Roon Labs 60 päivän kokeilu päättyy

15.04.2021 - 00:28

Sain tänään Roon Labsiltä viestin, että 60-päivän Roon koejakso päättyy kolmen päivän kuluttua ja palvelu jatkuu automaattisesti normaalilla kuukauden kuukausimaksulla ellen peruuta palvelua. Olen ollut nyt vähemmän kotona ja sitä kautta käyttänyt vähemmän Roon palvelua niin en ole seurannut aktiivisesti koejakson päättymistä. Onneksi Roon Labs lähetti viestin koskien koejakson päättymistä sekä painotti hyvin selvästi ellen halua jatkaa palvelua niin käy peruuttamassa se. Tästä pitää antaa hyvä palaute Roon Labsin suuntaan, että viesti tuli ja se oli hyvin selvä.

Olin jo hyvin varhaisessa vakuuttunut Roon palvelusta ja sen hyödyistä ja olenkin kirjoittanut omia Roon kokemuksia. Kaikki on alkanut pikkuhiljaa muuttumaan ja juuri tällä hetkellä en ole päätymässä jatkamaan Roon palvelua. Vielä noin parisen viikkoa olin siinä ajatuksessa, että ehdottomasti tulen jatkamaan palvelua. Asiat kuitenkin alkoivat hieman muuttumaan sen jälkeen kun hankin Bluesound Node 2i musiikkisuoratoistolaitteenBluesound Node 2i tukee hyvin Roon palvelua, mutta se sisältää myöskin oman BluOS monihuonejärjestelmän mikä alkoi kallistamaan päätäni etten jatkaisi Roon palvelua.

Suurin syy on kuitenkin se, etten ole tarvinnut Roon palvelun ominaisuuksia tällä hetkellä ja Tidalin käyttö onnistuu Macbook Pro:lla Tidalin omalla sovelluksella vaikkakin pidän Roon palvelun käyttöliittymästä paljon enemmän. Se onkin yksi haittaava tekijä kun olen käyttänyt jälleen pitkästä aikaa Tidalin omaa sovellusta sillä Roonin käytön jälkeen se tuntuu vai niin kankealta. Kankeuden lisäksi myöskin uuden musiikin löytäminen Tidalin omasta sovelluksesta on paljon vaikeampaa sekä radio-toiminnot ovat myöskin heikommat. Tämän johdosta olenkin alkanut jo miettimään Roon palvelun jatkamista.

Se miksi en jatkaisi Roon palvelun käyttöä on Bluesound Node 2i ja BluOS sovellus millä voi hallita Node 2i:tä ja Tidalia kätevästi ilman lisämaksua. BluOS ei kyllä pärjää käyttöliittymässä eikä toiminnoissa Roon:lle, mutta Roon on maksullinen ja BluOS ei. Tulin siis siihen tulokseen, että yrittäisin pärjätä BluOS sovelluksella Bluesound Node 2i kanssa ja muilla laitteilla kuten työkoneella MacBook Pro:lla TIdalin omalla sovelluksella. Tämän haitta puoli on tosiaan se, että joudun käyttämään paria eri sovellusta BluOS sekä Tidal eri laitteiden hallintaan kun Roon palvelulla hoituisi kätevästi kaikki.

Ajattelin nyt hetken aikaa katsoa miten tulen pärjäämään ilman Roon palvelua ja kuinka asiat hoituvat BluOS ja Tidal sovelluksilla. Luulen kuitenkin jatkavani Roon palvelun käyttämistä kunhan olen tapellut hetken aikaa ilman sitä. Pitää nyt katsoa tapahtuuko se ennen kesälomaa vai kesäloman jälkeen.

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

En osaa sanoa mitä Tidalissa on tapahtunut tämän vuoden puolella mutta yleinen taso on heikentynyt. Huomattavin asia oli alkuvuodesta tullut uusi Tidal äppsin uudistus. Tuo uudistus ei ollut omaan mieleen yhtään ja on heikentänyt Tidal äppsin käyttöä sillä perus asiat eivät toimi niin kuin ennen. Painikkeet ja toiminnot vaihtoivat paikkoja ja ainakin isolla ruudulla kuten Iphone 12 Pro Max:lla Tidalin käyttäminen yhdellä kädellä ei enää onnistu. Toinen painike

Bluesound Node 2i musiikki suoratoistolaite näyttää olevan maahantuojan tarjouksessa 489,00 hintaan. Itse laitoin Bluesound Node 2i suoratoistolaitteen hankintaan helmikuussa vai maaliskuussa ja sain tuossa hieman ennen huhtikuuta kun saatavuus oli silloin heikko. Olen nyt käyttänyt Bluesound Node 2i päivittäin Tidalin ja Radio Paradisen kuunteluun ja voin ehdottomasti suositella sitä jos olet hankkimassa suoratoistolaitetta musiikkipalveluille. Olen

Olen vasta viimeisien parin kuukauden aikana alkanut kuuntelemaan ja ollut tietoinen Radio Paradise radio kanavasta. Tulin hommanneeksi Bluesound Node 2i suoratoistosoittimen lähinnä Tidalin MqA äänenlaadun takia. Minulla oli tuolloin Roon palvelu 60-päivän koekuuntelussa ja koejakson alkaessa päättymään kokeilin BluOS monihuonejärjestelmää sillä halusin olla varma tarvitsenko Roon palvelua todellakin? BluOS sovelluksella hallinnoidaan BlueSound Node 2i