Boxi kyykyssä ensimmäistä kertaa 200kg plus ketjut

22.02.2023 - 15:51

Viime viikon lauantaina mietin hetken aikaa mutta vain hetken jaksanko lähteä PTVGYM:lle kun sää ja ajokeli oli heikon näköistä. Kuitenkin ajattelin ja tiesin että isommat tiet ovat ihan hyvässä kunnossa ja saan kyllä muutenkin paremman fiiliksen lähteä tekemään jalkatreeniä kun vain lähden PTVGYM:lle. Jälkeenpäin ajateltua tämä oli ainoa ja oikea ratkaisu sillä treeni meni todella hyvin enkä muutenkaan olisi voinut vastaavaa treeniä tehdä lähisalilla. Yksi lauantai-ilta joulukuussa oli vastaavanlainen tapaus ja silloin päätin mennä tekemään maastaveto treenin lähisalille mistä ei tullut yhtään mitään niin myös tuo kerta painoi päässä ja vaikutti asiaan suuresti.

Tein tällä kertaa boxi kyykky pitkästä aikaa kun halusin tehdä jotain eri tavalla ja olen kyllä miettinyt tekeväni boxi kyykkyä kun viime kerrasta on aikaa. Viimeksi taisin tehdä boxi kyykkyä kesällä? No ainakin viime kerta oli Tampereen Loaded:lla missä tein boxi kyykkyä ketjuilla eikä se mennyt ihan niin hyvin kuin halusin. Halusin tehdä 180kg painoilla plus ketjut mutta päädyin tekemään muistaakseni 160kg painoilla plus ketjut kun jo sekin tuntui olevan niin raskasta että hyvä että nousi.

Viikon ensimmäinen kyykky treeni viikolla ei mennyt ihan niin kuin kuvittelin tai sitten kuvittelin liikoja hyvin menneiden edellisten jalkatreenien jälkeen. Lauantaina en tosiaan odottanut mitään liikoja kun tuo viime kertainen Tampereen Loaded treeni oli mennyt miten meni sekä viikon ensimmäinen kyykky treeni meni miten meni. Minulla oli tiettyjä painoja päässäni mihin laitoin tavoitteeni mutta lopulta en ihan niin tehnyt sillä loppu tulos oli parempi. Toisaalta lopputulos olisi voinut olla vieläkin parempi mutta siinä kohtaan kun päätin lopettaa kyykyn niin aikaa oli kulunut jo muutenkin kaksi tuntia lämmittelyineen. Kuitenkin suurempi asia oli se että olin henkisesti valmistautunut tekemään maksimissaan 200kg painoilla plus ketjut.

En nyt ole ihan varma olinko tehnyt aikoinaan boxi kyykkyä 180kg painoilla plus ketjut mutta jos en ollut niin lauantaina tein kolme paino sekä sarjaennätystä. Tein lopulta kaksi toistoa 180kg painoilla plus ketjut, 190kg painoilla plus ketjut sekä 200kg painoilla plus ketjut. Jokaiseen sarjaan lähdin ihan tosissani enkä ajatellut seuraavia painoja kuin vasta sen jälkeen kun olin tehnyt kyseisen sarjan. Myöskin nuo nouseminen 180kg, 190kg sekä 200kg oli ihan sen takia noin että halusin olla varma miten pieni lisäys vaikuttaa tekemiseen sillä ei se 180kg plus ketjut kaksi toistoa ihan tuntunut niin kevyeltä mille se näytti.

En tiedä mikä siinä on että boxi kyykky tuntuu kevyemmältä kuin normaali kyykky varsinkin kun on hyvä päivä. Huonona päivänä nyt kaikki tuntuu tökkivän muutenkin. Boxi kyykyssä myös mennään aina alas niin toistot menevät samaan kulmaan ja vauhti pysähtyy siinä vaiheessa kun lasketaan boxille istumaan. Tietenkin on myös se vaihtoehto että boxilla käydään vain osumassa mutta itse en tuota tyyliä edes hallitse sillä kun katsoo noita minun boxille alasmenoja niin aika tömähdyksiä ne ovat. Itsellä kun on vaikeuksia aina päästä sopivan alas kyykyssä ja varsinkin niinä päivinä kun on heikompi päivä. 

Boxi kyykyssä itselleni vaikein asia on mennä juurikin boxille. Yleisesti kun tuntuu sille että boxi olisi jo siinä että itse olisi alempana mitä oikeasti on niin tämän johdosta istuminen boxille on enemmän tömähdys kuin laskeutuminen. Se on toisaalta hyvä että oli sitten painoa miten paljon tai vähän tahansa niin tyyli on aina sama eli laskeutuminen boxille ei muutu kun lisään painoja. Näin ollen kun saisin korjattu tuon ongelman jo pienemmillä painoilla tai sitten suuremmilla niin ongelmaa ei olisi. Muutenkin pienemmillä painoilla tuo boxille tömähtäminen tuntuu olevan voimakkaampi kuin suuremmilla painoilla.

Ketjut tuo boxi kyykkyyn oman lisänsä kuten normaalissa kyykyssä. Alhaalla paino on kevyempi kuin ylempänä minkä lisäksi tanko liikkuu eri tavalla ylös kuin ilman ketjuja. Ketjut tuova koko kyykyn tekemiseen tasapaino asioita mutta vastaavasti ketjut voivat toimia jopa apuna tasapainossa ettei kyykky lähde nojautumaan liikaa eteen tai taakse. Kuitenkin ketjujen heiluminen tuo kyykyn tekemiseen oman mausteensa mihin olen nyt hyvin tottunut kun olen päässyt kyykkäämään ketjuilla aktiivisesti noin vuoden verran.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan