Kyykyssä 245kg mikä on toiseksi korkein kyykkyni ikinä

29.10.2022 - 11:26

Viime viikon lauantaina sain ketjukyykyssä tehtyä uuden ennätyksen 215kg plus ketjut. Tuolloin tuntui että saisin jopa enemmän tai ainakin saman tehtyä uudestaan tai jopa tehtyä kahden toiston sarjan. Kuitenkin viime viikon keskiviikkona kun kävin tekemässä tutun kanssa "bodaustyylisen" jalkatreenin PTVGYM:llä niin hack-kyykyn jälkeen tunsin jotain ei normaalia vasemmassa polvessa. Tuon polven kunnosta tuossa jo kirjoittelinkin mutta lyhykäisyydessään mitään ihmeellistä ei käynyt hack-kyykyssä vaan jostain syystä polvi vain otti osumaa.

Torstaina polvessa tuntui jotain mutta sain sen kuntoon perjantaihin mennessä omilla normaaleilla "rutiineilla" minkä lisäksi kävin torstaina uimassa. Rutiineihin kuului venyttelyä, liikkuvuusharjoittelua sekä erilaisia jalan liikutteluita millä sain polven siihen kuntoon että siinä ei tuntunut mitään ihmeellistä kun tein perjantaina maastavetoa. Polvessa ei myöskään tuntunut mitään ihmeellistä kun lauantaina menin tekemään jalkatreeniä PTVGYM:lle missä tein tosiaan ketjukyykkyä ja sain tehtyä jopa ennätyksen.

Vaikka sain tehtyä ennätyksen ja kaikki tuntui menevän hyvin niin ajattelin että on parempi lopettaa siihen eikä nyt tehdä enempää. Tuosta oli sitten hyvä lähteä hakemaan hyvää jalkatreeniä ja kyykkyä tämän viikon keskiviikkona. Tietenkään en voinut verrata tai lähteä sillä ajatuksella liikkeelle että nyt jatketaan siitä mihin lauantaina jäätiin. Tuo niin nähty mihin tuollainen johtaa kun yrittää jatkaa siitä mihin viimeksi on jäänyt sillä päivät ovat erilaisia ja toisena päivänä voi vain kulkea ja toisena ei. Kuitenkin tällä kertaa taas kulki joten tuossa tuli pari kyykky treeniä putkeen missä kulki mutta siitä huolimatta lauantain ketjukyykky oli mielestäni parempi.

Keskiviikkona lähdin rakentamaan kyykky treeniä ihan normaalisti enkä missään vaiheessa edes miettinyt mitä tein edellisenä lauantaina. Ainoa asia minkä otin ja käytin hyväkseni lauantain treenistä oli tehdä 180kg painoilla pari kertaa kun yleensä menen 180kg jälkeen heti 200kg painoihin jos sinne on tarkoitus mennä. 180kg jälkeen tein 210kg painoilla ja tuossa kohtaan suunnitelmat olivatkin sitten selvät. 210kg tuli hyvin ja kevyesti ja sen jälkeen suunnittelin tekeväni 230kg ilman spottia ja jos se menisi helposti niin sitten 245kg. Muutin kuitenkin tuossa kohtaa kahdesti suunnitelmia kun otinkin spotin 230kg kanssa ja sitten kun päädyin tekemään 245kg niin otin spotin molemmille puolille.

Kysymys voisikin kuulua miksi 245kg? Oikeasti tuohon on kaksi asiaa mitkä vaikuttivat miksi juuri 245kg. Ensimmäinen liittyy oikeasti lauantaihin ja juurikin tuohon ketjukyykkyyn 215kg plus ketjut ja toinen siihen että en ollut ennen kyykännyt ikinä 245kg. Myöskin 245kg oli nyt toiseksi suurin kyykkyni ikinä sillä kerran olen tehnyt 250kg, kerran 240kg silloin kun se oli ennätys sekä pari viikkoa sitten sain 235kg mikä oli kolmanneksi suurin kyykkyni ikinä. Olen myös tänä vuonna alkanut käyttämään enemmän 5kg loppuisia tukemia kun syyllistyn liian usein käyttämään tasakymmeniä siksi 205kg, 215kg, 225kg ja 235kg ovat sellaisia lukemia joilla en ole hirveästi tehnyt.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.