Panasonic DP-UB450 kokemuksia vuoden käytön jälkeen

21.07.2020 - 11:43

Vuosi sitten kun siirryin 4K aikaan LG OLED C8 television myötä niin aloin käytännössä heti miettimään minkä 4K bluray-soittimen hankkisin eli mikä olisi hyvä 4K bluray-soitin? Aluksi harkitsin todella paljon Sonyn malleja Sony X700Sony X800M2 sekä LG:n LG UBK90 sillä Panasonic DP-UB820 oli yli puolet kalliimpi ja aluksi kaikki kyseiset 4K bluray-soittimet kuulostivat hyville vaihtoehdoille. Kuitenkin kun aloin tutkimaan asiaa kunnolla niin pinnan alta alkoi asiat näkymään selvemmin ja paremmin minkä 4K bluray-soittimen tulisin hankkimaan.

Lukemalla eri foruumien kirjoituksia niin Sonyn malleissa Sony X700 & Sony X800M2 sekä LG:n LG UBK90 oli yksi suuri hälyttävä tekijä. Kyseisissä 4K bluray-soittimissa tuntui olevan paljon 4K bluray:n luku vaikeuksia ja varsinkin jos 4K bluray oli suurempi 100 GB levy mikä on kolmitasoinen. Olen nyt jälkeen päin kuullut muutamalta ihmiseltä jotka ovat hankkineet Sony X800M2 4K bluray-soittimen niin siinä tulleen vastaan kyseisiä luku vaikeuksia 4K bluray elokuvilla.

Olinkin hyvin vahvasti kääntynyt Panasonic DP-UB820 4K bluray-soittimen puolelle kunnes huomasin halvemman Panasonic DP-UB450 4K bluray-soittimen. Tämän jälkeen alkoikin vertailu näiden kahden 4K bluray-soittimen välillä mutta tuohon aikaan Panasonic DP-UB450 oli uusi malli mihin ei syystä tai toisesta ollut kirjoitettu arvosteluita. Panasonic DP-UB450 4K bluray-soittimen arvosteluja alkoi tulemaan vasta myöhemmin syksyllä kun minulla oli ollut jo tovin kyseinen 4K bluray-soitin. Näin ollen vertailut Panasonic DP-UB820 sekä Panasonic DP-UB450 välillä jäivät soittimien tietojen vertailuun mistä myöskin jaoin ajatuksia.

Panasonic DP-UB450 kokemuksia vuoden käytön jälkeen

Ulkoisesti Panasonic DP-UB450 4K bluray-soitin näyttää halvalle muovilaatikolle kun soitinta katsoo läheltä mutta pidemmältä katsoessa sitä ei niinkään huomaa. Soitin on ulkoisesti hyvin pelkistetty eikä siinä näy muutakuin virtavalo kun soitin on päällä. Muutoinkin soitin on suhteellisen pieni niin kuin soittimen kaukosäädin mistä en ole tykännyt oikein missään vaiheessa.

Kaukosäädin on pieni mikä ei oikein sovi omaan käteeni minkä lisäksi muutamat painikkeet ovat mielestäni huonossa paikassa sillä status ja stop-painikkeet ovat päällekkäin minkä lisäksi kaukosäätimessä ei ole minkäänlaista valoa niin varsinkin pimeässä huoneessa kauko-ohjaimen käyttö on muistin varassa. Kaukosäätimen painikkeet ovat syytä opetella ulkoa sillä itse olen painanut muutaman kerran vahingossa stop-painiketta kesken elokuvan.

Olen myöskin huomannut, että kaukosäädin pitää hyvin tarkkaan tähdätä soittimeen kun on painamassa kaukosäätimen painikkeita. Jos kauko säädin ei ole suunnattu Panasonic DP-UB450 soittimeen päin niin soitin ei tunnu ottavan kaukosäätimen käskyjä vastaan. Samaa olen kyllä myös huomannut Denon X3600H vahvistimestani, että todella tarkkaan saa tähdätä kaukosäätimellä. En sitten tiedä vaikuttaako toiset laitteet kaukosäätimien toimivuuteen?

Alkuun Panasonic DP-UB450 4K bluray-soitin "jäätyi" pari kertaa elokuvan valikkoon kun laitoin levyn sisään. Tätä tapahtui pari kertaa ihan alussa minkä jälkeen tätä ei ole tullut itselläni vastaan enää sen jälkeen. On kyseessä ollut sitten dvd, bluray sekä 4K bluray niin minkään formaatin kanssa minulla ei ole tullut vastaan mitään levyjen lukuongelmia toistaikseksi. 

Yleisesti Panasonic DP-UB450 tuntuu aukeavan todella hitaasti. Kun Panasonic DP-UB450 soittimen on aukaissut kaukosäätimestä niin sen jälkeen saa odottaa tovin jotta soittimen levykelkan saa auki. Tämän takia avaan soittimen aina "etukäteen" jolloin voin myöhemmin tulla laittamaan levyn sisään ja alkaa katsomaan elokuvaa. Vaikka Panasonic DP-UB450 soitin itse aukeaa hitaasti niin levyt soitin lukee ihan mukavan nopeasti eli hitaus on enemmänkin soittimen avaaminen kuin levyjen lukeminen.

Panasonic DP-UB450 käyntiääni on ei ole ainakaan mistään hiljaisemmista soittimista mutta mitä olen nyt hieman käyttänyt vanhempia bluray & dvd-soittimia niin ainakin osa kyllä vieläkin kovemmalla äänellä. Omasta mielestäni Panasonic DP-UB450 käyntiääni on kovimmilla 4K bluray:n kanssa ja hiljaisempi normaaleilla bluray:lla sekä dvd:llä. Panasonic DP-UB450 taitaa joutua lukemaan 4K bluray -elokuvat paljon kovempaa mistä johtuu myöskin kovempi käyntiääni. Käyntiäänen vain erottaa hyvin helposti kun elokuvassa on menossa hiljaisempi kohtaus.

Olen katsonut Panasonic DP-UB450 soittimella dvd, bluray sekä 4K bluray elokuvia ja televisiosarjoja enkä ole huomannut mitään ihmeellistä millään formaatilla. DVD julkaisujen osalta olisin kaivannut jonkinlaista skaalaus mahdollisuutta sillä vanhoissa ja "huonoissa" dvd julkaisuissa olevat kuvasuhteet ovat ikävän näköisiä katsoa. Kun dvd elokuvan kuvasuhde on sellainen, että näet keskellä ruutua pienen neliön minkä ympärillä on paksut mustat palkit joka suuntaan niin siinä vaiheessa kaipaa jonkinlaista skaalausta. Muutoin olen skaalausta vastaan, mutta joissain tapauksissa skaalauksesta olisi hyötyä että elokuvasta edes näkisi jotain muuta kuin mustat palkit joka suunnassa.

Panasonic DP-UB450 soittimeen on tullut yksi firmware päivitys sen jälkeen kun hankin soittimen tai oikeastaan se oli siellä jo ladattavana niin minulla ei ole ollut käyttöä WIFI:lle. Myöskään en ole testannut Panasonic DP-UB450 soittimen muita media ominaisuuksia niin en osaa niistäkään sanoa sen enempää.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana ennen kuin hankin uuden Denon X3600H vahvistimen niin käytin soitinta HDMI-ARC:in kautta. Näin ollen minulle oli hyötyä Panasonic DP-UB450 soittimessa olleesta toisesta hdmi-ulos tulosta. Nykyisin minulle riittää vain yksi hdmi-ulos tulo mutta alkuun otin kuvan ja äänen eri hdmi-ulos tuloista ja myöskin se järjestely toimi hyvin.

Panasonic DP-UB450 kokemuksia yhteenveto

Panasonic DP-UB450 4K bluray-soitin on ajanut asiansa oikein hyvin eikä minulla ole ollut mitään suurempia ongelmia. Hankin Panasonic DP-UB450 4K bluray-soittimen juurikin vain ja ainoastaan 4K bluray -elokuvien katseluun ja ne ovat toimineet ilman ongelmia eikä myöskään normaalien bluray -elokuvien kanssa ole ollut mitään ongelmia. Panasonic DP-UB450 ei ole mitenkään täydellinen soitin ja tosiaan soitin aukeaa ja reagoi hitaamman puoleisesti mutta tuo ei ole niinkään kovinkaan haittaava tekijä kunhan asian vain muistaa ja käy esimerkiksi avaamassa soittimen "etukäteen".

Nykyisin 249€ hintaan sanoisin Panasonic DP-UB450 olevan hinta / laatusuhteeltaan terävintä kärkeä ilman kokemuksia toisista 4K bluray-soittimista ihan vain sen takia kun muissa halvemmissa tai saman hintaisissa soittimissa on ollut levyjen lukuongelmia.

https://www.tuomasvalimaa.net/blog/siirtyminen-4k-aikaan-osa-4-mika-olisi-hyva-4k-bluray-soitin

https://www.tuomasvalimaa.net/blog/siirtyminen-4k-aikaan-osa-4-2-mika-olisi-hyva-4k-bluray-soitin

https://www.tuomasvalimaa.net/blog/siirtyminen-4k-aikaan-osa-5-panasonic-dp-ub450-kokemuksia

https://www.tuomasvalimaa.net/blog/siirtyminen-4k-aikaan-osa-6-lg-oled-55-c8-panasonic-dp-ub450-onkyo-nr609-hdmi-arc-kokemuksia

Viime viikolla tuli Amazon.co.uk tilaukseni mikä sisälsi Breathless & The LadyKillers 4K bluray julkaisut. Nämä olivat ensimmäisiä 4K bluray julkaisuja joita ostin ennakkoon ilman tietämättä arvioita. Yleensä ostan 4K bluray julkaisun vasta kun olen nähnyt ensimmäiset tai tiettyjen paikkojen arviot. Kuitenkin StudioCanalin 4K bluray julkaisut ovat olleet yleisesti laadukkaita niin uskalsin ostaa 4K julkaisut ennakkoon. Myöskin yksi asia oli se, että molemmista

Itse olen "harrastanut" kuulokkeita todella pitkään hankkien kuulokkeita aina tarpeen mukaan. Minulla ei ole ollut ikinä niinkään yksiä "yleiskuulokkeita" mitä olisin sitten käyttänyt monessa eri tilanteessa vaan yhdet kuulokkeet ovat käytännössä yhtä asiaa varten. Tästä pääsenkin ensimmäiseen kohtaan käyttötarkoitus. Mieti ja tiedosta etukäteen mihin käyttöön kuulokkeet tulevat. Tarvitsetko langattomat kuulokkeet vai langalliset kuulokkeet? Tarvitsetko

Arrow Films on yksi tunnetuimpia dvd ja bluray julkaisijoita keräilijöiden keskuudessa The Criterion Collection kanssa. Arrow Films ja The Criterion Collection ovat Brittiläisiä muiden tuottamien elokuvien bluray ja dvd julkaisijoita. Kyseiset yritykset eivät siis tuota itse elokuvia vaan hankkivat muiden tuottamia elokuvia jotka ovat vähemmän tunnettuja, kulttiklassikkoja, klassikkoja tai muuten vain vailla julkaisua tai hyvää julkaisua olevia elokuvia. The

Se on toisaalta ihmeellistä kun tekniikka kehittyy ja sitä siirtyy uudempaan tekniikkaan mutta kuitenkin sitten palaa takaisin käyttämään vanhempaan tekniikkaa. Minulla on ollut vuosien saatossa paljon erilaisia kuulokkeita erinäisistä syistä. Toiset kuulokkeet ovat menneet rikki ja toiset ovat vain vaihtaneet uudempiin ja parempiin. Minulla on ollut pelaamista varten omat kuulokkeet, urheilua varten omat kuulokkeet ja töitä tehdessä omat kuulokkeet. Minulla on

Tasan viikko sitten tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 messuilla ja sieltä sitten tuli otettua matkaan uudet HIFIMAN Sundara kuulokkeet. Minun ei ollut tarkoitus ostaa kuin uusi RCA-kaapeli Iphonen ja Denon X3600H vahvistimen väliin minkä kautta olen kuunnellut musiikkia Spotifyn ja Tidalin kautta. Apple TV:n Tidal äpps ei tue MQA:ta (Master Quality Audio) niin olen käyttänyt Tidal musiikkipalvelua Ipadin / Iphonen kautta vahvistimeen

Tänään tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 hifimessuilla. Hifihuoneen sivuilta sai ihan hyvän sanoisinko "arvion" siitä mitä hifimessuilla on odotettavissa sekä mitä siellä on mahdollista kuunnella. Arvio siinä mielessä, että olen tullut vuosien saatossa siihen tulokseen, että osa asioista pitää paikkaansa ja osa toisaalta pitää paikkaansa. Kaikkia koekuunteluja ei ole aina listattu sillä jotain on kytketty kiinni mitä ei ole mainittu ja osa