Flunssasta palautuminen ottaa yllättävän pitkän ajan

18.11.2022 - 23:03

Menin tämän viikon keskiviikkona poikkeuksellisesti PTVGYM:lle tekemään maastavetoa ja selkätreeniä. Mietin oikeastaan aika pitkään menenkö PTVGYM:lle vai ei en ja oikeastaan vasta toimistolta kotiinpäin ajaessa päätin mennä PTVGYM:lle. En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä kun viime viikko meni enemmänkin flunssasta toipumiseen eikä tämän viikon treenit ole oikein lähtenyt kulkemaan. Maanantaina kyllä sain kyykyssä 225kg mutta muutoin tekeminen oli mitä oli joten näin ollen en oikein tiennyt mitä odottaa. Kuitenkin olen saanut PTVGYM:llä treeneistä enemmän irti kuin lähisaleilla niin ajattelin parasta.

En sitten tiedä onko odotukseni nykyään niin korkealla kun sain kyykyssä 245kg sekä maastavedossa 285kg parisen viikkoa sitten? Vai enkö ole vielä palautunut flunssasta ihan 100%? Vaikka keskiviikkona meninkin PTVGYM:lle tekemään maastavetoa niin eihän se treeni nyt yhtään lähtenyt niin kuin olisin toivonut. Päin vastoin tuntui sille että tein heikoimman treenin aikoihin tai sitten minulla on vain odotukset niin korkealla?

Sain normaalissa maastavedossa 240kg plus ketjut niin kaksi kahden toiston sarjaa mitä seurasi lohkojen päällä tehdyssä maastavedossa vain yksi toisto 260kg painoilla. Juurikin tuo lohkoilta tehty maastaveto oli se heikoin lenkki. 240kg plus ketjujen maastaveto on ihan ok vaikka olen juuri viime aikoina saanutkin 260kg ketjujen kanssa sekä useasti 250kg ketjujen kanssa. Kuitenkin juurikin tuo lohkojen päältä tehty maastaveto oli juurikin se miksi tämä treeni tuntui menneen heikosti.

Kun aloin tekemään kesällä Tampereen Loaded:lla lohkojen päältä tehtyä maastavetoa niin sen jälkeen en ole alle 270kg painoilla sitä tehnyt. Treeni kuin treeni niin olen vähintään 270kg painoilla parisen toistoa tehnyt vaikka sitä ennen maastaveto on mennyt miten on mennyt. Tämän viikon keskiviikkona kun lähdin tekemään lohkojen päältä maastavedossa 260kg painoilla kahta toistoa niin sain vain todella heikosti yhden toiston. Oikeastaan jo tuo yhden toiston tekeminen tuntui niin raskaalle että huh huh ja se oli merkki siitä että nyt ei olla kyllä vielä kunnossa.

Nyt mennään siis toistoa viikkoa siitä kun minulla oli flunssan oireita ja hieman lämpöä. Ensimmäisen viikon jälkeen tein kevyesti treeniä ja nyt tällä toisella viikolla olen yrittänyt mennä ihan normaalilla tyylillä ilman säästelyitä. Kuitenkin niin että kaikki tuntuu menevän ok enkä lähde väkisin mitään yrittämään sillä se ei auta yhtään sen parempaan. Jos nyt ei kulje niin nyt ei kulje ja pitää vain ottaa rauhallisesti eikä lähteä väkipakolla eteenpäin.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.