Penkki treeniä ketjuilla pitkästä aikaa

08.12.2022 - 23:42

Tiistaina tuli käytyä tekemässä rinta- & olkapäätreeni PTVGYM:llä kun oli itsenäisyyspäivä ja lähisalit meni aikaisin kiinni. Samalla tämä oli nyt ensimmäinen kerta ikinä kun olin PTVGYM:llä tiistaipäivänä ja näin ollen maanantaina on enää päivistä ainoa milloin en siellä ole käynyt. Tämä oli myöskin pitkästä aikaa rinta- & olkapäätreeni PTVGYM:llä kun yleensä käyn tekemässä siellä selkätreenin sekä jalkatreenin. Pääsin näin ollen tekemään penkkiä ketjuilla mitä tein kyllä viimeksi muutamia viikkoja sitten Vantaan Loaded:lla kun kävin avoimilla ovilla.

En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Viime aikoina penkki ei ole oikein kulkenut ja tuolloin muutamia viikkoja sitten Vantaan Loaded:lla olin pettynyt tuloksiini. Tuolloin sain penkistä vain 165kg plus ketjut ja olin tuohon todella pettynyt. Tällä kertaa nyt tiistaina pidin tuota 165kg plus ketjut vähimmäis tavoitteena vaikka tuloksia en nyt niinkään miettinyt. Oikeastaan tuolloin Vantaalla mietin enemmän tuloksia tai siis tuskailin niiden kanssa. Tällä kertaa tein asioita aikalailla eri tavalla lähinnä siinä suhteessa millä nousuilla menin suurempiin painoihin. Vantaalla menin aika suoraan isoilla korotuksilla kun tällä kertaa menin pienemmillä korotuksilla.

Tiistaina päädyin saamaan yhden toiston 180kg plus ketjut mihin olin enemmän kuin tyytyväinen. Käytännössä tuo vastannee jotain 200kg normaaleilla painoilla ilman ketjuja tai ehkä hieman enemmän. Kuitenkin kun vertaa tiistaita ja muutaman viikon takaista niin jo pienemmät painot tuntuivat kevyemmiltä kuin Vantaalla. Voimatreeneejä tehdessä kyllä jo hyvissä ajoin tietää mihin treeni on suuntaamassa eikä sitä voi mitenkään pakottaa. Mitä pakonomaiseksi treeni menee niin sitä helpommin loukkaantumisia tulee kun sitä vain yrittää tehdä jotain mihin päivän kunto ei oikeasti anna myötä. Siksi onkin vain parempi kuunnella kroppaa ja tehdä treeniä päivän kunnon mukaan eikä yrittää vai verrata treenejä siihen mitä on tehnyt tai haluaisi tehdä.

Joskus treeni vain luistaa kun ei ajattele tuloksia tai mitä on tekemässä ja menee vain flown mukaan ja niin kävi tällä kertaa. Penkin tekemisessä meni tällä kertaa parisen tuntia kun en pitänyt missään kohtaan kiirettä ja kun muutenkin menee suurempiin painoihin niin on vain parempi pitää ihan kunnon tauot ettei ala kiirehtimään. Näin ollen jaksaa vain tehdä paremmin suurimmilla painoilla. Liian useasti näkee että kun mennään omille rajoille painoissa niin sitä vain kiirehditään tekemään jolloin toistomäärät tai oikeasti isommat painot kärsii. Siinä pitää vain olla rauhallinen mieli osata pitää pidempiä taukoja ja tämä onnistui todella hyvin tiistaina sillä itselläni ei ollut kiire yhtään mihinkään.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.