Sonos Beam kokemuksia

21.03.2020 - 09:52

Hifin puolella olen skipannut täysin soundbar äänijärjestelmät sillä itselläni ei ole ollut niille käyttöä. En ole ollut oikein tietoinen tarjonnasta enkä myöskään ole ollut perillä niiden laadusta. Nyt hieman alle viikon olen päässyt testaamaan Sonos Beam soundbaria ja täytyy kyllä sanoa, että olen ollut hieman väärässä. Soundbar tuli ajankohtaiseksi kun äitini televisiolle piti keksiä jokin tapa saada ääntä paremmaksi helposti ja suhteellisen edullisesti ilman sen suurempia lisätarvikkeita.

Itselläni on ollut yli 15-vuoden ajan kunnon kotiteatteri välineet mitä ennen minulla oli käytössä muutamia vuosia valmis dvd-soitin 5.1 äänijärjestelmä joten tämän puolesta itselläni ei ole ollut tarvetta soundbarille. Tietenkin minulla on ollut nyt puolen toista vuoden ajan JBL Xtreme bluetooth kaiutin iPad / iPhone käyttöä varten Youtube-videoille sekä Spotify:lle. Bluetooth kaiutin on kuitenkin eri asia kuin soundbar. Ennen soundbarin asentamista kokeilin käyttää JBL Charge 3 bluetooth kaiutinta television kautta eikä se auttanut asiaan juuri yhtään. Myöskin JBL Charge 3 laittaminen kiinni vanhempaan Panasonicin FullHD-televisioon oli liian kikkailemista.

Olin kuitenkin tietoinen soundbarien olemassaolosta joten osasin suunnata sille tielle ja etsiä sopivaa ratkaisua tässä tapauksessa. Hakusessa oli sellainen soundbar mikä olisi mahdollisimman pieni, ilman ylimääräistä bassoa sekä tietenkin hyvä hinta-/laatusuhde. Heti ensimmäiseksi menin tarkistamaan mitä .Whathifin lista parhaista soundbareista antaisi vaihtoehdoiksi sekä myöskin ihan listaa Whathifi soundbar arvosteluista.

Sonos Beam

Hyvin pian tajusin Sonos Beam olevan lähestulkoon ainoa järkevä vaihtoehto 450€ hintaan. Yritin vielä kuitenkin etsiä toista vaihtoehtoa mikä olisi hieman halvempi ja löysinkin sellaisen Q Acoustics M2 mikä oli juuri Amazon.co.uk:ssa tarjouksessa noin 200€ hintaan. Q Acoustics M2 olisi ollut ehkä se valinta mutta hinta Suomessa oli yli 100€ suurempi eikä sitä ollut monessakaan paikassa myynnissä. Sonos Beam on puolestaan sellainen tuote mitä löytää monestakin paikkaa ja mitä oli kätevämpi käydä koekuuntelemassa sillä eihän minulla ollut mitään kokemuksia soundbareista. Samalla myöskin äiti pääsi koekuuntelemaan Sonos Beam soundbaria ja olihan hän sitä juurikin ostamassa.

Sonos Beam kokemukset

Minulle Sonos Beam soundbarin hyvä äänenlaatu tuli täytenä yllätyksenä. En odottanut Sonos Beam soundbarin olevan niin hyvä kuin se lopulta oli. Jo normaalien televisio lähetyksien äänenlaatu parani merkittävästi niin musiikin kuin puheen osalta. Televisio lähetyksistä saa paljon enemmän irti Sonos Beam soundbarilla ja jo tämän takia voin suositella laitetta. Normaalin televisio lähetyksen lisäksi olen testannut Sonos Beam soundbaria eri striimaus palveluiden kautta kuten Netflix, Prime video, HBO sekä Viaplay. Tämän lisäksi olen katsonut muutaman vanhemman dvd:n stereo äänillä sekä muutaman blu-ray elokuvan eri ääniraidoilla. Katselukokemukeni ovat olleet positiivisia ja Sonos Beam on ollut todellakin hankkimisen arvoinen laite.

Sonos Beam on kiinni televisiossa hdmi (Arc) kautta mikä kuljettaa äänen television ja soundbarin välillä. Tämän lisäksi Sonos Beam tukee Applen AirPlay 2:sta minkä johdosta Applen laitteet on helppo liittää langattomasti soundbariin. Myöskin Sonos Beam asentaminen, asetukset sekä päivittäminen tapahtuu puhelimen äppsin kautta. Applen äppsin kautta Sonosta pystyy säätämään paremmin kun "Trueplayed" asetuksen säätäminen on mahdollista vain Applen äppsillä.

Katselit sitten normaalia televisio lähetystä, blu-ray elokuvaa, Netflixiä tai kuuntelit musiikkia puhelimen / pädin kautta niin saat sellaisen äänenlaadun mikä takaa paremman kokemuksen. Äänessä on sointua, bassoa ja kirkautta. Jopa pelkkä lähetyksen puhe on selvempää eikä ääni ole vain kovempaa vaan sellaista josta pienetkin kohdat erottuvat. Askeleet, paukkeet, esineiden tippuminen lattialle / maahan tai erilaiset kilistykset erottuvat seasta hyvin. 450€ hintaan Sonos Beam tarjoaa hyvää äänenlaatua järjestelmällä mikä on suhteellisen helppo asentaa ja mikä parasta sisältää käytännössä vain kaksi johtoa.

Sonos Beam syitä hankkia

- Hyvä tasapainoinen ääni

- Ei ylimääräistä kauko-ohjainta sillä Sonos Beam toimii television kauko-ohjaimen kautta

- Hyvä design

- AirPlay 2 tuki

- Asennuksen jälkeen helppo käyttää

- Parantaa jo pelkän televisiolähetyksen äänenlaatua huomattavasti

- Monihuoneominaisuudet muiden Sonos tuotteiden kanssa

Sonos Beam arvostelut / linkit

Sonos Beam Amazon.de:stä: https://amzn.to/2Y6vlmx

https://www.gigantti.fi/cms/sonos-beam-soundbar/uusi-sonos-beam-pienikokoinen-ja-alykas-soundbar/

https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/monihuone/sonos-monihuone/sonos-beam-musta/8717755773920

https://www.whathifi.com/sonos/beam/review

https://testit.kotimikro.fi/test/kaiuttimet/sonos/sonos-beam/

https://www.techradar.com/reviews/sonos-beam-review

https://avplus.fi/sonoksen-pikkuinen-beam-soundbar-saa-kehuja-hinta-laatusuhteestaan/

Lähin kirjoittamaan viikko pari sitten onko järkevä maksaa Roon palvelusta vai riittääkö Tidal Connect? Kuitenkin ennen kuin viimeistelin tämän kirjoituksen niin en ollut kokeilut tai käyttänyt BluOS monihuonejärjestelmää. BluOS sovellus on tarkoitettu hallitsemaan BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta. BluOS monihuone järjestelmä tukee langattomasti Tidalin MqA äänenlaatua ja jostain syystä en ollut hirveästi kokeillut BluOS sovellusta muutenkin kuin

Hankin parisen kuukautta sitten BlueSound Node 2i suoratoistolaitteen minkä sain lopulta tuossa kuukausi sitten. Kun olen tälläinen hifisti ja tämä on yksi harrastuksistani niin aloin tutkimaan ja lukemaan millaisia järjestelmiä muilla BlueSound Node 2i käyttäjillä on sekä miten Node 2i:sta enemmän irti? Itse ehdin jo kokeilemaan ja vertailemaan rca-kaapeleita mitkä tulivat laitteen mukana ja vanhaa digitaalista coax-kaapelia mikä minulla on ollut ylimääräisenä

Olin kolmisen viikkoa ilman olohuonetta johtuen keittiöremontista sillä olohuoneessa oli uudet rungot, ovet ja muut keittiöön liittyvät tavarat. Olin siis kolme viikkoa ilman kotiteatteriani ja siten ilman 4K televisiota, Denon vahvistinta, Q Acoustics Concept 40 kaiuttimia sekä myös muita kaiuttimia. Tuon kolme viikkoa pärjäsin siis vanhalla Panasonicin plasma televisiolla yhdessä Sonos Beam soundbarin kanssa sekä Sonos One kaiuttimella minkä olin siirtänyt

Minulla on ollut nyt Roon noin kolmenkymmenen päivän ajan koekuuntelussa 60 päivän Roon koekuuntelusta minkä edun viimein hyödynsin. Minulla on ollut lähes tulkoon vuoden verran Roon palveluun 60 päivän koekuuntelu mahdollisuus minkä sain ostaessani Dragonfly Cobalt USB DAC kuulokevahvistimen. Roon ei ole yksinään musiikki suoratoistopalvelu vaan "lisäominaisuus" esimerkiksi Tidal suoratoistopalveluun mikä tarjoaa kattavammat tiedot artisteista, albumeista sekä

Sonos on julkaissut kaiuttimen bluetooth kaiutin markkinoille Sonos Roam bluetooth kaiuttimella. Sonos Roam tulee myyntiin huhtikuun 20 päivä ja tulee maksamaan 179€. Muista bluetooth kaiuttimista poiketen Sonos Roam kaiuttimen voi liittää wlan-verkkoon ja kaiutin tukee AirPlay 2 toimintoa. Sonos Roam kaiutinta ei voi kuitenkaan liittää Sonos Beam tai Sonos ARC soundbariin kiinni lisäkaiuttimeksi.

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin kuinka Bose Sportsound free nappikuulokkeet kestivät minulla vajaa pari vuotta kunnes vasemman puoleisen kuulokkeen kanssa alkoi olemaan yhteys ongelmia. Huomasin Bose Sportsound free kuulokkeilla olevan 24kk takuu minkä johdosta menin heti kuulokkeiden kanssa Giganttiin ja laitoin ne menemään huoltoon. Sain vastauksen noin viikon kuluttua huoltoon viennistä ja vastauksena oli, että sain uuden tuotteen tilalle. Otin tilalle uudet