Sonos Beam kokemuksia

21.03.2020 - 09:52

Hifin puolella olen skipannut täysin soundbar äänijärjestelmät sillä itselläni ei ole ollut niille käyttöä. En ole ollut oikein tietoinen tarjonnasta enkä myöskään ole ollut perillä niiden laadusta. Nyt hieman alle viikon olen päässyt testaamaan Sonos Beam soundbaria ja täytyy kyllä sanoa, että olen ollut hieman väärässä. Soundbar tuli ajankohtaiseksi kun äitini televisiolle piti keksiä jokin tapa saada ääntä paremmaksi helposti ja suhteellisen edullisesti ilman sen suurempia lisätarvikkeita.

Itselläni on ollut yli 15-vuoden ajan kunnon kotiteatteri välineet mitä ennen minulla oli käytössä muutamia vuosia valmis dvd-soitin 5.1 äänijärjestelmä joten tämän puolesta itselläni ei ole ollut tarvetta soundbarille. Tietenkin minulla on ollut nyt puolen toista vuoden ajan JBL Xtreme bluetooth kaiutin iPad / iPhone käyttöä varten Youtube-videoille sekä Spotify:lle. Bluetooth kaiutin on kuitenkin eri asia kuin soundbar. Ennen soundbarin asentamista kokeilin käyttää JBL Charge 3 bluetooth kaiutinta television kautta eikä se auttanut asiaan juuri yhtään. Myöskin JBL Charge 3 laittaminen kiinni vanhempaan Panasonicin FullHD-televisioon oli liian kikkailemista.

Olin kuitenkin tietoinen soundbarien olemassaolosta joten osasin suunnata sille tielle ja etsiä sopivaa ratkaisua tässä tapauksessa. Hakusessa oli sellainen soundbar mikä olisi mahdollisimman pieni, ilman ylimääräistä bassoa sekä tietenkin hyvä hinta-/laatusuhde. Heti ensimmäiseksi menin tarkistamaan mitä .Whathifin lista parhaista soundbareista antaisi vaihtoehdoiksi sekä myöskin ihan listaa Whathifi soundbar arvosteluista.

Sonos Beam

Hyvin pian tajusin Sonos Beam olevan lähestulkoon ainoa järkevä vaihtoehto 450€ hintaan. Yritin vielä kuitenkin etsiä toista vaihtoehtoa mikä olisi hieman halvempi ja löysinkin sellaisen Q Acoustics M2 mikä oli juuri Amazon.co.uk:ssa tarjouksessa noin 200€ hintaan. Q Acoustics M2 olisi ollut ehkä se valinta mutta hinta Suomessa oli yli 100€ suurempi eikä sitä ollut monessakaan paikassa myynnissä. Sonos Beam on puolestaan sellainen tuote mitä löytää monestakin paikkaa ja mitä oli kätevämpi käydä koekuuntelemassa sillä eihän minulla ollut mitään kokemuksia soundbareista. Samalla myöskin äiti pääsi koekuuntelemaan Sonos Beam soundbaria ja olihan hän sitä juurikin ostamassa.

Sonos Beam kokemukset

Minulle Sonos Beam soundbarin hyvä äänenlaatu tuli täytenä yllätyksenä. En odottanut Sonos Beam soundbarin olevan niin hyvä kuin se lopulta oli. Jo normaalien televisio lähetyksien äänenlaatu parani merkittävästi niin musiikin kuin puheen osalta. Televisio lähetyksistä saa paljon enemmän irti Sonos Beam soundbarilla ja jo tämän takia voin suositella laitetta. Normaalin televisio lähetyksen lisäksi olen testannut Sonos Beam soundbaria eri striimaus palveluiden kautta kuten Netflix, Prime video, HBO sekä Viaplay. Tämän lisäksi olen katsonut muutaman vanhemman dvd:n stereo äänillä sekä muutaman blu-ray elokuvan eri ääniraidoilla. Katselukokemukeni ovat olleet positiivisia ja Sonos Beam on ollut todellakin hankkimisen arvoinen laite.

Sonos Beam on kiinni televisiossa hdmi (Arc) kautta mikä kuljettaa äänen television ja soundbarin välillä. Tämän lisäksi Sonos Beam tukee Applen AirPlay 2:sta minkä johdosta Applen laitteet on helppo liittää langattomasti soundbariin. Myöskin Sonos Beam asentaminen, asetukset sekä päivittäminen tapahtuu puhelimen äppsin kautta. Applen äppsin kautta Sonosta pystyy säätämään paremmin kun "Trueplayed" asetuksen säätäminen on mahdollista vain Applen äppsillä.

Katselit sitten normaalia televisio lähetystä, blu-ray elokuvaa, Netflixiä tai kuuntelit musiikkia puhelimen / pädin kautta niin saat sellaisen äänenlaadun mikä takaa paremman kokemuksen. Äänessä on sointua, bassoa ja kirkautta. Jopa pelkkä lähetyksen puhe on selvempää eikä ääni ole vain kovempaa vaan sellaista josta pienetkin kohdat erottuvat. Askeleet, paukkeet, esineiden tippuminen lattialle / maahan tai erilaiset kilistykset erottuvat seasta hyvin. 450€ hintaan Sonos Beam tarjoaa hyvää äänenlaatua järjestelmällä mikä on suhteellisen helppo asentaa ja mikä parasta sisältää käytännössä vain kaksi johtoa.

Sonos Beam syitä hankkia

- Hyvä tasapainoinen ääni

- Ei ylimääräistä kauko-ohjainta sillä Sonos Beam toimii television kauko-ohjaimen kautta

- Hyvä design

- AirPlay 2 tuki

- Asennuksen jälkeen helppo käyttää

- Parantaa jo pelkän televisiolähetyksen äänenlaatua huomattavasti

- Monihuoneominaisuudet muiden Sonos tuotteiden kanssa

Sonos Beam arvostelut / linkit

Sonos Beam Amazon.de:stä: https://amzn.to/2Y6vlmx

https://www.gigantti.fi/cms/sonos-beam-soundbar/uusi-sonos-beam-pienikokoinen-ja-alykas-soundbar/

https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/monihuone/sonos-monihuone/sonos-beam-musta/8717755773920

https://www.whathifi.com/sonos/beam/review

https://testit.kotimikro.fi/test/kaiuttimet/sonos/sonos-beam/

https://www.techradar.com/reviews/sonos-beam-review

https://avplus.fi/sonoksen-pikkuinen-beam-soundbar-saa-kehuja-hinta-laatusuhteestaan/

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.