Hifimessut 2021 kokemuksia

04.08.2022 - 15:22

Eilen tuli käytyä Helsingin Hifimessuilla Holiday Inn hotellissa sekä ruoka- & viinimessuilla messukeskuksessa. Viime vuonna en käynyt Helsingin Hifimessuilla kun unohdin asian ja messut olivat olleet pari - kolme viikkoa kun tajusin asian. Olin siis pari vuotta sitten viimeksi Helsingin Hifimessuilla ja minulle jäi hieman huonot kokemukset siitä käynnistä. Oikeastaan minulla ei ole niinkään hirveästi hyviä kokemuksia Helsingin Hifimessuilta mutta miten oli tänä vuonna?

Viime vuonna kävin Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END-MESSUT messuilla ja ne olivat mielestäni hyvä mutta tämän vuoden HIFI & HIGH END-MESSUT olivat omasta mielestäni huonot. Mikä viime vuoden ja tämän vuoden messujen ero oli? Itseäni kiinnostavat tuotteet, koekuuntelut sekä tarjoukset. Mikä tekee yleisesti messuista hyvät tai huonot on juurikin tarjoukset sekä mitä siellä on näytillä. Viime vuonna koekuuntelussa oli itseäni kiinnostavia tuotteita joita voisin harkita ostavani ja löysin tarjouksesta kuulokkeet kun taas tänä vuonna oli eri tuotteet koekuuntelussa eikä tarjoukset osunut kohdalleni.

Focal Aria 936 K2

Helsingin Hifimessut Holiday Inn hotellissa ovat joka vuosi kun sokkeloa kävelisi ympäri. Aulassa on suurempi(a) alue missä on muutamia yrityksiä esittelemässä tuotteita minkä lisäksi muutamalla käytävällä on huoneita missä on koekuunteluja. Tämän jälkeen pari kolme kerrosta ylempänä on huoneita joissa on koekuunteluja. Tässä kohtaan alkaakin sokkelossa kuljeskelu kun pitää mennä portaissa ja sitten katsoa käytävällä muutamat huoneet. Sitten kun kyseessä on hotellien huoneet niin koekuuntelu paikat ovat ahtaita. Vielä kun tähän lisätään väen määrä niin kokemus ei ole mikään maailman mahtavin.

Tällä kertaa Hifimessuilla oli itselleni kiinnostavia kuulokkeita sekä kaiuttimia joita koekuuntelin tai kävin koekuuntelemassa. Myöskin tällä kertaa messuilla ei ollut vain kallista high end vaan myöskin sellaista mihin voisi oikeasti olla varaa. Näin ollen nämä Hifimessut menivät positiivisien puolelle ja olivat paremmat kuin Hifihuoneen HIFI & HIGH END-MESSUT. Yhdet kaiuttimet joita kävin kuuntelemassa hieman pidempään oli Focal Aria 936 K2 joita olen hieman miettinyt. Kysyin myöskin messutarjousta kaiuttimista mutta vaikka hinta olikin alhaisempi niin tällä hetkellä en silti lähde kaiuttimia ostamaan. Kuulokkeiden puolella kuuntelin pitkään HIFIMAN ARYA kuulokkeita sekä HIFIMAN ANANDA. Näiden lisäksi oli mahdollisuus kokeilla eri Focal kuulokkeita mutta olen niitä jo päässyt testaamaan.

Ostin viime vuoden Hifihuoneen HIFI & HIGH END-MESSU:lta HIFIMAN Sundara kuulokkeet mistä olen kirjoittanut kokemuksia. Jos äkkiseltään vertaan Hifimessuilla koekuunteluissa olleisiin kalliimpiin HIFIMAN ARYA ja HIFIMAN ANANADA kuulokkeisiin niin suurin ero halvempiin HIFIMAN Sundara kuulokkeisiin on istuvuus. Kummatkin HIFIMAN ARYA ja HIFIMAN ANANADA sopivat päähäni paljon paremmin kuin halvemmat HIFIMAN Sundara kuulokkeet. HIFIMAN Sundara kuulokkeet tuntuvat painavan enemmän tai vähemmän kun taas HIFIMAN ARYA sekä HIFIMAN ANANADA kuulokkeissa en huomannut vastaavaa. Vähintään puolet kalliimmalla hinnalla saa siis kevyemmät ja päähän paremmin istuvammat kuulokkeet ellei muuta.

Äänenlaatua on hyvin vaikea lähteä arvioimaan sillä messuilla ei ollut HIFIMAN Sundara kuunneltavissa ja eron huomaa vain vaihtamalla kuulokkeita nopeasti keskenään. Minulla oli jopa hyvin vaikea siinä samalla kuulla eroa HIFIMAN ARYA ja HIFIMAN ANANADA väliltä mutta kyseessä oli messu olosuhteet. Kalliimmat HIFIMAN ARYA tarvitsivat enemmän äänenvoimakkuutta mutta kuullostivat mukavilta kun taas HIFIMAN ANANADA kanssa sai vähentää äänenvoimakkuutta.

Hifimessuilla kaikki riippuu tosiaan siitä mitä on tarjolla ja kun itse en välitä kalleimmista high end tuotteista joihin ei oikeasti ole varaa tai mahdollisuuksia niin tämän karsii myöskin omaa intoa. Hifimessuilla on mielestäni ihan kiva käydä vaikka voisin ne kyllä jättää väliinkin. Varsinkaan jos ei ole hankkimassa mitään uutta hifiä niin tällöin ei ole mielestäni järkeä mennä hifimessuille mutta jos on miettimässä tai hifi vain yleisesti kiinnostaa niin silloin.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän. 

Laittakaa ylös päivämäärä 16.-17.9.2023 niin kuin minunkin on tarkoitus sillä tuolloin on tämän vuoden Hifimessut sekä Habitare. Habitare alkaa muutamaa päivää aikaisemmin eli onko nyt keskiviikosta -sunnuntaihin vai normaaleille kävijöille torstaista - sunnuntaihin mutta Hifimessut ovat vain viikonloppuna. Vielä ei ole tullut mitään sen parempaa infoa mitä siellä on saati lipun hintoja mutta normaalisti Habitare lipulla on päässyt kumpaankin tapahtumaan. 

Kirjoittelinkin tuossa jo ensimmäisen kirjoituksen uudesta päätevahvistimesta minkä ostin tämän viikon alussa ja mitä nyt tulin loppuviikoksi asentamaan ja kokeilemaan. Ensimmäinen ilta ja toisen päivän aamupäivä menikin tosiaan tuon NAD C298 päätevahtimen liittämiseen Denon x3600H kotiteatteri vahvistimeen. Kuten ensimmäisessä kirjoituksessa NAD C298 olen käynyt asiat jo läpi. Kuitenkin nyt viimein olen päässyt kuuntelemaan NAD C298 päätevahvistinta niin vinyyleiden, Node 2i, HBO Max:in sekä parin 4K bluray elokuvan kanssa.

Riaa-korjainta / phono päätettä olen miettinyt aina siitä asti kun päivitin levysoittimeksi Rega Planar 3:n viime kesänä. Tuon hankinnan jälkeen minun oli tarkoitus ostaa Regan oma Rega phono box mitä nytkin oli käytännössä tarkoitus hankkia. Kuitenkin minulle tarttui nyt käteen Musical Fidelity LX2-LPS riaa-korjain / phono pääte mikä ei kuitenkaan ollut minulle ihan tuntematon tapaus.