Treeneistä viikon tauko teki hyvää

10.11.2022 - 13:19

Viime viikolla oli työpaikan perinteinen etäilyviikko kolmannen kerran Pyhtäällä missä oli mökki vuokrattuna. Ennen Pyhtää vuosia kävimme ulkomailla mutta nyt viimeiset kolme vuotta on mennyt tosiaan Pyhtäällä. Samoiten perjantaina olisi ollut firman 10-vuotispäivät mutta satuin olemaan jo perjantaina Tampereella katsomassa Columbus vs Colorado nhl-peliä. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun edes kävin Nokia areenalla eli nyt tuli sekin sitten koettua. Lauantaina oli vielä kummin 80-vuottis juhlat niin menoa riitti koko viikolle ja niin myös ajamista.

Pyhtäällä tuli syötyä todella paljon kaikenlaista ja erilaista ruokaa minkä lisäksi joka päivä tuli käytyä paljussa sekä saunassa. Töitä tuli myös tehtyä sekä biljardia pelattua. Minulla oli viikolla vähemmän tai enemmän pientä flunssan poikasta ilmassa sillä pientä kröhää tuli silloin tällöin. Ainakaan alkuviikosta mitään lämpöä ei ollut päällä eikä kyllä niinkään yskittänyt tai räkää lentänyt. Kuitenkin olotila ei ollut ihan 100% mutta ei myöskään heikko. Kun sitten lopulta palasin lauantaina kotiin viikon jälkeen niin tarkistin onko minulla kuumeetta niin pientä lämpöä oli. En sitten tiedä missä vaiheessa se oli noussut mutta alkuviikosta kotitestit antoivat negatiivisti niin ainakaan tartuntaa ei ollut.

Tämän viikon maanantaina minulla oli kuitenkin jo parempi olo vaikka ei mikään 100%. Mietin siinä menenkö salille vai pidänkö vielä taukoa? Kuitenkin tulin siihen lopputulokseen että olen siinä kunnossa että voin tehdä treeniä niin ajattelin mennä treenaamaan. Ajattelin asiaa siltä kannalta että tämän viikon voin tehdä kevyemmin eikä tarvitse tehdä kaikkia normaalisti. Tämä on kuitenkin parempi kuin että treeneistä tulee parin viikon tauko mikä on jo vaikeampi. Viikko on hyvä pituus treenitauolle mutta kaksi viikkoa alkaa olemaan jo vaikeampi.

Se mikä yllätti oli se että painoni ei ollut noussu yhtään vaikka söin paljon erilaisemmin kuin normaalisti. Myöskään liikkuvuus tai kankeus ei ollut vielä ehtinyt muuttua negatiiviseen suuntaan vaikka niistäkin oli taukoa. Kroppa sitä vastoin oli palautunut todella hyvin enkä tuntenut mitään pienintäkään kipua ja treenin tunsin hyvin kropassa vaikka tekikin pienemmillä / ei niin intensiivisesti treeniä. 

Kaikki siis tuntui menneen hyvin mutta todellisuus ei oikein sitä nyt ollut. Tämä mikä lie flunssan tuleminen oli se juttu mikä lannistaa kun ei pääse heti siihen missä oltiin. Myöskin juurikin ennen tuota viikon taukoa sain toiseksi raskaimman kyykyn ikinä 245kg minkä lisäksi sain tehtyä maastavedossa nykyisen ennätykseni 285kg kymmenen kiloa itse kevyempänä. Juuri tuo lannistaa että juuri kun olen saanut hyviä tuloksia niin treenit pitää lähteä käytännöstä rakentamaan alusta.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.