Olen nostanut aamun minuutin lankutuksen puoleen toista minuuttiin

24.05.2020 - 16:54

Olen nyt tehnyt lankutusta kolme viikkoa heti herättyäni. Ensimmäiset pari viikkoa menin yhden minuutin lankutuksella ja tälle kolmannelle viikolle nostin minuutin puoleen toista minuuttiin. Yhtenä aamuna tosin jätin lankutuksen noin minuuttiin ja 15 sekuntiin kun kroppani tärisi todella paljon ja teki mieli lopettaa. En nyt tiedä oliko suoraan 30 sekunnin nosto hyvä idea vai olisiki pitänyt tehdä se pikkuhiljaa. Toisaalta ensimmäisien viikkojen minuutti on ollut lähinnä minimi aika sillä useasta lankutus kesti 65 sekunnista - 70 sekuntiin ihan vain sen takia, että laitan kellon päälle ennekuin otan asennon. Tämän takia ensimmäinen sekunti tai jopa toinen sekunti ei vielä tarkoita sitä, että olen lankattanut kyseisen aikaa. Kellon ollessa 60 sekunnin kohdalla tämä ei tarkoita sitä, että olen lankuttanut 60 sekuntia.

Vaikka olenkin nyt lankuttanut kolme viikkoa heti herättyäni ja olen nyt nostanut minuutin puoleentoista minuuttiin niin tämä ei tarkoita sitä, että olisin kehittynyt lankutuksessa ihan niin paljoa. Kaikki tuntuu riippuvan siitä mitä olen tehnyt edellisenä iltana kuntosalilla sillä aamut ovat niin erilaisia. Mitään muuta muuttuvaa tekijää ei oikein ole kuin se mitä tai miten olen treenannut edellisenä iltana. Tietenkin kuinka paljon olen nukkunut yöllä ja kuinka virkeä olen herättyäni vaikuttavat asiaan, mutta eniten vaikuttaa edellisen illan treeni.

Alan edelleenkin tärisemään 30 sekunnin kohdalla ja välillä jopa jo 15 sekunnin kohdalla. Siitä huolimatta yritän pitää asennon normaalina ja olla katsomatta kelloa. Tuntuu sille, että mitä enemmän kelloa katson niin sitä enemmän alan tärisemään ja lankutus alkaa tuntumaan raskaammalle. Puolentoista minuutin lankutus tuntuu itselleni paljon raskaammalle kuin minuutin lankutus. Kummassakin tapauksessa oli kyseessä minuutti tai puolitoista minuuttia niin olen lankutuksen jälkeen vähän aikaa todella hengästynyt ja lankutus todellakin tuntuu koko kropassa.

Vatsani ympärysmitta on alkanut pienentymään sillä aikaa kun olen tehnyt lankutusta aamuisin heti herättyäni, mutta se ei ole ihan yksi selitteinen asia. Olen nimittäin tehnyt käytännössä jokaisen kuntosalitreenin päätteeksi yhden tai kaksi vatsalihasliikettä. Nämä liikkeet ovat ihan sattumanvaraisia ja myöskin sarja ja toistomäärät vaihtelevat päivän mukaan. Välillä saatan tehdä jotain tiettyä vatsaliikettä kolme kahdenkymmenen toiston sarja kun taas toisena päivänä vastaava voi olla viisi kahdenkymmenen toiston sarjaa. Se riippuu ihan siitä mitä liikettä olen tekemässä, kuinka hyvin se tuntuu menevän perille sekä missä kunnossa vatsalihakseni ovat. Jos tuntuu sille, että nyt ei ole järkevä tehdä enempää niin silloin teen vähemmän toistoja ja kun taas tuntuu hyvälle niin silloin teen enemmän toistoja.

Minun on ollut tarkoitus alkaa kuvaamaan aamun lankutuksiani sillä haluaisin nähdä lankutustekniikkani. Kuitenkin kun olen tehnyt lankutusta eteisessä niin siitä ei voi kuvata vaan minun pitäisi tehdä lankutus silloin olohuoneessa. Olohuoneessa on kuitenkin huonommat matot lankutusta ajatellen sillä ne lähtevät liikkumaan hyvinkin helposti jolloin lankutuksen tekniikka kärsii jos asentoa pitää alkaa korjaamaan keskenkaiken. Myöskin kamera ja muutoinkin kuvaamiseen tarvittavat välineet pitäisi olla melkein jo valmiina sillä niiden hakeminen aamulla lisää vain ylimääräistä työtä ja ajankäyttöä. Lankutus on nimittäin siitä hyvä ja helppo liike, että se on nopea ja helppo aloittaa minkä takia se tuleekin helposti tehtyä jos niin on päättänyt.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Se meni sitten taas tällä viikolla siihen, että olen nyt kahtena päivänä tällä viikolla ja vielä tulen kolmantenakin päivänä käymään aamupäivällä aluksi laskettelemassa ja illalla sitten normaalisti kuntosalille. Tein tätä samaa vuosi sitten ja huomasin sen olevan todella rankkaa mutta syystä tai toisesta päätin sitten jatkaa tätä samaa kaavaa myöskin nyt tänä vuonna. Se täytyy tässä sanoa että laskettelemasssa en ollut viime vuonna enkä tänäkään vuotena tunti tolkulla vaan yleensä siinä parisen tuntia. Jos olisin lasketellut enemmän sanotaanko vähintään kolme tuntia niin sitten asiat voisivat olla eri.

Talvi on suomalaisille vain MINÄ asenteelle omaaville ihmisille kulta aikaa. Tämän näen päivittäin liikenteessä kun toisia ei oteta huomioon yhtään. Kunhan vain minä. Räikeästi punaisia päin ajavat: minulla on kiire ja eihän auto hidastu talvella. Ajetaan keskellä kahta kaistaa vaikka siinä ympärillä olisi riittävästi tilaa: eihän nuo toiset saa minun ohi ajaa. Kiilataan ja ajetaan toisten perässä kiinni vaikka edelle ajava itse pitäisi turva väliä. Kunhan vain minä.

Muistan vielä ajat kun tilasin usein Amazon.comista sekä Amazon.co.uk aktiivisesti ja sitä kautta Black Friday tuli minulle tutuksi ennen sen rantautumista Suomeen. Tuolloin aina tiesi varrota juurikin sitä yhtä päivää ja olla varuilla hyvistä alennuksista. Tuon jälkeen sitten tullit sun muut ovat ajaneet siihen että Amazon.comista ja Amazon.co.uk:sta on liian kallista tilata ja myöskin Black Friday rantautui Suomeen.

Aktivoin jostain syystä tuossa muutamia viikkoja sitten miettimään minkä auton sitä voisi hankkia seuraavaksi? Viimeksi kun vaihdoin autoa niin se oli vain todella nopea vaihto Mazda 3:sta uuteen Mazda 3:seen mikä on sentään kevyt hybrid. Täytyy kyllä sanoa että tuolloin pari ja puoli vuotta sitten en edes oikein ollut kartalla mikä on hybrid ja mikä plug in hybrid. Tuolloin kyllä myös kävin Ford liikkeessä kysymyssä tarjousta Ford Focus ja Ford Puma autoista. Kuitenkin Fordin olisi saanut alle 8 - 10 kuukauden kulutta ja Mazdalla oli tuolloin juuri kampanja menossa missä autoja sai heti.