HIFI & HIGH END-MESSUT 2021 käyty ja koettu

04.08.2022 - 15:23

Viime viikonloppuna tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END-messuilla ja samalla reissulla kolmannen kerran Loaded Gym:llä treenaamassa toisen kerran jalat. Kirjoittelen tuosta Loaded Gym kerrasta oman kirjoituksen ettei tästä tule nyt liian pitkä vaikka juuri nyt kirjoitus hetkellä en tiedä vielä mitä edes tulen kirjoittamaan. Nämä minun kirjoitukseni ovat aina vain tälläisiä extempore kirjoituksia ja jos olen yrittänyt miettiä jotain etukäteen niin eihän siitä ele tullut yhtään mitään. Lähes tulkoon kaikki kirjoitukseni on syntynyt sillä hetkellä kun saan ajatuksen mistä voisin kirjoittaa.

Viime vuonna HIFI & HIGH END-messuilta tuli ostettua HIFIMAN Sundara kuulokkeet joista löytyy myös HIFIMAN Sundara kokemuksia kirjoitukseni sekä yksi kaapeli. Tämän lisäksi paikan päällä oli koekuuntelussa Q Acoustics Concept 500 kaiuttimet joita olen jo hieman pidempään ajatellut hankkivani seuraavaksi. Kysyin myös viime vuoden messuilla kyseisistä Q Acoustics Concept 500 kaiuttimista tarjouksen mutta koska kyseessä oli valkoinen väri niin se ei ihan mieltänyt kun haluaisin tumman. Myöskin olin jo silloin ja vielä nykyään siinä uskossa, että nykyiset Q Acoustics Concept 40 kaiuttimet riittävän nykyisessä asunnossa. Pääsin kuitenkin tuolloin kuuntelemaan Q Acoustics Concept 500 kaiuttimia ja ne eivät kyllä pettäneet ja kuulin jo tuolloin suuren eron nykyisiin Q Acoustics Concept 40 kaiuttimiin.

HIFI & HIGH END-MESSUT 2021 käyty ja koettu

Hifihuoneen HIGH END-messut eivät ole mitään kovin suuret messut vaan ne pidetään ihan Hifihuoneen tiloissa. Tämän johdosta messuilla ei helposti ole minulle välttämättä mitään. Ei siinä etteikö varsinaisilla Hifimessuilla mitkä pidetään Messukeskuksessa tai siinä viereisessä hotellissa olisi mitään vaikka ovatkin paljon suuremmat. Pidän pienemmistä hifimessuista juurikin sen takia, että niissä on suuremmalla todennäköisyydellä minulle jotain sillä haluan käydä katsomassa tuotteita joihin minulla on oikeasti varaa enkä brändien lippulaivamalleihin joihin minulla ei ole koskaan varaa. Varsinaisilla hifimessuilla kun pääsääntöisesti on tarjolla vain niitä lippulaiva tuotteita.

Hifihuoneen HIGH END-messujen yksi mielenkiintoinen asia on aina messutarjoukset mutta juuri tällä kertaa niistä mikään ei onnekseni osunut kohdalle. Olen aikoinaan ostanut Q Acoustics Concept 40 kaiuttimet Hifihuoneen HIGH END-messuilta messutarjouksesta. Messuilla oli tarjouksessa Pro-Ject Debut Carbon EVO vinyylisoitin mutta kyseinen vinyylisoitin on liian minimaalinen päivitys nykyiseen eli jos tarjouksessa olisi ollu uusi Pro-Ject Debut PRO niin tämän olisin kyllä napannut mukaani. Muuten tarjouksissa ei ollut itselleni mitään kiinnostavaa mutta kaikki vaihtolaitteet olisivat olleet -10%. Kuitenkaan juuri sillä hetkellä vaihtolaitteissa ei ollut mitään mikä olisi kiinnostanut.

Yleisesti Hifihuoneen HIGH END-messuilla oli kyllä monia kaiuttimia sekä kuulokkeita kuuntelussa minkä lisäksi näki ja koki erilaisia vahvistin mahdollisuuksia. Kaikki koekuuntelussa olleet laitteet olivat kuitenkin eri kuin viime vuonna kuten ne ovat olleet aina. Tämän vuoden messut olivat itselleni nopeasti läpikäyty juttu sillä messuilla ei ollut itselleni tällä kertaa mitään ihmeellistä mutta toisaalta tämä ei niinkään yllättänyt. Kuitenkin näillä messuilla tulee aina käytyä kunhan vain muistan ja kerkiän sillä näistä on tullut pienimuotoinen perinne.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.