Sonos One kokemuksia Macbook Pro kanssa

27.03.2020 - 13:46

Olen jo kirjoittanut Sonoksesta kokemuksia niin Sonos one kokemuksia kuin Sonos Beam kokemuksia mutta tällä kertaa ajattelin avata hieman kokemuksia Sonos Onen käyttöä Macbook Pron kanssa. Sonos One on minulla keittiön pöydällä jossa usein käytän sitä jakamaan ääntä iPhonesta tai iPädiltä. Sonos Onen pääkäyttö kohdistuu aamuisin kun katselen Youtubea aamupalalla tai kun teen ruokaa iltaisin tai sunnuntaisin kun valmistan ensi viikon ruuat. Yleisesti siis Sonos One on iPhone sekä iPäd käytössä mutta silloin tällöin käytän sitä myöskin Macbook Pron kanssa. Nyt viimeaikoina on tullut käytettyä Sonos Onea enemmän Macbook Pron kanssa niin minun on parempi jakaa kokemuksia sen käytöstä.

Mielestäni Sonos One on helpompi käyttää iPhonen tai iPädin kanssa kuin Macbook Pron. Kaikki tämä lähtee heti asetuksista joissa vaihdan äänilähteen Sonos One kaiuttimeen. Jostain syystä joudun valitsemaan moneen kertaan äänivalikosta Sonos Onen jotta Macbook Pro ottaa sen käyttöön. En tiedä olenko vain hätäinen vai eikö se vain suostu valitsemaan ääniasetusta ensimmäisellä klikkauksella. Niin tai näin niin jo Sonos Onen valitseminen on hitaampaa ja hankalampaa kuin mitä se on iPhonella tai iPädillä.

Tästä pääsenkin sitten käyttöön mikä on helppoa kunhan Macbook Pron saa ensiksi yhdistettyä Sonos One kaiuttimeen. Kun ääniasetus on valittuna Sonos Oneen niin sitten äänen tulevat kaiuttimen kautta aina siihen saakka kunnes äänivalinta vaihdetaan. Jostain syystä kerran tai pari kertaa minulla on käynyt niin ettei MacBook Pron näppäimistöstä löytyvä äänen voimakkuus ole tehnyt mitään kun olen kuunnellut Spotify:tä niin olen joutunut käyttämään Spotifyn voimakkuuden säätöä. Suurin huomio kiinnittyy kuitenkin viiveeseen minkä huomaa erityisesti Macbook Pro:lla ja mitä en oikeastaan ole huomannut iPhonella tai iPädillä.

Oli kyseessä sitten Youtube tai Spotify niin viive laitteiden välillä on huomattava. Kun laitat Youtubesta videon päälle niin siitä hetkestä kestää tovi että Sonos One alkaa toistamaan ääntä. Jos avaat kahteen välilehteen eri Youtube videot ja laitat toisen pauselle ja toisen aloitat niin kuulet vielä pauselle laittaman videon äänet kun olet painamassa toisen videon käyntiin. Sama tapahtuu Spotify:ssä kun painat play:tä tai stop-näppäintä niin musiikin alkaminen ja päättyminen ei tapahdu samaan aikaan. Vaikka viive on huomattava niin se ei haittaa käyttöä ellet vaihda kappaleita nopeasti tai surffaile käyttämällä useampaa välilehteä jossa avaat ja vaihtelet nopeasti eri videoita.

Suurimman ongelman olen huomannut Macbook Pro:lla Sonos Onen käyttössä pätkivän ja särisevän äänen. Tätä samaa ei ole tapahtunut iPhonella tai iPädillä. En tiedä tarkalleen mistä tämä johtuu sillä Macbook Pro on samassa verkossa missä käytän iPhonea tai iPädiä eli johtuuko se vain Macbook Pro:sta? Esimerkiksi kun olen kuunnellut Spotify:tä Macbook Pro:lla niin yhtäkkiä kappaleen vaihduttua ääni on alkanut pätkimään tai särisemään. Huomaan kuinka Spotify:ssä kappaleen ääniraita etenee mutta mitään ei kuulu tai yhtäkkiä kesken kappaleen alan kuulemaan vanhaa kunnon särinää mitä kuuluu kun radion signaali on heikkoa.

Tämä pätkintä ja särinä ei ole tapahtunut vain kerran vaan olen huomannut tätä useammalla kerralla kun olen yhdistänyt Macbook Pro:n Sonos One kaiuttimeen. Ipädillä minulla on ollut kerran vaikeuksia yhdistää iPädiä Sonos Oneen mutta iPädin uudelleen käynnistys on auttanut tähän asiaan. Pätkintää tai särinää en siis ole huomannut iPädillä. Iphonella en ole kokenut iPädillä koettua yhdistys ongelmaa.

Näin kolmen Applen laitteen kanssa Sonos One:n käyttö Macbook Pro:lla on ollut huonoin. Juurikin pätkinnän ja äänen särinän vuoksi. Laitteiden välinen viive ei ole haitannut minua niin paljoa sillä Sonos One on parantanut äänenlaatua merkittävästi kun ole sen Macbook Pro:hon yhdistänyt. Kuitenkin se on olemassa ja eräällä tapaa se haittaa käyttöä kun painaa pausea ja ääni ei lakkaa heti vaan 1 - 2 sekunnin päästä. Tämä voi aiheuttaa sen tilanteen, että alkaa miettimään painoinko oikeasti pausea / stoppia?

Macbook Pro käyttöön en ole ihan 100% miten lähtisin Sonos Onea suosittelemaan. En kuitenkaan ihan samalla tavalla kuin iPhonelle tai iPädille. Sonos One kuitenkin parantaa Macbook Pro:n äänenlaatua mutta omat kokemukset äänen pätkimisestä ja särinästä verottaa kokemusta. Sitä kuinka paljon tätä tapahtuu oikeasti jos käyttäisin Sonos Onea enemmän Macbook Pro:n kanssa niin en tiedä. Antaisin varmaan Sonos One:lle iPhone / iPäd käytössä 4 - 5 tähteä äänenlaadun sekä helppokäyttöisyyden takia mutta Macbook Pro:lla tähdet lähentelisivät lähempää 3:sta kyseisten ongelmien takia.

Itse olen "harrastanut" kuulokkeita todella pitkään hankkien kuulokkeita aina tarpeen mukaan. Minulla ei ole ollut ikinä niinkään yksiä "yleiskuulokkeita" mitä olisin sitten käyttänyt monessa eri tilanteessa vaan yhdet kuulokkeet ovat käytännössä yhtä asiaa varten. Tästä pääsenkin ensimmäiseen kohtaan käyttötarkoitus. Mieti ja tiedosta etukäteen mihin käyttöön kuulokkeet tulevat. Tarvitsetko langattomat kuulokkeet vai langalliset kuulokkeet? Tarvitsetko

Se on toisaalta ihmeellistä kun tekniikka kehittyy ja sitä siirtyy uudempaan tekniikkaan mutta kuitenkin sitten palaa takaisin käyttämään vanhempaan tekniikkaa. Minulla on ollut vuosien saatossa paljon erilaisia kuulokkeita erinäisistä syistä. Toiset kuulokkeet ovat menneet rikki ja toiset ovat vain vaihtaneet uudempiin ja parempiin. Minulla on ollut pelaamista varten omat kuulokkeet, urheilua varten omat kuulokkeet ja töitä tehdessä omat kuulokkeet. Minulla on

Tasan viikko sitten tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 messuilla ja sieltä sitten tuli otettua matkaan uudet HIFIMAN Sundara kuulokkeet. Minun ei ollut tarkoitus ostaa kuin uusi RCA-kaapeli Iphonen ja Denon X3600H vahvistimen väliin minkä kautta olen kuunnellut musiikkia Spotifyn ja Tidalin kautta. Apple TV:n Tidal äpps ei tue MQA:ta (Master Quality Audio) niin olen käyttänyt Tidal musiikkipalvelua Ipadin / Iphonen kautta vahvistimeen

Tänään tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 hifimessuilla. Hifihuoneen sivuilta sai ihan hyvän sanoisinko "arvion" siitä mitä hifimessuilla on odotettavissa sekä mitä siellä on mahdollista kuunnella. Arvio siinä mielessä, että olen tullut vuosien saatossa siihen tulokseen, että osa asioista pitää paikkaansa ja osa toisaalta pitää paikkaansa. Kaikkia koekuunteluja ei ole aina listattu sillä jotain on kytketty kiinni mitä ei ole mainittu ja osa

Tampereen Hifihuoneella on lauantaina 10.10 - sunnuntaina 11.10 HIFI & HIGH END 2020. Messut ovat avoinna lauantaina 10.10. klo 10-16 ja sunnuntaina 11.10. klo 12-16.

Tänä kesänä päätin viimein hakea koekuunteluun uudet kaiutinjohdot joita olen tässä viime vuosina jo moneen otteeseen miettinyt. Neljä vuotta sitten päivitin Wharfedale Diamond 9.5 lattiakauittimet Q Acoustics Concept 40 lattiakaiuttimiin ja seuraavana vuorossa olikin alkaa miettimään kaiutinkaapelin päivittämistä. Minulla oli ollut kåytössä aina tähän kesään saakka jokaisessa kaiuttimessa ihan perus kuparikaiutinkaapelia ja ajattelin juurikin kaiutinkaapelin