Tidal musiikki tarjonta laajentunut

28.03.2021 - 17:00

Tidalin musiikki tarjonta on laajentunut enkä ole varma milloin tämä on tapahtunut. Huomasin tämän ihan sattumoisin kun minulle tuli eteen vanhaa 90 danceä sekä sitä kautta löysin myöskin uutta ja vanhempaa trancea. Sitten tuossa kuukausi - pari takaperin katsoin löytyykö Tidalista vielä mitään suomalaista musiikkia ja yllätyksekseni löytyi ja vielä masters laadulla. Tämä on auttanut nyt itseäni siinä mielessä, että olen saanut kuunneltua treenatessa tranceä Tidalin kautta kun peruutin Spotifyn mitä pidin Tidalin rinnalla juurikin treenimusiikin takia.

En ole ihan niin tarkkaan suomalaista tai danceä / tranceä hakenut Tidalista sillä viime vuoden puolella kun katsoin millaista tarjonta oli niin sitä ei ollut. Tämän on siis pitänyt tapahtua tämän vuoden puolella? En sitten tiedä vaikuttaako se asiaan, että olen alkanut huomaamaan laajentunutta mainostamista Tidalin suunnalta? Ainakin minulle on alkanut tulemaan Tidalin mainontaa enemmän tämän vuoden puolella kuin mitä on aikaisemmin tullut. Myöskin Gigantti tarjosi Tidaliin ilmaista koejaksoa ja halvempaa hintaa vuoden tilaukselle.

Itseäni ei nyt niin välitä millainen dance tai trance tarjonta Tidalissa on kun kuuntelen Tidalista suuremmaksi osaksi jazzia sekä rockia. Toivon muutenkin ettei Tidalin taso tule nyt mitenkään huononemaan jos Tidal yrittää laajentaa tilaajakuntaa laadun heikkenemisellä. Hankin kuitenkin Tidalin juurikin laadun takia sillä Spotifyssä ole laajempi tarjonta. Tidalin käyttöliittymä on sekä kappaleradio ovat mielestäni huonoja ja tämän takia minulla on nyt vielä jäljellä 60-päivän kokeilujaksoa Roon palvelusta. Käytän siis Roon palvelun kautta Tidal palvelua mikä tarjoaa paremman käyttöliittymän sekä paremmat äänilähteen hallinnan varsinkin usealle laitteelle. Olen myös kirjoittanut Roon kokemuksiani ja vielä kun minulla on ~20 päivää jäljellä niin voin kyllä sanoa tilaavani Roon palvelun kun koejakso päättyy.

Tidal kuva

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

En osaa sanoa mitä Tidalissa on tapahtunut tämän vuoden puolella mutta yleinen taso on heikentynyt. Huomattavin asia oli alkuvuodesta tullut uusi Tidal äppsin uudistus. Tuo uudistus ei ollut omaan mieleen yhtään ja on heikentänyt Tidal äppsin käyttöä sillä perus asiat eivät toimi niin kuin ennen. Painikkeet ja toiminnot vaihtoivat paikkoja ja ainakin isolla ruudulla kuten Iphone 12 Pro Max:lla Tidalin käyttäminen yhdellä kädellä ei enää onnistu. Toinen painike

Olen nyt käyttänyt Bluesound Node 2i suotatoistolaitetta nyt päivittäin BluOS sovelluksella kun en "uusinut" tai oikeastaan tilannut Roon palvelua 60-päivän kokeilujakson päätyttyä. Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli vielä käynnissä kun hankin Bluesound Node 2i suotatoistolaitteen niin BluOS sovellusta ei tullut aluksi hirveästi käytettyä muuhun kuin Bluesound Node 2i laitteen asetuksien muuttamiseen. Kuitenkin kun Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli

Olen nyt päässyt käyttämään BluOS sovellusta millä voidaan hallita BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta. Hankin BlueSound Node 2i suoratoistolaitteen kuukausi - pari kuukautta sitten saadakseni nauttia Tidalin MqA äänenlaadusta ja erityisesti hallita Tidalia langattomasti. Saadessani BlueSound Node 2i viimein itselleni kuukauden odottelun jälkeen kytkin Node 2i kiinni Denon X3600H vahvistimeen aluksi paketissa tulleilla RCA-kaapeleilla. Hetken ajan päästä