Sonos One kokemuksia Macbook Pro kanssa

27.03.2020 - 13:46

Olen jo kirjoittanut Sonoksesta kokemuksia niin Sonos one kokemuksia kuin Sonos Beam kokemuksia mutta tällä kertaa ajattelin avata hieman kokemuksia Sonos Onen käyttöä Macbook Pron kanssa. Sonos One on minulla keittiön pöydällä jossa usein käytän sitä jakamaan ääntä iPhonesta tai iPädiltä. Sonos Onen pääkäyttö kohdistuu aamuisin kun katselen Youtubea aamupalalla tai kun teen ruokaa iltaisin tai sunnuntaisin kun valmistan ensi viikon ruuat. Yleisesti siis Sonos One on iPhone sekä iPäd käytössä mutta silloin tällöin käytän sitä myöskin Macbook Pron kanssa. Nyt viimeaikoina on tullut käytettyä Sonos Onea enemmän Macbook Pron kanssa niin minun on parempi jakaa kokemuksia sen käytöstä.

Mielestäni Sonos One on helpompi käyttää iPhonen tai iPädin kanssa kuin Macbook Pron. Kaikki tämä lähtee heti asetuksista joissa vaihdan äänilähteen Sonos One kaiuttimeen. Jostain syystä joudun valitsemaan moneen kertaan äänivalikosta Sonos Onen jotta Macbook Pro ottaa sen käyttöön. En tiedä olenko vain hätäinen vai eikö se vain suostu valitsemaan ääniasetusta ensimmäisellä klikkauksella. Niin tai näin niin jo Sonos Onen valitseminen on hitaampaa ja hankalampaa kuin mitä se on iPhonella tai iPädillä.

Tästä pääsenkin sitten käyttöön mikä on helppoa kunhan Macbook Pron saa ensiksi yhdistettyä Sonos One kaiuttimeen. Kun ääniasetus on valittuna Sonos Oneen niin sitten äänen tulevat kaiuttimen kautta aina siihen saakka kunnes äänivalinta vaihdetaan. Jostain syystä kerran tai pari kertaa minulla on käynyt niin ettei MacBook Pron näppäimistöstä löytyvä äänen voimakkuus ole tehnyt mitään kun olen kuunnellut Spotify:tä niin olen joutunut käyttämään Spotifyn voimakkuuden säätöä. Suurin huomio kiinnittyy kuitenkin viiveeseen minkä huomaa erityisesti Macbook Pro:lla ja mitä en oikeastaan ole huomannut iPhonella tai iPädillä.

Oli kyseessä sitten Youtube tai Spotify niin viive laitteiden välillä on huomattava. Kun laitat Youtubesta videon päälle niin siitä hetkestä kestää tovi että Sonos One alkaa toistamaan ääntä. Jos avaat kahteen välilehteen eri Youtube videot ja laitat toisen pauselle ja toisen aloitat niin kuulet vielä pauselle laittaman videon äänet kun olet painamassa toisen videon käyntiin. Sama tapahtuu Spotify:ssä kun painat play:tä tai stop-näppäintä niin musiikin alkaminen ja päättyminen ei tapahdu samaan aikaan. Vaikka viive on huomattava niin se ei haittaa käyttöä ellet vaihda kappaleita nopeasti tai surffaile käyttämällä useampaa välilehteä jossa avaat ja vaihtelet nopeasti eri videoita.

Suurimman ongelman olen huomannut Macbook Pro:lla Sonos Onen käyttössä pätkivän ja särisevän äänen. Tätä samaa ei ole tapahtunut iPhonella tai iPädillä. En tiedä tarkalleen mistä tämä johtuu sillä Macbook Pro on samassa verkossa missä käytän iPhonea tai iPädiä eli johtuuko se vain Macbook Pro:sta? Esimerkiksi kun olen kuunnellut Spotify:tä Macbook Pro:lla niin yhtäkkiä kappaleen vaihduttua ääni on alkanut pätkimään tai särisemään. Huomaan kuinka Spotify:ssä kappaleen ääniraita etenee mutta mitään ei kuulu tai yhtäkkiä kesken kappaleen alan kuulemaan vanhaa kunnon särinää mitä kuuluu kun radion signaali on heikkoa.

Tämä pätkintä ja särinä ei ole tapahtunut vain kerran vaan olen huomannut tätä useammalla kerralla kun olen yhdistänyt Macbook Pro:n Sonos One kaiuttimeen. Ipädillä minulla on ollut kerran vaikeuksia yhdistää iPädiä Sonos Oneen mutta iPädin uudelleen käynnistys on auttanut tähän asiaan. Pätkintää tai särinää en siis ole huomannut iPädillä. Iphonella en ole kokenut iPädillä koettua yhdistys ongelmaa.

Näin kolmen Applen laitteen kanssa Sonos One:n käyttö Macbook Pro:lla on ollut huonoin. Juurikin pätkinnän ja äänen särinän vuoksi. Laitteiden välinen viive ei ole haitannut minua niin paljoa sillä Sonos One on parantanut äänenlaatua merkittävästi kun ole sen Macbook Pro:hon yhdistänyt. Kuitenkin se on olemassa ja eräällä tapaa se haittaa käyttöä kun painaa pausea ja ääni ei lakkaa heti vaan 1 - 2 sekunnin päästä. Tämä voi aiheuttaa sen tilanteen, että alkaa miettimään painoinko oikeasti pausea / stoppia?

Macbook Pro käyttöön en ole ihan 100% miten lähtisin Sonos Onea suosittelemaan. En kuitenkaan ihan samalla tavalla kuin iPhonelle tai iPädille. Sonos One kuitenkin parantaa Macbook Pro:n äänenlaatua mutta omat kokemukset äänen pätkimisestä ja särinästä verottaa kokemusta. Sitä kuinka paljon tätä tapahtuu oikeasti jos käyttäisin Sonos Onea enemmän Macbook Pro:n kanssa niin en tiedä. Antaisin varmaan Sonos One:lle iPhone / iPäd käytössä 4 - 5 tähteä äänenlaadun sekä helppokäyttöisyyden takia mutta Macbook Pro:lla tähdet lähentelisivät lähempää 3:sta kyseisten ongelmien takia.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.