Sonos Beam kokemuksia

21.03.2020 - 09:52

Hifin puolella olen skipannut täysin soundbar äänijärjestelmät sillä itselläni ei ole ollut niille käyttöä. En ole ollut oikein tietoinen tarjonnasta enkä myöskään ole ollut perillä niiden laadusta. Nyt hieman alle viikon olen päässyt testaamaan Sonos Beam soundbaria ja täytyy kyllä sanoa, että olen ollut hieman väärässä. Soundbar tuli ajankohtaiseksi kun äitini televisiolle piti keksiä jokin tapa saada ääntä paremmaksi helposti ja suhteellisen edullisesti ilman sen suurempia lisätarvikkeita.

Itselläni on ollut yli 15-vuoden ajan kunnon kotiteatteri välineet mitä ennen minulla oli käytössä muutamia vuosia valmis dvd-soitin 5.1 äänijärjestelmä joten tämän puolesta itselläni ei ole ollut tarvetta soundbarille. Tietenkin minulla on ollut nyt puolen toista vuoden ajan JBL Xtreme bluetooth kaiutin iPad / iPhone käyttöä varten Youtube-videoille sekä Spotify:lle. Bluetooth kaiutin on kuitenkin eri asia kuin soundbar. Ennen soundbarin asentamista kokeilin käyttää JBL Charge 3 bluetooth kaiutinta television kautta eikä se auttanut asiaan juuri yhtään. Myöskin JBL Charge 3 laittaminen kiinni vanhempaan Panasonicin FullHD-televisioon oli liian kikkailemista.

Olin kuitenkin tietoinen soundbarien olemassaolosta joten osasin suunnata sille tielle ja etsiä sopivaa ratkaisua tässä tapauksessa. Hakusessa oli sellainen soundbar mikä olisi mahdollisimman pieni, ilman ylimääräistä bassoa sekä tietenkin hyvä hinta-/laatusuhde. Heti ensimmäiseksi menin tarkistamaan mitä .Whathifin lista parhaista soundbareista antaisi vaihtoehdoiksi sekä myöskin ihan listaa Whathifi soundbar arvosteluista.

Sonos Beam

Hyvin pian tajusin Sonos Beam olevan lähestulkoon ainoa järkevä vaihtoehto 450€ hintaan. Yritin vielä kuitenkin etsiä toista vaihtoehtoa mikä olisi hieman halvempi ja löysinkin sellaisen Q Acoustics M2 mikä oli juuri Amazon.co.uk:ssa tarjouksessa noin 200€ hintaan. Q Acoustics M2 olisi ollut ehkä se valinta mutta hinta Suomessa oli yli 100€ suurempi eikä sitä ollut monessakaan paikassa myynnissä. Sonos Beam on puolestaan sellainen tuote mitä löytää monestakin paikkaa ja mitä oli kätevämpi käydä koekuuntelemassa sillä eihän minulla ollut mitään kokemuksia soundbareista. Samalla myöskin äiti pääsi koekuuntelemaan Sonos Beam soundbaria ja olihan hän sitä juurikin ostamassa.

Sonos Beam kokemukset

Minulle Sonos Beam soundbarin hyvä äänenlaatu tuli täytenä yllätyksenä. En odottanut Sonos Beam soundbarin olevan niin hyvä kuin se lopulta oli. Jo normaalien televisio lähetyksien äänenlaatu parani merkittävästi niin musiikin kuin puheen osalta. Televisio lähetyksistä saa paljon enemmän irti Sonos Beam soundbarilla ja jo tämän takia voin suositella laitetta. Normaalin televisio lähetyksen lisäksi olen testannut Sonos Beam soundbaria eri striimaus palveluiden kautta kuten Netflix, Prime video, HBO sekä Viaplay. Tämän lisäksi olen katsonut muutaman vanhemman dvd:n stereo äänillä sekä muutaman blu-ray elokuvan eri ääniraidoilla. Katselukokemukeni ovat olleet positiivisia ja Sonos Beam on ollut todellakin hankkimisen arvoinen laite.

Sonos Beam on kiinni televisiossa hdmi (Arc) kautta mikä kuljettaa äänen television ja soundbarin välillä. Tämän lisäksi Sonos Beam tukee Applen AirPlay 2:sta minkä johdosta Applen laitteet on helppo liittää langattomasti soundbariin. Myöskin Sonos Beam asentaminen, asetukset sekä päivittäminen tapahtuu puhelimen äppsin kautta. Applen äppsin kautta Sonosta pystyy säätämään paremmin kun "Trueplayed" asetuksen säätäminen on mahdollista vain Applen äppsillä.

Katselit sitten normaalia televisio lähetystä, blu-ray elokuvaa, Netflixiä tai kuuntelit musiikkia puhelimen / pädin kautta niin saat sellaisen äänenlaadun mikä takaa paremman kokemuksen. Äänessä on sointua, bassoa ja kirkautta. Jopa pelkkä lähetyksen puhe on selvempää eikä ääni ole vain kovempaa vaan sellaista josta pienetkin kohdat erottuvat. Askeleet, paukkeet, esineiden tippuminen lattialle / maahan tai erilaiset kilistykset erottuvat seasta hyvin. 450€ hintaan Sonos Beam tarjoaa hyvää äänenlaatua järjestelmällä mikä on suhteellisen helppo asentaa ja mikä parasta sisältää käytännössä vain kaksi johtoa.

Sonos Beam syitä hankkia

- Hyvä tasapainoinen ääni

- Ei ylimääräistä kauko-ohjainta sillä Sonos Beam toimii television kauko-ohjaimen kautta

- Hyvä design

- AirPlay 2 tuki

- Asennuksen jälkeen helppo käyttää

- Parantaa jo pelkän televisiolähetyksen äänenlaatua huomattavasti

- Monihuoneominaisuudet muiden Sonos tuotteiden kanssa

Sonos Beam arvostelut / linkit

Sonos Beam Amazon.de:stä: https://amzn.to/2Y6vlmx

https://www.gigantti.fi/cms/sonos-beam-soundbar/uusi-sonos-beam-pienikokoinen-ja-alykas-soundbar/

https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/monihuone/sonos-monihuone/sonos-beam-musta/8717755773920

https://www.whathifi.com/sonos/beam/review

https://testit.kotimikro.fi/test/kaiuttimet/sonos/sonos-beam/

https://www.techradar.com/reviews/sonos-beam-review

https://avplus.fi/sonoksen-pikkuinen-beam-soundbar-saa-kehuja-hinta-laatusuhteestaan/

Itse olen "harrastanut" kuulokkeita todella pitkään hankkien kuulokkeita aina tarpeen mukaan. Minulla ei ole ollut ikinä niinkään yksiä "yleiskuulokkeita" mitä olisin sitten käyttänyt monessa eri tilanteessa vaan yhdet kuulokkeet ovat käytännössä yhtä asiaa varten. Tästä pääsenkin ensimmäiseen kohtaan käyttötarkoitus. Mieti ja tiedosta etukäteen mihin käyttöön kuulokkeet tulevat. Tarvitsetko langattomat kuulokkeet vai langalliset kuulokkeet? Tarvitsetko

Se on toisaalta ihmeellistä kun tekniikka kehittyy ja sitä siirtyy uudempaan tekniikkaan mutta kuitenkin sitten palaa takaisin käyttämään vanhempaan tekniikkaa. Minulla on ollut vuosien saatossa paljon erilaisia kuulokkeita erinäisistä syistä. Toiset kuulokkeet ovat menneet rikki ja toiset ovat vain vaihtaneet uudempiin ja parempiin. Minulla on ollut pelaamista varten omat kuulokkeet, urheilua varten omat kuulokkeet ja töitä tehdessä omat kuulokkeet. Minulla on

Tasan viikko sitten tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 messuilla ja sieltä sitten tuli otettua matkaan uudet HIFIMAN Sundara kuulokkeet. Minun ei ollut tarkoitus ostaa kuin uusi RCA-kaapeli Iphonen ja Denon X3600H vahvistimen väliin minkä kautta olen kuunnellut musiikkia Spotifyn ja Tidalin kautta. Apple TV:n Tidal äpps ei tue MQA:ta (Master Quality Audio) niin olen käyttänyt Tidal musiikkipalvelua Ipadin / Iphonen kautta vahvistimeen

Tänään tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 hifimessuilla. Hifihuoneen sivuilta sai ihan hyvän sanoisinko "arvion" siitä mitä hifimessuilla on odotettavissa sekä mitä siellä on mahdollista kuunnella. Arvio siinä mielessä, että olen tullut vuosien saatossa siihen tulokseen, että osa asioista pitää paikkaansa ja osa toisaalta pitää paikkaansa. Kaikkia koekuunteluja ei ole aina listattu sillä jotain on kytketty kiinni mitä ei ole mainittu ja osa

Tampereen Hifihuoneella on lauantaina 10.10 - sunnuntaina 11.10 HIFI & HIGH END 2020. Messut ovat avoinna lauantaina 10.10. klo 10-16 ja sunnuntaina 11.10. klo 12-16.

Tänä kesänä päätin viimein hakea koekuunteluun uudet kaiutinjohdot joita olen tässä viime vuosina jo moneen otteeseen miettinyt. Neljä vuotta sitten päivitin Wharfedale Diamond 9.5 lattiakauittimet Q Acoustics Concept 40 lattiakaiuttimiin ja seuraavana vuorossa olikin alkaa miettimään kaiutinkaapelin päivittämistä. Minulla oli ollut kåytössä aina tähän kesään saakka jokaisessa kaiuttimessa ihan perus kuparikaiutinkaapelia ja ajattelin juurikin kaiutinkaapelin