Dieetti kohti alle 100kg - Viikko 2

18.03.2022 - 16:50

Nyt oikeasti ollaan menossa jo kohti kolmannen viikon loppua mutta olen ollut nyt laiska kirjoittamaan dieetin toisesta viikosta. Toisella viikolla sain "pudotettua" painoa puolisen kiloa kun ensimmäisellä viikolla paino tippui parisen kiloa. Viimeksi 30 päivän "hc" dieetti tuotti toisella viikolla painoa alas parisen kiloa eli tuohon verrattuna 1.5 kiloa vähemmän. Toisaalta nyt paino oli siinä 108kg luokassa kun kesällä olin siinä 116kg luokassa. Myöskään en ole mennyt ihan samalla tavalla kuin tuolloin kesällä sillä silloin aloin toisella viikolla muistaakseni juoksemaan aamuisin mäkeä sillä kelit eivät oikein vielä sitä salli ainakaan paikassa missä haluisin sitä tehdä.

Näitä kahta dieetti ei voi verrata yksiin enkä sitä ole nyt tehnytkään. Myöskin otin jo toiselle viikolla yhden "cheat" aterian syömällä Grandiosan Big One pannupizzan mikä sattui olemaan pakastimessa. Tämä tapahtui perjantaina ja tulin siihen tulokseen että minun ei tarvitse olla ihan niin tiukalla ruokavaliolla kun tässä on kuitenkin aikaa enkä ole menossa mihinkään kilpailuihin, että minun tarvitsisi olla pian kunnossa. Myöskin tuolloin perjantaina yllätyksekseni penkkasin ensimmäistä kertaa tänä vuonna 200kg PTVGYM Pitäjänmäellä mikä tarkoitti yhtä salia lisää millä olen penkannut tuon 200kg.

Yleisesti tuntuu sille, että en olisi dieetillä. Olotilani tuntuu on alkanut tuntumaan kevyemmälle kuin parisen viikkoa sitten sekä olen saanut tiukennuttua salivyötä jälleen yhden reiän kireämmälle. Olen käynyt nyt aktiivisesti pari kertaa päivässä kävelemässä ja joinakin päivinä kerran hieman pidemmän jos on tuntunut sille, että en nyt viitsi väkisin mennä paria kertaa. Myöskin viime viikolla eli dieetin toisella viikolla kävin pari kertaa toimistolla jolloin en käynyt lenkillä mutta vastaavasti kävin toimiston altaalla uimassa. En jaksanut mitata uimisiani Garminiin mutta menin molemmilla kerroilla sen kuusi ja puoli kierrosta edes takaisin ja allas taitaa olla 20m tai 24m. Toimiston alla oon metrin vajaa "täydestä" että siellä ei tarvitse olla valvojaa mutta en nyt tiedä mikä lasketaan täydeksi?

Huomasin kyllä että treenit alkavat taas sujua jotenkin eri tavalla kun syö puhtaasti ja tästämällisesti. Tuo kyseinen viikko meni kyllä treenien suhteen kaksijakoisesti kun maanantaina sain räkkivedossa uuden sarja ennätyksen 280kg kolme toistoa sekä 290kg ykkös maksimin. Tuon jälkeen treenit menivätkin heikosti aina perjantaina saakka kunnes sain 200kg penkistä. Tuohon kyllä vaikuttaa tuo maanantain ennätyspäivä sekä nuo pari uintia mitkä rasittivat kroppaa enemmän kuin käveleminen.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.