Parin tunnin penkki treeni ketjuilla ilman spotteria

18.12.2022 - 12:13

Viime viikon tiistaina tuli käytyä kaverin kanssa tekemässä rinta- & olkapäätreeni PTVGYM:llä mikä sisälsi parin tunnin penkki treenin ketjuilla. Viime viikkoinen oli ensimmäinen penkki treeni ketjuilla pitkään aikaan PTVGYM:llä mutta olin ketjuilla tehnyt penkkiä muutama viikko ennen Vantaan Loaded:lla kun siellä tuli käytyä avoimien ovien aikaan. Ensiksi tuolloin Vantaan Loaded:lla olin hieman pettynyt tuloksiini tuossa treenissä ja ehkä tuolloin halusin enemmän mihin pystyin. Viime viikon treenissä en niinkään ajatellut tuloksia vaan keskityin vain tekemiseen sekä tälläkin kertaa katsoin vain mitä tulee.

Tämän viikon perjantaina kun kävin tekemässä rinta & olkapäätreenin niin pääpaino oli tuossa penkissä mitä pääsin taas tekemään ketjuilla. Tällä kertaa tein treenin ilman spotteria alusta loppuun mikä oli ihan päätös minkä tein sillä olisin siitä voinut kysyä kyllä kanssa treenaajia spottaamaan penkkiä. Tietenkin tämän johdosta tulokset eivät olleet samoja kuin viikko sitten mutta tuolloin viikko sitten penkkasin 180kg plus ketjut niin en kyllä tuollaisia lähtisi muutenkaan ilman spottia hakemaan.

Se mitä nyt perjantain ja viime viikkoinen erosi tuohon Vantaan Loaded:lla tehtyyn treeniin erosi niin oli se että tein pienemmillä korotuksilla. Tuolloin Vantaan Loaded:lla menin aikalailla "perus" korotuksilla mitä tein vielä tuolloin ja mihin olen nyt tehnyt muutoksia sillä viime aikoina oli liike mikä tahansa niin alun jälkeen olen siirtynyt pienempiin korotuksiin. Tällä tavalla tulee tehtyä enemmän sarjoja sekä toistoja mutta tuolloin ei nouse liian nopeasti liian suuriin painoihin. Tämä on hyvin merkittävä asia varsinkin silloin kun tekee penkkiä yksin ilman spottia ja näin olen kyllä aikoinaan tehnytkin kun olen PTVGYM:llä käynyt tekemässä penkkiä ketjuilla yksin. En ole vain tätä tapaa pienemmillä korotuksilla käyttänyt muissa liikkeissä kuin vasta viime aikoina.

Viimeksi kun tein PTVGYM:llä penkki treeniä ketjuilla yksin niin tein pari "ennätystä" siinä mielessä että tein ensiksi suurimmilla painoilla ikinä yksin ketjujen kanssa sekä tämän jälkeen vielä sama slinghottia käyttäen. Lukuja en nyt muista ulkoa mutta täältä blogista ne kyllä voisin kaivaa jos nyt jaksaisin mutta toisaalta ne eivät nyt kiinnosta. Tällä kertaa menin tosiaan pienillä korotuksilla ihan sen takia vain kun halusin tehdä mahdollisimman isolla mutta en halunnut kuitenkaan epäonnistua. Päädyin tekemään 150kg painoilla plus ketjut kaksi kakkosta niin kai se saattaa olla jonkinlainen ennätys? Tämän jälkeen otin slingshotin käyttöön ja sain lopulta tehtyä 170kg painoilla plus ketjut niin kaksi toistoa mikä saattaa olla ennätys?

Täytyy sanoa että mitä pidemmälle treeni meni niin sitä enemmän se alkoi tuntumaan kropassa. En sitten tiedä paljonko siinä oli jännitystä kun tein kuitenkin yksin treeniä että alintajunnassa tuli varmaan mietittyä jaksanko tehdä? Toisaalta kun olin saanut lopulta tehtyä penkin niin aikaa oli kulunut pari tuntia niin kyllähän se jotenkin tuntuu kropassa. Kun mennään isoihin painoihin niin se pitää vain tehdä rauhassa sillä höntyily kostautuu joko painoissa tai toistomäärissä. Jos haluaa käyttää suurempia painoja ja saada niillä enemmän toistoja niin pitää vain osata pitää pidempiä palautuksia. Ei kuitenkaan liian pitkiä sillä silloin tuntuma katoaa helposti ja se vaikuttaa negatiivisesti.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan