Vuosi alkoi maastavedosta sarjaennätyksellä 270kg x3

11.01.2023 - 08:34

Maastaveto on minulle se liike mikä heiluu ja on heilunut eniten. Hyvän ja huonon päivän ero on valtaisa sekä niitä tulee jatkuvasti ja peräkkäin. Sain tuossa parisen kuukautta sitten sivuttua nykyistä maastavetoa ennätystä 285kg 10kg kevyempänä kuin sen joskus aikoinaan sain ensimmäistä kertaa. Kyseisessä treenissä sain vielä nostettua laatikoiden päältä tehdyssä maastavedossa 300kg painoilla kaksi toistoa mutta sen jälkeen onkin ollut alamäkee. Luulin oikeasti tuon 285kg jälkeen että nyt viimein oltaisiin 300kg ulottuvilla mutta tiesin kuitenkin että se vaatii paljon duunia. Kuitenkin matka tuon 285kg jälkeen on ollut vain alaspäin.

Myös nyt välipäivinä maastaveto sekä räkkiveto on ollut ne liikkeet jotka ovat menneet alakanttiin paria poikkeusta lukuunottamatta. Sain yhdessä maanantain treenissä tehtyä räkkivetoa 290kg painoilla kahden toiston verran mikä on hyvä tulos yleisesti omaan tasooni nähden mutta vielä sellaisena päivänä että olin ollut aamupäivällä / päivällä mäessä laskettemassa. Kuitenkin sitten seuraava maastavetotreeni olikohan perjantaina niin meni alakanttiin aika pahasti kunnes tuossa viime viikolla sain sitten tehtyä uuden sarjaennätyksen.

Tullessani maalle kävin tekemässä yhden selkätreenin Tampereen Loaded:lla missä pääsin tekemään maastavetoa kunnon tangolla, vastustusnauhoilla, ketjuilla sekä ATX:n 15cm lohkojen päältä. Kyseinen treeni ei nyt sinällään ollut mikään niin ihmeellinen mutta kuitenkin hyvä sillä sain tehtyä 250kg painoilla vastustusnauhoilla, ketjuilla sekä lohkoilta taisin ottaa 270kg. Tuon jälkeen maastavetotreenit menikin normaaliin tapaan miten sattui. En sitten tiedä mikä on ollut syy tai seuraus maastavedon epäonnistumisiin tai siis liian raskaisiin treeneihin kun painot eivät tunnu nousevan? Enkä ole vain palautunut vai olenko nyt liikaa säätänyt tekniikkaa kun siihen olen tehnyt korjauksia ja kokeiluja ehkä liiankin tiheään tapaan.

Kuitenkin nyt viime viikolla vaikka mikään ei puoltanut sitä asiaa että saisin hyvin tehtyä niin sain ensimmäistä kertaa ikinä 270kg painoilla kolme toistoa. Päivä ei oikein tuntunut olevan mikään hyvä eikä tekemisessä ollut sitä meininkiä mutta tuo vain tuli. Kun lähdin tekemään 260kg painoilla niin minun piti tehdä yksi toisto mutta kun se tuli hieman heikosti tai huonosti niin tein samalla sitten toisen eli kaksi toistoa. Tämän jälkeen mietin mitä teen seuraavaksi ja päädyin laittamaan tankoon 270kg. Minun piti varmaan tehdä yksi toisto kun tekeminen tuntui niin huonolle mutta kuitenkin hyvissä ajoin ennen kuin lähdin 270kg nostamaan niin päätin tehdä kolme toistoa.

Lähdin tekemään sitä kolmea toistoa minkä sanoin siinä ääneen muille ketkä siinä vieressä sattui olemaan vaikka ajattelin että hyvä jos yhden saan. Kuitenkin ensimmäinen tuli sitten hyvin minkä jälkeen toinenkin. Kolmas olikin sitten taisteluvoitto vaikka eräällä tapaa sekin sieltä "helposti" tuli vaikka se tuntui polviin jäävän jossain kohtaan. Kuitenkin kun koko sarjan katsoin heti videolta niin hyvältä se näytti tulevan alusta loppuun saakka. Paljon paremmalta miltä se oikeasti tuntui ja siksi onkin hyvä kuvata kovia sarjoja tai toistoja että oikeasti näkee miltä se tekeminen näyttää.

Tuon 270kg kolmen toiston jälkeen siirryin tekemään räkkivetoja missä ajattelin edetä normaaliin tapaan ja katsoa mitä tulee. Taisin tehdä kahden toiston sarjoja aina 280kg asti missä lähdin sitten tekemään kolmea toistoa kun kerran maastavedossakin sain kolme toistoa. Tuo maastaveto kyllä tuntui alusta asti räkkivedon tekemisessä negatiivisesti eikä missään vaiheessa tekeminen tuntunut kevyelle. Kuitenkin ajattelin että tein juuri 270kg painoilla kolme toistoa maastavedossa niin ajattelin että teen sitten vähintään 280kg saman kolme toistoa räkkivedossa kun räkkivedon pitäisi olla kevyempi liike. Toisin kuitenkin kävi ja jopa tuo kahden toiston saaminen 280kg painoilla oli taistelua eikä kolmas nosto edes lähtenyt nousemaan vaikka sitä oikeasti yritinkin.

Tämä on minulle kesän jäljiltä aika normaalia että maanantaisin olen tehnyt pelkän räkkivedon ja perjantaisin on sitten kovempi maastaveto ja tai räkkiveto päivä. Tämä alkoi kesällä Tampereen Loaded:lla missä tein ensimmäistä kertaa maastavedon jälkeen maastavetoa 15cm lohkojen päältä ja tuosta sitten muodostui syksyä myöden perjantai-illan rutiini PTVGYM:lle. Ensiksi teen maastavetoa yhdellä - kolmella eri tyylillä ihan mielialan mukaan. Deficit, normaali, vastustusnauhat tai ketjut ovat erilaisia tekniikoita mitä käytän ja yleisesti keskityn ketjuihin tai normaaliin millä yritän ottaa sen päivän ykkösen. Muut tyylit ovat sitten sellaisia apuja lämmittelyyn tai jos sille päälle tulee niin yritin jonkin toisen tyylin "ennätystä".

Maastavedon jälkeen siirryn sitten tekemään 15cm korkeiden lohkojen päältä maastavetoa tai räkkivetoja riippuen fiiliksestä tai millä salilla olen. Yleensä tuohon normaaliin maastavetoon menee lämmitelyn ja siivouksen jälkeen noin puolitoista tuntia mutta sitten tähän lohkojen päältä tai räkkivetoon puolisen tuntia. Se on lähinnä vain kamppailua viimeisiä voimia vastaan ja tulee mitä tulee asenne eikä niinkään että keskittyisin siihen. 

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.