Kyykyssä 245kg mikä on toiseksi korkein kyykkyni ikinä

29.10.2022 - 11:26

Viime viikon lauantaina sain ketjukyykyssä tehtyä uuden ennätyksen 215kg plus ketjut. Tuolloin tuntui että saisin jopa enemmän tai ainakin saman tehtyä uudestaan tai jopa tehtyä kahden toiston sarjan. Kuitenkin viime viikon keskiviikkona kun kävin tekemässä tutun kanssa "bodaustyylisen" jalkatreenin PTVGYM:llä niin hack-kyykyn jälkeen tunsin jotain ei normaalia vasemmassa polvessa. Tuon polven kunnosta tuossa jo kirjoittelinkin mutta lyhykäisyydessään mitään ihmeellistä ei käynyt hack-kyykyssä vaan jostain syystä polvi vain otti osumaa.

Torstaina polvessa tuntui jotain mutta sain sen kuntoon perjantaihin mennessä omilla normaaleilla "rutiineilla" minkä lisäksi kävin torstaina uimassa. Rutiineihin kuului venyttelyä, liikkuvuusharjoittelua sekä erilaisia jalan liikutteluita millä sain polven siihen kuntoon että siinä ei tuntunut mitään ihmeellistä kun tein perjantaina maastavetoa. Polvessa ei myöskään tuntunut mitään ihmeellistä kun lauantaina menin tekemään jalkatreeniä PTVGYM:lle missä tein tosiaan ketjukyykkyä ja sain tehtyä jopa ennätyksen.

Vaikka sain tehtyä ennätyksen ja kaikki tuntui menevän hyvin niin ajattelin että on parempi lopettaa siihen eikä nyt tehdä enempää. Tuosta oli sitten hyvä lähteä hakemaan hyvää jalkatreeniä ja kyykkyä tämän viikon keskiviikkona. Tietenkään en voinut verrata tai lähteä sillä ajatuksella liikkeelle että nyt jatketaan siitä mihin lauantaina jäätiin. Tuo niin nähty mihin tuollainen johtaa kun yrittää jatkaa siitä mihin viimeksi on jäänyt sillä päivät ovat erilaisia ja toisena päivänä voi vain kulkea ja toisena ei. Kuitenkin tällä kertaa taas kulki joten tuossa tuli pari kyykky treeniä putkeen missä kulki mutta siitä huolimatta lauantain ketjukyykky oli mielestäni parempi.

Keskiviikkona lähdin rakentamaan kyykky treeniä ihan normaalisti enkä missään vaiheessa edes miettinyt mitä tein edellisenä lauantaina. Ainoa asia minkä otin ja käytin hyväkseni lauantain treenistä oli tehdä 180kg painoilla pari kertaa kun yleensä menen 180kg jälkeen heti 200kg painoihin jos sinne on tarkoitus mennä. 180kg jälkeen tein 210kg painoilla ja tuossa kohtaan suunnitelmat olivatkin sitten selvät. 210kg tuli hyvin ja kevyesti ja sen jälkeen suunnittelin tekeväni 230kg ilman spottia ja jos se menisi helposti niin sitten 245kg. Muutin kuitenkin tuossa kohtaa kahdesti suunnitelmia kun otinkin spotin 230kg kanssa ja sitten kun päädyin tekemään 245kg niin otin spotin molemmille puolille.

Kysymys voisikin kuulua miksi 245kg? Oikeasti tuohon on kaksi asiaa mitkä vaikuttivat miksi juuri 245kg. Ensimmäinen liittyy oikeasti lauantaihin ja juurikin tuohon ketjukyykkyyn 215kg plus ketjut ja toinen siihen että en ollut ennen kyykännyt ikinä 245kg. Myöskin 245kg oli nyt toiseksi suurin kyykkyni ikinä sillä kerran olen tehnyt 250kg, kerran 240kg silloin kun se oli ennätys sekä pari viikkoa sitten sain 235kg mikä oli kolmanneksi suurin kyykkyni ikinä. Olen myös tänä vuonna alkanut käyttämään enemmän 5kg loppuisia tukemia kun syyllistyn liian usein käyttämään tasakymmeniä siksi 205kg, 215kg, 225kg ja 235kg ovat sellaisia lukemia joilla en ole hirveästi tehnyt.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.