Bluesound Node 2i & BluOS kokemuksia

24.05.2021 - 11:10

Olen nyt käyttänyt Bluesound Node 2i suotatoistolaitetta nyt päivittäin BluOS sovelluksella kun en "uusinut" tai oikeastaan tilannut Roon palvelua 60-päivän kokeilujakson päätyttyä. Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli vielä käynnissä kun hankin Bluesound Node 2i suotatoistolaitteen niin BluOS sovellusta ei tullut aluksi hirveästi käytettyä muuhun kuin Bluesound Node 2i laitteen asetuksien muuttamiseen. Kuitenkin kun Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli päättymässä aloin kokeilemaan BluOS sovellusta enemmän kun tajusin mitä sillä oikein pystyi tekemään sekä vaihtoehtoa Roon palvelulle.

Olen pärjännyt toistaiseksi BluOS sovelluksella vallan mainiosti ja ainoa suurempi asia mitä kaipaan Roon palvelusta on laajemmat metatiedot ja niiden kautta uuden musiikin löytäminen. Myöskin Roon sovelluksen käyttöliittymä on paljon selvempi ja helppokäyttöisempi kuin BluOS:n mutta mitä enemmän BluOS sovellusta on käyttänyt niin siihen on alkanut tottumaan. BluOS sovelluksen kautta on mahdollista kuunnella Radio Paradisen radio kanavia MqA laadulla mikä ei ollut mahdollista Roon:ssa.

Bluesound Node 2i & BluOS kokemuksia

BluOS järjestelmällä voi hakea Radio Paradisessa soitavaa kappaletta suoraan Tidalista minkä johdosta olen käyttänyt tätä tapaa uuden musiikin löytämiseen. Tämä kyseinen kappale & artistihaku toimii ihan niistä suoratoistopalveluista mitkä BluOS järjestelmään on lisätty. Olen nyt pääsääntöisesti kuunnellut Bluesound Node 2:llä Radio Paradisen radiokanavia kun ne ovat saatavilla MqA äänenlaadulla eikä tuolloin tarvitse miettiä mitä sitä kuuntelisi. 

Olen jo kirjoitellut ensimmäisiä Bluesound Node 2i kokemuksia mikä keskittyi enemmän Bluesound Node 2i laitteen asennukseen ja käyttöönottoon. Bluesound Node 2i kokemuksien lisäksi kirjoittelin BluOS kokemuksia missä muun muassa vertailin BluOS sovellusta Roon sovellukseen. Käytännössä minulla ei ole näihin kirjoituksiin nähden sen suurempia lisäyksiä. Bluesound Node 2i on mielestäni loistava suoratoistolaite mitä voi hallita langattomasti BluOS tai Roon sovelluksella ja on juuri sellainen kun tarvitsin.

Halusin käyttööni laitteen millä pystyy hallinnoimaan Tidal palvelua parhaimmalla MqA laadulla langattomasti. Ennen Bluesound Node 2i laitteen hankintaa käytin Tidalia joko vanhemmalla Iphonella kiinnitettynä Denon X3600H vahvistimeen DragonFly USB DAC muuntimella tai AirPlayn kautta Roonilla sekä Tidalin omalla sovelluksella. AirPlayn suurin ongelma on se, että se ei tue MqA äänenlaatua niin tällöin Tidalista ei saa kaikkea irti. Bluesound Node 2i tukee MqA  äänenlaatua langattomasti BluOS sovelluksen kautta ja nykyään myöskin suoraan Tidal connect avulla minkä takia itse hankin Bluesound Node 2i  suoratoistolaitteen.

MacOS BluOS sovellus

Hallinnoin Bluesound Node 2i suoratoistolaitetta tällä hetkellä aktiivisimmin Ipadin BluOS sovelluksella minkä lisäksi myöskin hieman Iphonella. Näissä kahdessa on käytössä käytännössä sama sovellus mikä toimii todella hyvin eikä mitään kaatuiluja ole tapahtunut kuin harvoin. Itselläni enemmän ongelmia onkin ollut MacOS sovelluksen kanssa mitä käytän Macbook Pro:n kanssa. MacOS:n BluOS sovellus tuntuu olevan paljon herkempi erilaisille ongelmille ja sovellusta on tarvinnut monesti sulkea minkä jälkeen avata uudestaan. Itselläni on BluOS sovellus aktiivisesti auki Macbook Pro:lla enkä sulje sitä kuin ongelma tilanteissa. En tiedä johtuuko BluOS:n ongelmat juurikin tuosta etten sulje sovellusta usein vaan pidän sen koko ajan taustalla auki.

Päivin Bluesound Node 2i mukana tulleen rca-kaapelin Kimber Kable Timbre RCA kaapelilla mikä paransi äänenlaatua. Bluesound Node 2i on kiinni Denon X3600H vahvistimessa Kimber Kable Timbre RCA kaapelilla. Denon X3600H vahvistimesta äänet menevät suoraan Direct asetuksilla Kimber Kable 8PR kaiutinjohdoilla Q Acoustics Concept 40 kaiuttimille. Sitä en osaa sanoa oli Kimber Kable Timbre RCA ihan hintansa arvoinen päivitys vai olisiko vähemmälläkin pärjännyt? Kuitenkin voin sanoa, että rca-johdoissa eron kyllä kuulee mutta kannattaa miettiä onko päivitys sinulle sen arvoista ja kuinka paljon raaskit rca-johdoista maksamaan?

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Viime viikolla tuli hommattua uusi televisio Verkkokauppa.comin Black Friday tarjouksesta Sony XR-75X93J. Vanha televisio oli 55" LG C8 OLED eli paljon pienempi minkä johdosta jouduin tekemään tilaa tv-tasoon. Tämä johti siihen, että jouduin vaihtamaan vinyylisoittimen Pro-Ject Debut II paikkaa. Tuo puolestaan tiesi sitä, että jouduin ostamaan uuden rca-kaapelin Pro-Ject Debut II vinyylisoittimelle kun minulla ei ole ylimääräisiä rca-kaapeleita. Lisäksi jouduin

En osaa sanoa mitä Tidalissa on tapahtunut tämän vuoden puolella mutta yleinen taso on heikentynyt. Huomattavin asia oli alkuvuodesta tullut uusi Tidal äppsin uudistus. Tuo uudistus ei ollut omaan mieleen yhtään ja on heikentänyt Tidal äppsin käyttöä sillä perus asiat eivät toimi niin kuin ennen. Painikkeet ja toiminnot vaihtoivat paikkoja ja ainakin isolla ruudulla kuten Iphone 12 Pro Max:lla Tidalin käyttäminen yhdellä kädellä ei enää onnistu. Toinen painike

Bluesound Node 2i musiikki suoratoistolaite näyttää olevan maahantuojan tarjouksessa 489,00 hintaan. Itse laitoin Bluesound Node 2i suoratoistolaitteen hankintaan helmikuussa vai maaliskuussa ja sain tuossa hieman ennen huhtikuuta kun saatavuus oli silloin heikko. Olen nyt käyttänyt Bluesound Node 2i päivittäin Tidalin ja Radio Paradisen kuunteluun ja voin ehdottomasti suositella sitä jos olet hankkimassa suoratoistolaitetta musiikkipalveluille. Olen