Sonos One kokemuksia Macbook Pro kanssa

27.03.2020 - 13:46

Olen jo kirjoittanut Sonoksesta kokemuksia niin Sonos one kokemuksia kuin Sonos Beam kokemuksia mutta tällä kertaa ajattelin avata hieman kokemuksia Sonos Onen käyttöä Macbook Pron kanssa. Sonos One on minulla keittiön pöydällä jossa usein käytän sitä jakamaan ääntä iPhonesta tai iPädiltä. Sonos Onen pääkäyttö kohdistuu aamuisin kun katselen Youtubea aamupalalla tai kun teen ruokaa iltaisin tai sunnuntaisin kun valmistan ensi viikon ruuat. Yleisesti siis Sonos One on iPhone sekä iPäd käytössä mutta silloin tällöin käytän sitä myöskin Macbook Pron kanssa. Nyt viimeaikoina on tullut käytettyä Sonos Onea enemmän Macbook Pron kanssa niin minun on parempi jakaa kokemuksia sen käytöstä.

Mielestäni Sonos One on helpompi käyttää iPhonen tai iPädin kanssa kuin Macbook Pron. Kaikki tämä lähtee heti asetuksista joissa vaihdan äänilähteen Sonos One kaiuttimeen. Jostain syystä joudun valitsemaan moneen kertaan äänivalikosta Sonos Onen jotta Macbook Pro ottaa sen käyttöön. En tiedä olenko vain hätäinen vai eikö se vain suostu valitsemaan ääniasetusta ensimmäisellä klikkauksella. Niin tai näin niin jo Sonos Onen valitseminen on hitaampaa ja hankalampaa kuin mitä se on iPhonella tai iPädillä.

Tästä pääsenkin sitten käyttöön mikä on helppoa kunhan Macbook Pron saa ensiksi yhdistettyä Sonos One kaiuttimeen. Kun ääniasetus on valittuna Sonos Oneen niin sitten äänen tulevat kaiuttimen kautta aina siihen saakka kunnes äänivalinta vaihdetaan. Jostain syystä kerran tai pari kertaa minulla on käynyt niin ettei MacBook Pron näppäimistöstä löytyvä äänen voimakkuus ole tehnyt mitään kun olen kuunnellut Spotify:tä niin olen joutunut käyttämään Spotifyn voimakkuuden säätöä. Suurin huomio kiinnittyy kuitenkin viiveeseen minkä huomaa erityisesti Macbook Pro:lla ja mitä en oikeastaan ole huomannut iPhonella tai iPädillä.

Oli kyseessä sitten Youtube tai Spotify niin viive laitteiden välillä on huomattava. Kun laitat Youtubesta videon päälle niin siitä hetkestä kestää tovi että Sonos One alkaa toistamaan ääntä. Jos avaat kahteen välilehteen eri Youtube videot ja laitat toisen pauselle ja toisen aloitat niin kuulet vielä pauselle laittaman videon äänet kun olet painamassa toisen videon käyntiin. Sama tapahtuu Spotify:ssä kun painat play:tä tai stop-näppäintä niin musiikin alkaminen ja päättyminen ei tapahdu samaan aikaan. Vaikka viive on huomattava niin se ei haittaa käyttöä ellet vaihda kappaleita nopeasti tai surffaile käyttämällä useampaa välilehteä jossa avaat ja vaihtelet nopeasti eri videoita.

Suurimman ongelman olen huomannut Macbook Pro:lla Sonos Onen käyttössä pätkivän ja särisevän äänen. Tätä samaa ei ole tapahtunut iPhonella tai iPädillä. En tiedä tarkalleen mistä tämä johtuu sillä Macbook Pro on samassa verkossa missä käytän iPhonea tai iPädiä eli johtuuko se vain Macbook Pro:sta? Esimerkiksi kun olen kuunnellut Spotify:tä Macbook Pro:lla niin yhtäkkiä kappaleen vaihduttua ääni on alkanut pätkimään tai särisemään. Huomaan kuinka Spotify:ssä kappaleen ääniraita etenee mutta mitään ei kuulu tai yhtäkkiä kesken kappaleen alan kuulemaan vanhaa kunnon särinää mitä kuuluu kun radion signaali on heikkoa.

Tämä pätkintä ja särinä ei ole tapahtunut vain kerran vaan olen huomannut tätä useammalla kerralla kun olen yhdistänyt Macbook Pro:n Sonos One kaiuttimeen. Ipädillä minulla on ollut kerran vaikeuksia yhdistää iPädiä Sonos Oneen mutta iPädin uudelleen käynnistys on auttanut tähän asiaan. Pätkintää tai särinää en siis ole huomannut iPädillä. Iphonella en ole kokenut iPädillä koettua yhdistys ongelmaa.

Näin kolmen Applen laitteen kanssa Sonos One:n käyttö Macbook Pro:lla on ollut huonoin. Juurikin pätkinnän ja äänen särinän vuoksi. Laitteiden välinen viive ei ole haitannut minua niin paljoa sillä Sonos One on parantanut äänenlaatua merkittävästi kun ole sen Macbook Pro:hon yhdistänyt. Kuitenkin se on olemassa ja eräällä tapaa se haittaa käyttöä kun painaa pausea ja ääni ei lakkaa heti vaan 1 - 2 sekunnin päästä. Tämä voi aiheuttaa sen tilanteen, että alkaa miettimään painoinko oikeasti pausea / stoppia?

Macbook Pro käyttöön en ole ihan 100% miten lähtisin Sonos Onea suosittelemaan. En kuitenkaan ihan samalla tavalla kuin iPhonelle tai iPädille. Sonos One kuitenkin parantaa Macbook Pro:n äänenlaatua mutta omat kokemukset äänen pätkimisestä ja särinästä verottaa kokemusta. Sitä kuinka paljon tätä tapahtuu oikeasti jos käyttäisin Sonos Onea enemmän Macbook Pro:n kanssa niin en tiedä. Antaisin varmaan Sonos One:lle iPhone / iPäd käytössä 4 - 5 tähteä äänenlaadun sekä helppokäyttöisyyden takia mutta Macbook Pro:lla tähdet lähentelisivät lähempää 3:sta kyseisten ongelmien takia.

Olin kolmisen viikkoa ilman olohuonetta johtuen keittiöremontista sillä olohuoneessa oli uudet rungot, ovet ja muut keittiöön liittyvät tavarat. Olin siis kolme viikkoa ilman kotiteatteriani ja siten ilman 4K televisiota, Denon vahvistinta, Q Acoustics Concept 40 kaiuttimia sekä myös muita kaiuttimia. Tuon kolme viikkoa pärjäsin siis vanhalla Panasonicin plasma televisiolla yhdessä Sonos Beam soundbarin kanssa sekä Sonos One kaiuttimella minkä olin siirtänyt

Minulla on ollut nyt Roon noin kolmenkymmenen päivän ajan koekuuntelussa 60 päivän Roon koekuuntelusta minkä edun viimein hyödynsin. Minulla on ollut lähes tulkoon vuoden verran Roon palveluun 60 päivän koekuuntelu mahdollisuus minkä sain ostaessani Dragonfly Cobalt USB DAC kuulokevahvistimen. Roon ei ole yksinään musiikki suoratoistopalvelu vaan "lisäominaisuus" esimerkiksi Tidal suoratoistopalveluun mikä tarjoaa kattavammat tiedot artisteista, albumeista sekä

Sonos on julkaissut kaiuttimen bluetooth kaiutin markkinoille Sonos Roam bluetooth kaiuttimella. Sonos Roam tulee myyntiin huhtikuun 20 päivä ja tulee maksamaan 179€. Muista bluetooth kaiuttimista poiketen Sonos Roam kaiuttimen voi liittää wlan-verkkoon ja kaiutin tukee AirPlay 2 toimintoa. Sonos Roam kaiutinta ei voi kuitenkaan liittää Sonos Beam tai Sonos ARC soundbariin kiinni lisäkaiuttimeksi.

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin kuinka Bose Sportsound free nappikuulokkeet kestivät minulla vajaa pari vuotta kunnes vasemman puoleisen kuulokkeen kanssa alkoi olemaan yhteys ongelmia. Huomasin Bose Sportsound free kuulokkeilla olevan 24kk takuu minkä johdosta menin heti kuulokkeiden kanssa Giganttiin ja laitoin ne menemään huoltoon. Sain vastauksen noin viikon kuluttua huoltoon viennistä ja vastauksena oli, että sain uuden tuotteen tilalle. Otin tilalle uudet

Kirjoittelin tuossa vajaa parisen viikkoa sitten kuinka Bose Sportsound free langattomat kuulokkeet kesti vajaa 2 vuotta. Minulla oli ollut jo hetken aikaa ongelmia Bose Sportsound free nappikuulokkeiden kanssa ja varsinkin vasemman puoleisen. Vasemman puoleinen kuuloke lopetti toiminnan 15 - 20 minuutin yhdistämisen jälkeen. Yhdistämällä kuulokkeen takaisin päälle kuulokkeen painikkeella toimi 5 - 10 minuuttia kunnes se taas lakkasi. Vasemman kuulokkeen

Otin noin viikko sitten Roon Labs palvelun käyttöön kun käytin viimein DragonFly Cobalt USB DAC mukana tulleen 60 päivän koejakson Roon palveluun. Yritän tässä nyt kertoa omia kokemuksia ja mielipiteitä joita olen huomannut noin viikon aktiivisen kokeilun aikana. En ole vielä testannut ihan kaikkia mahdollisia asetuksia mitä Roon tarjoaa, mutta olen mielestäni saanut hyvän kuvan siitä mikä Roon on ja miksi siitä kannattaisi maksaa. Olen käyttänyt Roon palvelua