niin tuolloin se vaatii jo hieman treenaamista ja painoihin totuttautumista. 

Olen tehnyt jo pidempään kyykyn pysäytyskyykkynä tai ainakin olen yrittänyt tehdä pysäytyksen alhaalla. Aina tämä ei ole ihan onnistunut suuremmilla painoilla ja välillä kun olen tuntenut pysäytyksen kyykkyä tehdessä niin videolta katsottuna kyykky ei ole ihan näyttänyt että siinä olisi pysäytystä tai ainakaan sellaista mikä "laskettaisiin" pysäytykseksi. Se miksi vaihdoin normaalin kyykyn tekemisen pysäytyskyykkyyn kesällä oli yksinkertaisesti vahvistaa kyykyn suurta heikkoutta eli syvyyttä. 

Päätin tuossa muutama viikko sitten että aloitan jalkatreeneissä takareisi priorisoinnin mikä oli yksi niistä monista asioista joita päätin kokeilla. Tämä oli noin neljä viikkoa sitten minkä jälkeen minulla oli viikon tauko treeneistä kun menimme töistä etäviikoksi Pyhtäälle mökille. Tuon viikon jälkeen minun oli tarkoitus aloittaa tai oikeastaan muuttaa monia asioista treeneissä. Onko sitten näiden parin viikon aikana tehnyt niin?

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.