LOADED Experience Vantaa avoimet ovet

19.11.2022 - 11:35

Eilen perjantaina tuli käytyä Vantaalla treenaamassa kun LOADED Experience Vantaalla oli avoimet ovet. Minulla on kyllä kymmenen kerran kortti Vantaan Loaded:lle missä on vielä kahdeksan kertaa jäljellä mutta hierojan kanssa päätettiin käydä katsomassa mikä meininki Vantaan Loaded:lla on kun siellä on avoimet ovet? Olen käynyt pari kertaa Vantaan Loaded:lla joista ensimmäinen kerta Loaded:lla oli perjantai-ilta ja toinen kerta Loaded:lla sunnuntai päivä eikä kumpanakaan päivänä kuntosalilla ollut paljoa väekä. Tämän johdosta päätettiin käydä katsomassa että mikä on meininki.

Aluksi minun piti päättää mitä treenaisin? Kun yhtään ei tiennyt paljonko kuntosalilla tulee olemaan ihmisiä avoimien ovien ollessa niin en tiennyt kannattaisiko tehdä jalat vai rintatreeni? Ajattelin jotenkin siltä kannalta että jos salilla on ihmisiä niin ne tekevät kenties jalkoja tai ainakin tämänlainen olettamus minulla oli. Tämän johdosta ajattelin tehdä rintatreenin sillä ajattelin että ei nyt kukaan rintaa kuitenkaan tekisi ja Vantaalla on hyvät puitteet tehdä rintaa. Kuitenkin itse olisin eräällä tapaa halunnut tehdä jalat sillä Vantaan Loaded:lla on todella hyvät puitteet tehdä jalkatreeni.

Päädyin lopulta tekemään rintatreenin sekä selkätreenin kun tein jo keskiviikkona PTVGYM:llä maastavetoa. Tämän lisäksi ajattelin tehdä lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin jotta ensi viikolla voisin palata "normaaliin" rytmiin treenien osalta mihin olen tottunut. Tämän kahden viikon aikana kun olen enemmän tehnyt treenejä siellä täällä vailla mitään logiikkaa niin luulen myös tämän vaikuttaneen tuloksiin minkä johdosta myös olen joutunut hieman enemmän miettimään mitä teen ja koska teen? Tuolla "normaalilla" rytmillä ei ole oikein tarvinnut mitään miettiä kunhan vain tekee.

Eilen perjantaina Vantaan Loaded:lla tein aluksi penkkiä missä käytin ketjuja. Minulla oli aluksi hieman hakemista penkin kanssa ja kolistelin joko turvarautoja tai itse penkkiä. Tuohon meni noin kolme lämppäsarjaa että sain tehtyä ilman kolisteluita mutta sitten huomasin että olin säätänyt penkin liian korkealle minkä jälkeen laskin sitä ja tietenkin laskin sitä yhden liian alas. En jaksanut enää säätää niin tuolla sitten mentiin. Pääsin lopulta 165kg painoihin plus ketjut millä tein kaksi ykköstä mikä oli ihan ok mutta halusin enemmän sillä tavoitteet olivat 170kg plus ketjut vähintään. Toisaalta huomasin kuntoa jo hyvissä ajoin ja 160kg painoilla plus ketjut niin kaksi toistoa tuli mutta ei kevyesti. Tuon jälkeen osasin nostaa painoja "vain" 5kg:lla eikä normaaliin tapaan 10kg mikä oli oikein sillä en olisi saanut 170kg plus ketjut itse ylös.

Penkin jälkeen siirryin tekemään selkää missä tein kolmea selkälaitetta joista yhtä ensimmäistä kertaa mikä oli tuettu maaten soutu. Tämän lisäksi tein  t-soutulaitetta sekä alaviistosta tuleva soutulaite joita olen tehnyt useasti Tampereen Loaded:lla ja varsinkin tuo Arsenalin alaviistosta tuleva soutulaite on mielestäni yksi parhaista / mukavimmista selkälaitteista mitä olen koskaan tehnyt.

Mitä itse avoimiin oviin tulee niin Vantaan Loaded:lla oli nyt paljon enemmän väkeä kuin mitä siellä noilla parilla aikaisemmalla kerralla on ollut. Väkeä ei kuitenkaan ollut liikaa ja olisin sitten tehnyt vaikka tuon jalkatreenin niin sitä olisi voinut myös tehdä. Paikalla oli hyvin erilaista väkeä laidasta laitaan eli junnusta aina kisailijoihin ja tekemisestä huomasi sen että yhtään ego-nostajaa paikalla ei ollut. Muutama saattoi ehkä näyttää ulospäin "wannabee" bodaajalle mutta myöskään he eivät käyttäneet ego-painoja. Pääsääntöisesti kaikki olivat joko "kuntoilijoita" tai bodaajia eikä noita ego-nostajia tai voimailijoita ollut. 

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan