Räkkivedossa sarjaennätys 280kg x3 sekä maksimi ennätys 290kg

12.03.2022 - 10:10

Kirjoitus hetkellä eletään lauantaiaamuna eli ainakin yksi kunnon treeni on vielä edessä tällä viikolla mutta jo voi sanoa, että tämän viikon treenit ovat olleet kaksijakoiset. Pari treeniä on mennyt ihan hyvin ja olen yllättänyt itseni ihan totaalisesti mutta suurin osa tämän viikon treeneistä on mennyt alakuloisesti eikä niissä ole ollut intoa, energiaa tai voimia. Kuitenkin kaikki alkoi iloisesti maanantaina jolloin tein räkkivedossa ensiksi sarjaennätyksen 280kg:lla kolme toistoa mitä seurasi mielestäni uusi maksimiennätys 290kg. En ole nyt ihan 100% olenko tuota 290kg nostanut aikaisemmin mutta ainakin sen muistan, että sain viime vuonna ainakin 285kg nostettua.

Maanantaina minun oli tarkoitus tehdä räkkivetoa mutta en siinä sitä sen pahemmin suunnitellut kuten en ole sen pahemmin viimeaikoina suunnitellut maastaveto treenejäkään. Ehkä saatoin ajatella tekeväni jollain 220kg painoilla pidempiä kymmenen toiston sarjoja tai sitten en. Etenin siinä normaalisti pari kertaa per paino tehden 2 - 3 toistoa ja katsoin miten ne tulevat. Olin kuitenkin tehnyt edellisellä viikolla 270kg painoilla neljä toistoa niin ajattelin saavani tehtyä ihan hyvin ainakin 250kg painoilla useammankin toiston.

Päädyin tekemään 250kg painoilla yhden toiston katsoakseni miten se tulee. Tämän jälkeen syystä tai toisesta ajattelin kokeilla miten 280kg painoilla tulee ja tehdä niin monta kun vain saan. Yllätyksekseni sain tehtyä 280kg painoilla kolme toistoa mikä on oma ennätykseni kyseisillä painoilla. Siinä sitten hetken aikaa mietin ja pohdin mitä teen? Laskenko painoja ja teen pidempiä sarjoja ja yritänkö ennätyspainoja 290kg? Päädyin 290kg tekemiseen millä lähdin tavoittelemaan kahta toistoa mutta millä tuli lopulta vain yksi. Jos olisin tehnyt 280kg painoilla vain yhden toiston niin olisin voinut saada sen jälkeen 290kg useamman toiston.

Se on sinällään ihmeellistä, että olen nyt räkistä saanut hyviä raskaita sarjoja kun en ole tehnyt tänä vuonna montaa räkkiveto treeniä. Olin kuitenkin vuoden alusta puolitoista kuukautta maalla missä ei ollut hyvä tehdä räkkivetoja niin en niitä tehnyt. Keskityin tekemään vain maastavetoja enkä niitäkään niin suurilla painoilla ja vasta viimeaikoina olen päässyt suurempiin painoihin. Räkkivedot ovat olleet itselleni se vähemmän tehty liike ja huomaan tämän aina räkkivetoa tehdessä että maastaveto on minulle se mieluisampi ja helpompi liike kuin räkkiveto. Minulla on aina hakemista räkkivedossa ja mitä enemmän tangossa alkaa olemaan rautaa niin sitä vaikeampi minun on lähteä nostoa tekemään. Tuntuu aina, että ensimmäinen veto on se vaikein ja kun pääsen vauhtiin niin tanko tulee luonnollisemmin. Jotenkin en vain luota omaan lähtöasentoon räkkivedossa vaan maastavedon alhaalta lähtö on minulle luonollisempi.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.