Penkkissä toistomäärä ennätys 110kg 33 toistoa

03.02.2022 - 10:30

Vuoden vaihteesta lähtien olen treenannut ihan eri tavalla kuin viimeiset 2 - 3 vuotta? Olen hieman liikaa kangistunut siihen samaan eli hakannut päätä seinään isoilla painoilla kun olen halunnut saada nostettua penkin, kyykyn ja maastavedon maksimi painoja ylös. Tästä johtuen olen sortunut hieman liikaa samaan kaavaan ainakin kyykyn ja maastavedon osalta mutta osannut tehdä järkevämmin penkin kanssa. Näin ehkä kun penkki on suhteessa paras ja en ole siinä enää hakenut maksimipainoja aikoihin ja varmaan osittain kun olen tehnyt penkkiä eri tavalla niin se on myös kehittynyt eniten?

No kuitenkin nyt alkuvuodesta olen tehnyt asioita ihan eri tavalla kuin viimeisen parin vuoden aikana. Se mihin tämä johtaa ja kuinka kauan teen tätä ennen kuin taas "sorrun" vanhaan tai kaavoihin niin en tiedä. Tällä hetkellä treenit ovat enemmän pidempää sarjaa pienemmillä painoilla kuin lyhyempiä sarjoja isommilla painoilla. Viimeiset pari vuotta olen tehnyt juurikin tuolla tavalla eli isommilla painoilla lyhyempiä sarjoja. Sitä miksi nyt aloin tekemään asioita eri tavalla niin en tiedä. Ehkä vain lopulta tajusin että on aika tehdä asioita eri tavalla.

Se että olen nyt tehnyt isoja liikkeitä pienemmillä painoilla ja pidemmillä sarjoilla ei ole ainoa muutos mitä olen nyt tehnyt mutta keskityn nyt siihen tässä. Olen nyt tähdännyt vähintään kymmenen toiston sarjoihin mutta on myös poikkeuksia sillä olen kuvitellut itsestäni välillä liikoja. Olen nimittäin laittanut liikkeisiin välillä aivan liikaa painoja siihen nähden että saisin tehtyä kymmentä toistoa. Siitä johtuen olen sitten hieman säädellyt ja tehnyt seitsemää tai kahdeksaa toistoa ja joka tapauksessa hakenut pidempää kuin kolme tai viisi. Tuo viisi on nyt ollut ihan minimi mitä olen sitten lähtenyt tekemään.

Poikkeuksia tietenkin on ja jos on tuntunut sille, että nyt on "hyvä" päivä tai pidemmät sarjat ovat tuntuneet selässä niin olen tehnyt lyhyempiä sarjoja tai tehnyt jopa ykkösiä. Se, että tekee kahdesti viikossa maastavetoa seitsemän, kymmenen, kahdentoista tai viidentoista toiston sarjoilla minkä lisäksi kyykky kahdesti viikossa pidemmillä sarjoilla niin painaa vain yksinertaisesti selkää. Olen tuntenut monena päivänä "painetta" alaselässä mikä on juurikin johtunut maastavedosta sekä kyykystä mutta siitä huolimatta olen tehnyt kyykkyä ja tai maastavetoa enkä ole jättänyt niitä väliin. Myöskin salilla tulee käytyä lähes päivittäin ja kahdesti viikossa olen tehnyt maastavetoa sekä kyykkyä.

Mitä olen tehnyt kyykyssä ja maastavedossa niin olen myöskin tehnyt penkissä. Penkissä olen tehnyt tätä jo pidempään vuosien varrella vaikka penkissäkin olen keskittynyt enemmän viiden tai seitsemän toiston sarjoihin. Kuitenkin aina silloin tällöin olen kokeillut oman painon ennätyksiä. Mielestäni oman painon ennätykseni olisi 32 toistoa mutta ainakaan täältä blogistani en löytänyt kuin "Penkissä oman painon maksimi 30 toistoa". Tuon 30 toiston lisäksi olen tehnyt pysäytyspenkissä 22 toistoa sekä nykyinen ennätys 25 toistoa. Noihin ennätyksiin en ole oikeastaan treenannut enkä valmistautunut niinkään. Aina silloin tällöin on tullut tehtyä jotain 15 toiston tai 20 toiston sarjoja slingshotilla tai ilman. Slingin kanssa olen saanut tehtyä suuremmilla painoilla kuin itse jaksaisin mutta en silläkään nyt ihan niin suurilla painoilla kuin mihin slingiä olen yleensä käyttänyt.

Tuossa viikko pari tuli tehtyä 110kg painoilla kaksi 25 toiston sarjaa ja olenkin nyt sitten treenien loppuun tehnyt useasti 20 toiston sarjoja. Esimerkiksi viime viikolla tuli tehtyä ihan normaali 140kg painoilla kolme viiden toiston sarjaa pysäytyspenkkiä minkä jälkeen tein yhden 20 toiston sarjan 110kg painoilla. Tämän lisäksi olen tainnut tehdä yhden sarjan slingshottia käyttäen 130kg painoilla millä tein kaksikymmentä toistoa.

Näiden pitkien sarjojen johdosta yritin sitten tehdä 110kg painoilla niin paljon toistoja kuin vain saan. 110kg on enemmän kuin oma painoni mikä viimeksi oli kun kävin vaa'alla niin 107kg. Näin ollen siis tuo 110kg ei ole oman painon penkki vaan enemmän kuin oma painoni. Sain tehtyä 110kg 35 toistoa joista kaksi ei ollut oikein millaistakaan eli 33 toistoa meni ihan "hyvin". Näin ollen 33 toistoa on nyt eniten mitä olen saanut tehtyä omalla painollani tai yli oman painoni.

Kirjoittelin tuossa vähän aikaa sitten kuinka neljä viimeistä maanatain treeniä ei ole sujunut tein sitten selkätreenin tai rintatreenin. Nyt tämän viikon maanantaina sain karistettua huonot maanantait kuntosalilla ja sain tehtyä vaihteeksi hyvän ja onnistuneen treenin. Täytyy kyllä sanoa, että treenin aikana minulla oli yksi tavoite eli saada pitkästä aikaa onnistunut treeni. Oikeastaan mikään ei vaikuttanut onnistumisen suuntaan fyysisesti. Henkisesti olin

Keskiviikkona oli taas se ilta kun pääsin treenaamaan Tampereen Loaded Gym:llä. Olin oikeastaan odotellut tuota iltaa jo heti lauantain treenin jälkeen minkä kävin tekemässä Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Vaikka maanantaina sainkin tehtyä toistakertaa ikinä 300kg räkkivetoa niin kyllä ajatukset maanantaina ja tiistaina treenien osalta oli keskiviikko illassa. Näin ollen asetin jälleen kerran hieman liikaa odotuksia kyseiseen treeniin ja vielä kun tiesin tekeväni

Eilen lauantaina kun menin Pitäjänmäen PTVGYM:lle treenaamaan niin aluksi parkkipaikkojen mukaan näytti rauhalliselta. Kuitenkin kun pääsin pukuhuoneen kautta itse salille niin huomasin, että salilla oli "normaalia" lauantaita enemmän porukkaa. Ilmeisesti ihmiset olivat tulleet kuntosalille kun pihalla satoi vettä lähes koko päivän enemmän tai vähemmän? Olin lauantaina lähes kolme tuntia tekemässä jalkatreeniä ja koko tuon ajan salilla oli kalamasti treenaajia

Neljä viimeisintä maanantaita on mennyt treenien osalta heikosti jopa huonosti. En tiedä tarkalleen miksi näin on mutta näin vain on tapahtunut vaikka olen tehnyt välillä selkätreeniä ja välillä rintatreeniä. Tein sitten räkkivetoja, maastavetoa tai penkkiä niin mikään niistä ei ole kulkenut läheskään samalla tavalla kuin viikon toinen rinta tai selkätreeni missä olen tehnyt kyseistä liikettä vai vastaavaa. Kolmena sunnuntaina neljästä olen pitänyt välipäivän

Eilen oli vuorossa jälleen maastaveto treeni PTVGYM:llä ketjuja käyttäen. Tuossa kun aloitin kirjoittamaan tätä tekstiä niin tuli huomattua viime kertainen treeni PTVGYM:llä niin että tulokset olivat lähes identtisiä. Kuitenkin kun tässä mietin mitä tuloksia olen saanut viimeaikoina tehtyä maastavedossa niin aikalailla samojen painojen välissä olen viimeiset pari kuukautta mennyt. Tuossa jokin aika sitten sain tehtyä uuden maastaveto ennätyksen ketjuilla 260kg

Tämän viikon tiistaina sekä torstaina tein "rintatreenissä" eli penkkitreenissä enemmän henkistä treeniä. Käytännössä siis se tarkoitti sitä, että penkkasin itselleni suurilla painoilla slingshottia käyttäen ilman spotteria. Penkissä kun minulla itselleni on se ongelma että olen liian riippuvainen spotterista että saan penkattua hyvin. Oli se sitten mikä paino vain niin spotterin vaikutuksella saan enemmän irti itsestäni oli painot sitten mitä. Tämä myös