Lohko maastavedossa uusi ennätys 305kg

25.02.2023 - 10:52

Viime viikolla kävin normaalista poiketen kolme kertaa PTVGYM:llä treenaamassa. Torstaina kävin tekemässä maastavetotreenin ketjuilla ja siihen päälle selkätreeniä, perjantaina oli vuorossa penkkiä ketjuilla minkä lisäksi hieman rintaa sekä olkapäitä ja lauantaina olikin sitten vuorossa boxi kyykky treeni ketjuilla minkä lisäksi muita jalkaliikkeitä. Kaikki kolme iltaa  PTVGYM:llä niin en päässyt alle kolmen tunnin tai ainakaan hirveästi alle. Olinkin siis sunnuntaina todella väsynyt ja lepopäivä tuli tarpeen. Maanantaina kun menin salille niin ajattelin tehdä hieman kevyemmin koko viikon mutta tuo jäi vain ajatuksen tasolle.

Maanantai tuli aloitettua maastavedolla missä taistelin kaksi kolmen toiston sarjaa 250kg painoilla, tiistaina tuli tehtyä penkissä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa aikoihin, keskiviikkona jatkoin boxi kyykkyä missä tein ensimmäistä kertaa ikinä 210kg painoilla kolme kahden toiston sarjaa sekä torstaina tein ensimmäistä kertaa penkissä 150kg painoilla kolme seitsemän toiston sarjaa. Ei siis mikään otetaan kevyesti viikko hieman raskaamman loppu viikon jäljiltä.

No mitä sitten perjantaina tapahtui kun menin tekemään maastaveto treenin PTVGYM:lle? Maastavetoa vastustusnauhoilla, ketjuilla, normaalilla tyylillä sekä lohkojen päältä. Vastustusnauhoilla tuli tehtyä kaksi toistoa 240kg painoilla, ketjuilla kaksi toistoa 260kg painoilla, normaalilla tyylillä pitkästä aikaa 275kg sekä lohkojen päältä uudeksi ennätykseksi 305kg. Jo tuo 275kg saaminen normaalilla tyylillä oli sellainen asia mitä en ole saanut tehtyä moniakaan kertoja. Olikohan tuo nyt kolmas kerta ikinä kun sain 275kg? Toisaalta 275kg on sellainen paino mitä en ole hirveästi nostellut kun painot joita olen käyttänyt on ollut joko 270kg tai 280kg ja tuo 275kg on jäänyt paitsioon.

Maastavedon 275kg jälkeen siirryin sitten tekemään lohkojen päältä maastavetoa eli block deadlift. En todellakaan tiennyt mitä odottaa mutta siinä jossain vaiheessa päätin että lähden tekemään uutta ennätystä 305kg. Tuo oli jo hyvissä ajoin ennen kuin nousin painoissa niin pystyin valmistautumaan siihen paremmin ja tekemään nousut sen mukaan. Toisaalta heti alusta asti lohko maastaveto tuntui raskaalle ja mitä enemmän tankoon painoja laitoin niin sitä vaikeammalta se tuntui. Oikeastaan jo 260kg tuntui raskaalle ja 280kg vielä raskaammalle mutta kun olin päättänyt nostaa 305kg niin sitä myös siinä sitten lähdin hakemaan.

Kun tein normaalilla tyylillä 275kg painoilla niin oikeasti lähdin hakemaan kahta toistoa mutta päädyin tekemään yhden kun ei se ensimmäinenkään noussut ihan niin hyvin. Lopulta kun lähdin tekemään lohkojen päältä 305kg niin oikeasti lähdin hieman hakemaan kahta toistoa mutta samalla tavalla kuin 275kg normaalin tyylin kanssa niin nyt ajattelin että parempi jättää vain yhteen. Sain kuitenkin 305kg nostettua ja se oli ennätys niin miksi väkisin lähteä sitten rykimään toista kun ensimmäinenkin tuntui jo niin raskaalle?

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.