Slingshot kokemuksia penkissä

31.08.2017 - 00:13

Viime viikolla sain tilaamani Slinghshotin todella nopeasti improveyourbench.co.uk:sta ja voin suositella kyseistä kauppaa positiivisesti. Ainakin tilauksen toimitus on nopee ja kun maksaminen onnistuu Paypal:n kautta niin asiat ovat aina paremmin. Sitä sitten en tiedä kuinka tuotteiden palauttaminen / vaihtaminen onnistuu joten sen puolesta en kyseistä kauppaa en osaa sanoa enempää tai sitä kuinka nopeasti asiakaspalvelu toimii.

Olen jo aikaisemmin kokeillut kaverin Slingshotia muutamia kertoja joten tiedän mitä Slingshot tekee ja mikä sen tarkoitus on. Kuitenkin nämä omat testaamiseni ovat olleet yksi sarja siellä ja täällä joten varsinaista treeniä tai useampaa sarjaa en ollut tehnyt ennen tämän viikon rintatreeniä. Viime viikon torstaina kun sain Slingshotin niin olihan minun ihan pakko kokeilla hieman penkkiä viime viikon perjantaina käsitreenin yhteydessä. Tällöin testaaminen oli hieman nopea ja yritin vain saada mahdollisimman paljon tai isoilla painoilla nostettua. Tuolloin viimeiset nostot tein 180kg painoilla joilla sain kaksi toistoa. Sinällään tuohon treeniin tai testiin ei liittynyt mitenkään kovia odotuksia sillä minulla oli kuitenkin ollut jo rintatreeni pari päivää aikaisemmin jossa tein jo penkkiä. Näin ollen tämän viikon treenissä oli tarkoitus päästä testaamaan Slingshotia kunnolla ensimmäistä kertaa.

 

#slingshot #benchpress 160kg x7 #bench #chestworkout #chestday #gym #gymshark #gymlife #brachial

Henkilön Tuomas Välimaa (@tvalimaa) jakama julkaisu

Tein aluksi lämmittelyt 60kg ja 100kg painoilla normaalisti ilman Slingshotia minkä jälkeen otin Slingshotin käyttöön 130kg painoilla ja 160kg painoilla joihin päätin penkin. Tein yhden viiden toiston sarjan muistaakseni 130kg painoilla ja tämä sarja tuntui menevän kevyesti. Tämän jälkeen aloin sitten tekemään sarjoja 160kg painoilla joilla sain viisi, seitsemän, kuusi, kuusi ja viisi toistoa. Viisi sarjaa joilla jokaisella vähintään viisi toistoa ja tämä jo kertoo sen, että Slingshotista oli apua ja se toimi. En normaalisti saisi 160kg painoilla viiden toiston sarjaa ainakaan ihan joka päivä. Olen saanut tehtyä 150kg painoilla viiden toiston sarjan ainakin kerran, mutta 160kg painoilla olen tainnut saada itse kolme toistoa.

Juuri tähän tarkoitukseen hankinkin Slingshotin eli noin 130kg - 160kg painoihin eikä siihen lähelle 200kg painoja. Tarkoitukseni penkissä on juurikin kasvattaa 130kg - 160kg painojen toistomääriä sarjoissa minkä jälkeen voin pikkuhiljaa sitten nostaa painoja tarvittaessa 170kg ja 180kg painoihin. Vaikka olenkin saanut nostettua joskus 210kg ja useasti 200kg niin omasta mielestäni 130kg - 160kg toistomääriin sarjoissa olen ollut todella pettynyt. Ehkä asiaan on vaikuttanut se, että olen enemmänkin treenannut penkissä maksimivoimaa kuin isoilla painoilla pidempiä sarjoja.

Se minkä huomasin Slingshotilla penkatessa ensimmäisenä oli se, että tangon ollessa ala-asennossa rinnan päällä niin minulla oli paljon rauhallisempi mieli eikä minulla ollut mitään sellaista kiirettä lähteä nostamaan tankoa ylös. Slingshot toi siis minulle varmuutta ja rauhallisuutta kun jotenkin tiesin vain saavani nostettua tangon kevyemmin. Täytyy kuitenkin muistaa se asia, että Slingshot ei tee mitään automaattisesti eikä paranna itsekseen penkin tulosta. Slingshot auttaa enemmäkin toistoa rinnalta lähtiessä, mutta painot on kuitenkin itse jaksettava nostaa. Jos penkkitulos on esimerkiksi 100kg niin Slingshotin avulla painot eivät välttämättä nouse 110kg tai 120kg ihan tuosta vain. Ennemminkin 105kg nostaminen on paljon realistisempaa tai 100kg:lla enempien toistojen saaminen.

Omasta mielestäni Slingshot on aivan loistava väline korjaamaan tekniikkaa ja auttamaan yleisesti penkissä. Varsinkin pysäytyspenkin tai hieman isommilla painoilla pidemmän sarjan tekeminen on paljon helpompaa Slingshotin avulla. Myöskään Slingshot ei ole mikään automaattinen raudan nostaja joten penkissä pitää oikeasti myös itse jaksaa nostaa painoja eikä painot vain nouse itsekseen.

Olen tehnyt jo pidempään kyykyn pysäytyskyykkynä tai ainakin olen yrittänyt tehdä pysäytyksen alhaalla. Aina tämä ei ole ihan onnistunut suuremmilla painoilla ja välillä kun olen tuntenut pysäytyksen kyykkyä tehdessä niin videolta katsottuna kyykky ei ole ihan näyttänyt että siinä olisi pysäytystä tai ainakaan sellaista mikä "laskettaisiin" pysäytykseksi. Se miksi vaihdoin normaalin kyykyn tekemisen pysäytyskyykkyyn kesällä oli yksinkertaisesti vahvistaa kyykyn suurta heikkoutta eli syvyyttä. 

Päätin tuossa muutama viikko sitten että aloitan jalkatreeneissä takareisi priorisoinnin mikä oli yksi niistä monista asioista joita päätin kokeilla. Tämä oli noin neljä viikkoa sitten minkä jälkeen minulla oli viikon tauko treeneistä kun menimme töistä etäviikoksi Pyhtäälle mökille. Tuon viikon jälkeen minun oli tarkoitus aloittaa tai oikeastaan muuttaa monia asioista treeneissä. Onko sitten näiden parin viikon aikana tehnyt niin?

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.