Parin tunnin maastaveto treeni Tampereen Loaded:lla

23.12.2022 - 10:02

Ajattelin lokakuussa kun kävin Tampereen Loaded:lla treenaamassa että olikohan tämä tämän vuoden viimeinen kerta Tampereen Loaded:lla? Kesällä aktivoiduin käymään Loaded:lla lähes kymmenen kertaa minkä jälkeen kävin vielä tuon kerran vai pari mutta kaipuu oli kyllä kova. Huomasin heti kesäloman jälkeen kun palasin kotiin ja normi ympäristöihin että siinä hieman jopa masentui kun oli tottunut loistaviin puutteisiin missä ei nyt pääsisi käymään. Olen kyllä pari kertaa käynyt Espoosta Tampereella ihan vain treenaamassa mutta täytyy kyllä sanoa että ei siinä hirveästi järkeä ole vaikka reissuun yhdistäisin jotain.

Nyt kuitenkin tämän viikon keskiviikkona pääsin käymään Tampereen Loaded:lla missä tulikin sitten vietettyä normaalit kolmisen tuntia. Olin Loaded:lla suurinpiirtein siinä hieman ennen 19:sta ja täytyy sanoa että väkeä oli aikas paljon mutta lähes kaikki oli bodaus puolella niin vapaapainoalue olikin sitten rauhallisempi. Näin pääsin itse aloittamaan oman treenini heti mikä oli vain hyvä. Siinä jossain vaiheessa hieman kun valmistelin ja tein tai olin tekemässä ensimmäistä toistoa niin väkeä alkoi tulemaan vapaapainoalueelle. Siinä jossain kohtaan siellä olikin aikas paljonkin väkeä mutta taas jossain kohtaan sain tehdä treeniä aikalailla yksin.

Minulla ei ollut taaskaan mitään suunnitelmaa miten teen maastaveto treenin niin se meni todellakin ihan lonkalta. Aloin tekemään suoraan vastusnauhoilla ilman yhtään normaalia toistoa. Menin aikalailla normaaleilla nousuilla aina lopulta 250kg saakka vaikka minun piti nyt ensiksi ottaa 240kg mutta juuri kyseisellä hetkellä ei ollut 10kg painoja vapaana. Näin ollen menin suoraan 220kg painoista 250kg vastustusnauhojen kanssa minkä lopulta sain vaikka polvista ylöspäin tuntuikin raskaalle.

Tämän jälkeen laskin painot takaisin 120kg ja hain ketjut. Tein ketjuilla sitten käytännössä sitten saman treenin kuin vastustusnauhoilla mutta tällä kertaa menin 240kg kautta 250kg. Ajattelin kyllä mennä taas suoraan 220kg painoista plus ketjut 250kg painoihin plus ketjut mutta tuo vastustusnauha maastaveto alkuun kyllä mietitytti. Minulla on nyt vain monia kokemuksia siitä että vaikka vastustusnauhoilla maastaveto saattaa tuntua tekiessä kevyelle niin kyllä se sitten siinä pohjalla painaa. Vaikka tekisi siis 220kg tai 240kg vastustusnauhoilla niin tämän jälkeen nauhat pois ottamalla sama paino voi tuntua raskaalle tai suoraan isompaan hyppääminen voi jopa epäonnistua. Siksi pitääkin hieman katsoa ja miettiä millä sitä jatkaa.

No joka tapauksessa sain maastavedossa 250kg vastustusnauhoilla sekä ketjuja käyttäen mikä vastaa siinä 260kg - 270kg. Näin ainakin kuvittelisin mutta mikään nyt ei ole niin varmaa eikä sillä ole väliä sillä en ajattele asiaa niin. Minulla on kuitenkin omat ennätykset ja tavoitteet vastustusnauhoille sekä ketjuille enkä ajattele asiaa niin että jos teen vastustusnauhoilla 250kg tai 250kg ketjuilla niin se vastaisi 260kg tai yli vaan että tein 250kg vastustusnauhoilla tai ketjuilla.

Tämän jälkeen lähdin sitten vielä jatkamaan maastaveto treeniä "lohko" maastavedolla eli 15cm laatikoiden päältä. Tämä vastaa eräällä tapaa räkkivetoja mutta periaatteessa ei sillä kyseessä on eri liike ja ainakin itse pidän enemmän lohkojen päältä vedettävästä maastavedosta kuin räkkivedosta. Varmaan siksi koska se on maastaveto liike ja koska en ole mikään räkkivedon ystävä. Minulla oli vain yksi päämäärä tässä ja se oli 250kg vaikka oikeasti halusin paljon enemmän. Kuitenkin tuossa pohjalla oli jo 250kg vastustusnauhoilla sekä 250kg ketjuilla niin kyllähän se kropassa painoi ja huomasin tämän heti kun otin 220kg lohkoilta. Tuo 220kg tuntui jo niin raskaalle että ajattelin että huh huh. Siitä huolimatta nostin ensiksi painot siihen 250kg millä otin kaksi toistoa ja sitten päätin vielä jatkaa. Ajattelin kuitenkin että lohkojen päältä pitää nyt vetää enemmän kuin maastavedossa niin otin sen oman "perus" tuloksen 270kg millä sain kaksi toistoa.

Parin tunnin maastavedon saldo oli siis saada 250kg vastustusnauhoilla, 250kg plus ketjut ketjuilla sekä lohkojen päältä vedettyä 270kg kaksi toistoa. Tämän jälkeen sitten pääsin bodaus puolelle tekemään vielä kolmea vetoliikettä Arsenalin selkälaitteilla sillä mielestäni kaikki kolme laitetta mitä tein olivat Arsenalin laitteita ja mitä en normaalisti pääse tekemään. Alaviistosta päin soutua, maaten soutua sekä ihan vinosta päin soutua eli soutuliikkeitä.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.