Kaksi maastaveto treeniä viikkoon vastusnauhoilla, ketjuilla sekä lohko maastavedolla

18.02.2023 - 14:23

Tämä viikko oli nyt toinen peräkkäinen viikko kun tein kaksi maastaveto treeniä samalla viikolla. Tein aikoinaan kaksi maastaveto treeniä viikossa mutta pidemmän päälle tuo ei oikein toiminut ja alkoi olemaan raskasta. En nyt yhtään muista miten nuo maastaveto treenit alkoivat menemään mutta negatiivinen vaikutus niillä oli sillä muuten en olisi lopettanut tuota. Voi myös olla että lähdin hakemaan kaksi kovaa maastaveto treeniä viikkoon jolloin tulokset lähtivät laskuun. Jossain vaiheessa kun innostuin tekemään räkkivetoja aktiivisesti niin viikon toisessa selkätreenissä keskityin räkkivetoon ja toisessa maastavetoon.

Aloin jo aikaisemmin miettimään tuon räkkivedon kohtaloa ja sitä onko se nyt niin paljon säästeliästä tehdä "vain" räkkivetoja kun maastavetoja toisessa treenissä? Viime kesänä Tampereen Loaded:lla kun olin tekemässä maastaveto treeniä niin tein maastavedon jälkeen maastavetoa lohkojen päältä mitä sitten jatkoin kesän jälkeen syksyllä PTVGYM:llä. Jo tuona kesänä Loaded:lla huomasin että tuo "block deadlift" eli lohkojen päältä tehtävä maastaveto on itselleni helpompi ja parempi liike kuin räkkiveto. Minulle muodostui yksi treeni viikossa missä tein normaalia maastavetoa sekä lohkojen päältä tehtyä maastavetoa minkä lisäksi yksi selkätreeni muodostui räkkivedosta ja muista liikkeistä.

Parisen viikkoa sitten tosiaan ajattelin että jätän räkkivedon vain väliin viikon ensimmäisestä selkätreenistä ja teen ihan normaalia maastavetoa. Tällä viikolla tuo sama jatkui kun tein maanantaina maastavetoa sekä räkkivetoja vastusnauhoilla ja torstaina kävin tekemässä maastaveto treenin PTVGYM:llä käyttäen ketjuja sekä tehden maastavetoa lohkojen päältä. Näiden parin viikon aikana kuitenkin treenit ovat poikenneet toisistaan todella paljon enkä ole vielä ehtinyt näkemään tuloksien kannalta mitään sillä aikaa on mennyt vasta pari viikkoa.

Saa nyt sitten nähdä jatkanko tätä tyyliä tehdä pari maastaveto treeniä viikkoon vai palaanko tuohon että toinen treeneistä on räkkivetoa ja toinen sitten maastavetoa plus lohkojen päältä vetoja. Kuitenkaan kun olen tehnyt jo paljon pidempään kaksi kyykky treeniä viikkoon niin se ei ole vaikuttanut niin paljoa kyykky treeneihin. Toisaalta sen tiedän ja olen kokenut että jos viikon toinen treeni on hyvä niin toinen ei välttämättä ole ainakaan tuloksellisesti. Ehkä minun pitää vain tehdä enemmän erilaisia variaatioita maastavedon suhteen niin kuin olen tehnyt kyykyn. Kuitenkin kyykky treenit minulla on mennyt nyt viimeisen vajaan vuoden aikana parhaiten elämäni aikana ja tulos käyrä on tasaisen hyvä.

Minun on nyt vain osattava tehdä erilaisia treenejä eikä vain aina sitä samaa eli päivän kunnon mukaan maksimia. Pitää siis välillä alkaa vain tekemään pienemmillä painoilla joko tekniikka harjoittelua tai sitten pidempiä sarjoja. Nyt jos jatkan tuota kahden maastaveto treenin taktiikkaa niin tuo ei nyt saa mennä siihen että hakkaa vain päivän kunnon mukaan maksi painoilla sillä silloin tulokset alkavat tulemaan alas ja motivaatio treenejä kohtaan laskee.