Roon Labs 60 päivän kokeiluun

11.03.2021 - 10:33

Peruutin muutamia päiviä sitten Spotofyn ja nyt laitoin Roon Labs palvelun pitkän pohdinnan jälkeen kokeiluun. Sain viime vuonna Roon Labsiin 60 päivän kokeilujakson kun ostin DragonFly Cobalt USB DAC kuulokevahvistimen. Olen jo pidempään kuullut Roon Labsista katsonut Roon Labs arvioita, mutta siitä huolimatta en ole oikein nähnyt sille arvoa. Kuitenkin jo viime vuoden puolella pidin Tidal palvelua aktiivisena niin olisin hyvin voinut käyttää Roon Labsin 60 päivän kokeilujakson jo viime vuonna. Nyt kuitenkin se tapahtui ja aktivoin Roon Labsin 60 päivän kokeilun ja ajattelin oikeasti testata palvelua sillä ajatuksella, että varmistan onko palvelu minulle vai ei.

Roon Labs on apuväline striimauspalveluille kuten Tidal eikä itsenäinen striimauspalvelu. Käytännössä Roon Labs on paranneltu käyttöliittymä ja erilaisten metatietojen tietopankki. Roon Labs palveluun voit myös itse tallentaa omaa musiikkia mitä voit sitten toistaa Roon Labsin kautta. Tämän takia en ole vielä kokeillut Roon Labs palvelua sillä en ole oikein nähnyt sille arvoa. Roon Labs maksaa kuitenkin ~10€ kuukaudessa minkä päälle tulee vielä Tidal 19,90€ eli käytännössä Tidalin käyttäminen maksaisi 30€ kuukaudessa.

Roon Labs 60 päivän kokeiluun

Aloitin prosessin menemällä Roon Labsin kotisivuille missä tein itselleni uuden tilin. Tiliä luodessa pitää syöttää luottokortti ja valita haluttu maksutapa kerran kuukaudessa vai kerran vuodessa. Uuden tilin tehdessä saa 14 päivän kokeilujakson ja ehkä olisin voinut aktivoida oman 60 päivän koejakson vasta tuon jälkeen mutta kun olin saanut luotua tilin niin kävin heti aktivoimassa koodini. En nähnyt nyt sitten tuon 14 päivän olevan niin tärkeä sillä 60 päivässä kyllä tiedän haluanko oikeasti palvelua käyttää ja 14 päivää ei tee siinä mitään.

Kun sain aktivoitua tilin ja 60 päivän koejakson niin latasin tämän jälkeen Ipadillä ja Iphonelle Roon Labsin äppsin. Kirjauduin äppsiin sisään ja sitten tajusin, että tarvitsen Roon Coren eli laitteen mihin yhdistän Ipädin ja Iphonen äppseillä. Niinpä hain työkonee Macbook Pro:n mihin asensin Roon Core:n. Tämän jälkeen Ipädin ja Iphonen äppseillä pystyi yhdistämään Macbook Prohon ja  näin ollen Roon Labs palvelun koekäyttö alkoi. Roon Labs kokeilua on nyt takana päivä pari ja kunhan saan kokeiltua enemmän Roon Labs palvelun käyttö on tarkoituksena kirjoittaa Roon Labs kokemuksia. 

https://roonlabs.com/howroonworks

https://www.whathifi.com/advice/roon-everything-you-need-to-know

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää.