Flunssasta palautuminen ottaa yllättävän pitkän ajan

18.11.2022 - 23:03

Menin tämän viikon keskiviikkona poikkeuksellisesti PTVGYM:lle tekemään maastavetoa ja selkätreeniä. Mietin oikeastaan aika pitkään menenkö PTVGYM:lle vai ei en ja oikeastaan vasta toimistolta kotiinpäin ajaessa päätin mennä PTVGYM:lle. En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä kun viime viikko meni enemmänkin flunssasta toipumiseen eikä tämän viikon treenit ole oikein lähtenyt kulkemaan. Maanantaina kyllä sain kyykyssä 225kg mutta muutoin tekeminen oli mitä oli joten näin ollen en oikein tiennyt mitä odottaa. Kuitenkin olen saanut PTVGYM:llä treeneistä enemmän irti kuin lähisaleilla niin ajattelin parasta.

En sitten tiedä onko odotukseni nykyään niin korkealla kun sain kyykyssä 245kg sekä maastavedossa 285kg parisen viikkoa sitten? Vai enkö ole vielä palautunut flunssasta ihan 100%? Vaikka keskiviikkona meninkin PTVGYM:lle tekemään maastavetoa niin eihän se treeni nyt yhtään lähtenyt niin kuin olisin toivonut. Päin vastoin tuntui sille että tein heikoimman treenin aikoihin tai sitten minulla on vain odotukset niin korkealla?

Sain normaalissa maastavedossa 240kg plus ketjut niin kaksi kahden toiston sarjaa mitä seurasi lohkojen päällä tehdyssä maastavedossa vain yksi toisto 260kg painoilla. Juurikin tuo lohkoilta tehty maastaveto oli se heikoin lenkki. 240kg plus ketjujen maastaveto on ihan ok vaikka olen juuri viime aikoina saanutkin 260kg ketjujen kanssa sekä useasti 250kg ketjujen kanssa. Kuitenkin juurikin tuo lohkojen päältä tehty maastaveto oli juurikin se miksi tämä treeni tuntui menneen heikosti.

Kun aloin tekemään kesällä Tampereen Loaded:lla lohkojen päältä tehtyä maastavetoa niin sen jälkeen en ole alle 270kg painoilla sitä tehnyt. Treeni kuin treeni niin olen vähintään 270kg painoilla parisen toistoa tehnyt vaikka sitä ennen maastaveto on mennyt miten on mennyt. Tämän viikon keskiviikkona kun lähdin tekemään lohkojen päältä maastavedossa 260kg painoilla kahta toistoa niin sain vain todella heikosti yhden toiston. Oikeastaan jo tuo yhden toiston tekeminen tuntui niin raskaalle että huh huh ja se oli merkki siitä että nyt ei olla kyllä vielä kunnossa.

Nyt mennään siis toistoa viikkoa siitä kun minulla oli flunssan oireita ja hieman lämpöä. Ensimmäisen viikon jälkeen tein kevyesti treeniä ja nyt tällä toisella viikolla olen yrittänyt mennä ihan normaalilla tyylillä ilman säästelyitä. Kuitenkin niin että kaikki tuntuu menevän ok enkä lähde väkisin mitään yrittämään sillä se ei auta yhtään sen parempaan. Jos nyt ei kulje niin nyt ei kulje ja pitää vain ottaa rauhallisesti eikä lähteä väkipakolla eteenpäin.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.