Peruutin Spotify Premium palvelun hinnan nousun takia

16.02.2021 - 23:13

Laitoin Spotify perhe-premium palvelun katkolle tämän kuukauden jälkeen. Tämä on nyt ensimmäinen kerta kun oikeasti perun Spotify palvelun käytön. Olen aikoinaan peruuttanut Spotify palvelua sen takia kun olen vaihtanut minkä kautta sitä olen maksanut. Joskus aikoinaan Spotifyn sai Telian asiakkaana Telian kautta halvemmalla niin vaihdoin sen sinne vai oliko se niin, että operaattori piti tuolloin valita? No joka tapuksessa ainoat kerran kun olen Spotifyn "perunut" ovat liittyneet minkä kautta sitä olen maksanut.

En muista koska vaihdoin perhe-premiumiin mutta senkin jälkeen hinta on jo kerran noussut ja tämä toinen hinnan nousu oli nyt liikaa. Lähinnä sen takia kun otin tuossa käyttöön Tidal palvelun ja maksan siitä kuitenkin kalliimman hifi-paketin 19,90€ kuukaudessa. Perhe-premium taisi nyt nousta 18€ kuukaudessa ja itse en näe oikein perusteita miksi Spotify nostaa hintaa. Näin maksavan asiakkaan näkökulmasta hinnan nousua on vaikea tajua sillä mitään uudistuksia ei ulospäin näy. Ainoa asia mistä olisin valmiina maksamaan on äänenlaatu minkä takia maksan Tidal palvelusta kalliimpaa Hifi pakettia.

Olen hankkinut Spotifyn ensimmäistä kertaa joku 10 vuotta sitten ja olen ollut tuosta lähtien premium paketin maksava asiakas. Mitä olen saanut tästä hyväksi, että olen ollut 10 vuotta asiakkaana? En muuta kuin silloin kun hinta on noussut niin ensimmäinen kuukausi on ollut vielä vanhalla hinnalla. Näin ollen olen siis saanut kiitoksena 2 kuukautta vanhalla hinnalla kun nyt tämä on nyt vähintään toinen hinnan nosto. Ymmärrän sen kyllä, että Spotify on massamarkkinoille toisin kuin Tidal. Näin ollen Spotifyn musiikki valikoima on paljon laajempi sekä palvelussa on paremmat ja uudemmat toiminnallisuudet Tidal palveluun verrattuna.

Olen nyt muutoinkin kuunnellut ja käyttänyt Tidal palvelua enemmän niin sinällään Spotifyn pois jäänti ei tule haittaamaan. Ainoa asia mikä Spotifyssä on ollut parempi on ollut treenimusiikin laajempi valikoima. Tidal palvelussa ei ole läheskään niin paljon sellaista musiikkia mitä tykkään kuunnella treenatessa niin siksi olen pitänyt Spotifytä aktiivisena. Kuitenkin muu kuuntelu on siirtynyt vallan Tidal palveluun juurikin paremman äänenlaadun vuoksi.

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää.