Muutama sananen Reacher sarjasta ja Prime videosta Apple TV 4K:lla

18.02.2022 - 13:18

Katselin viime viikonloppuna Reacher sarjan alusta loppuun Prime Videolta. Aloitin katsomaan Reacher sarjaa jo aikaisemmin kun olin vielä reissussa mutta katsottuani pari jaksoa niin ajattelin olevan parempi katsoa sarja loppuun kotona 4K:na. Olen Jack Reacher "fani" tai siis ainakin omistan suurimman osan Lee Childin Jack Reacher kirjoista. Olen jopa lukenut kaksi vai kolme kirjaa kokonaan sekä aloittanut kolmannen tai neljännen. Olin siis innoissani kun Jack Reacheristä tehtiin elokuva mutta en ollut innoissani Tom Cruisen olemisesta Jack Reacher.

En ollut edes tietoinen Reacher sarjasta kuin vasta joulukuussa vai tammikuussa kun katsoimme Prime Videon tarjontaa tulevaa Expansen katsomista varten. Joulukuussa Expanse sai viimeisen kuudennen kautensa ja olin sitä varten hankkimassa Prime Videota. En ollut vain vielä tietoinen siitä missä vaiheessa? Tietenkin odotin, että koko kuuden kausi oli katsottavissa Expansesta mutta tämän lisäksi halusin tietää etukäteen mitä muuta sieltä voisi katsoa? Reacher tuli jossain tämän vuoden uusissa sarjoissa vastaan ja kun katsoimme koska Reacher tulee Prime Videoon niin se oli helmikuun alku.

Reacher sarjan ensimmäinen tuotantokausi käsittelee ensimmäisen kirjan Killing Floor (Tappotahti) minkä olen lukenut vuosia sitten. Täytyy kyllä sanoa, etten muistanut läheskään kaikkea mutta jakojen edetessä jotain muistui mieleen kuten pääjuoni. Siinä missä Tom Cruisen Jack Reacher elokuvat ovat mukavaa viihdettä niin Prime Videon Reacher sarja on paljon lähempänä kirjaa kaikin puolin. Ainakin omasta mielestäni Reacher sarja on onnistunut käännös kirjasta ja jos pitää Jack Reacher kirjoista niin tulee pitämään Reacher sarjasta. Sama menee myös toisinpäin eli jos pitää sarjasta niin silloin pitää myöskin kirjoista.

Reacher sarja ei ole kuitenkaan ihan täydellinen mutta annan sarjalle kuitenkin positiivisen arvosanan sekä suosittelen ehdottomasti sarjaa katsomaan. Mistä pääsenkin sitten Apple TV 4K:hon miltä sarjan tulin katsoneeksi. En tiedä onko se Prime Videon ongelma vai Apple TV:n tai äppsin ongelma mutta jos katsoin jaksoja putkeen niin minun piti aukaista jakso aina valikon kautta jotta sain 4K laadun. Jos aukaisin jakson suoraan toisen perään pienestä kuvakkeesta seuraava jakso niin jakso pyöri minulla vain pikselimössönä mistä ei saanut mitään selvää. Samaa on tapahtunut kun katsoin ennen ja jälkeen Reacheriä Goliath sarjaa. Välillä jakso ei vain aukea oikeasti 4K:na vaan jouduin aukaisemaan jakson uudestaan. Tämän johdosta olenkin nyt alkanut kokeilemaan Prime Videon äppsin suoraan Sony XR-75X93J televisiosta mistä se näyttäisi toimivan paremmin.

Yleisesti katsoin myös bitrate vertailuja Prime Video, HBO Max sekä Netflix ja tulos yllätti. Käytännössä kun avasin 4K televisio sarjan Netflixistä tai Prime Videosta tai HBO Max:ilta elokuvan kun sarjoja ei siellä oli 4K:n niin kaikilla oli samat bitratet. Bitratet oli kaikilla siinä 15Mbps - 22Mbps välillä lähempänä tuota 15:sta. Netflixillä vaikutti olevan koko ajan hieman parempi. Täytyy muistaa, että katsoin ihan randomisti lähinnä muutaman televisiosarjan kohdalla asiaa ja Netflixillä oli ainakin viimeksi kun tein parempia testejä niin elokuvissa parempi bitrate kuin televisiosarjoissa. Kuitenkin niin tai näin niin erot olivat käytännössä mitättömät kuvanlaadun suhteen bitrateissa. Suurin asia onkin sitten äänen puolella missä oon suhteessa paljon suuremmat erot.

Eilen aamulla ennen kuin lähdin käymään maalla niin sain extempore ajatuksen mitä jos ostaisin uuden Apple TV 4K gen 3:sen Vammalaan? Mietin tätä asiaa ensimmäisen kerran joululomalla ollessani mutta se ei edennyt sen enempää enkä sen jälkeen miettinyt koko asiaa enää. Jostain syystä sitten eilen aamupäivällä kun söin aamupalaa ja katselin hieman Netflixiä omalta Apple TV 4K:lta niin ajattelin että pitäsikö minun ottaa se mukaan? 

Siis miksi Netflix pilasi nyt käyttökokemuksen? Ongelma on nyt Netflix-tilin jakaminen mikä itsellä koitui nyt sellaiseksi käyttökokemuksen tuskailuksi että eihän tämän pitäisi oikeasti liittyä siihen. Katsoin eilen illalla Netflixiä ihan normaalisti olohuoneesta Apple TV:llä kunnes päätin siirtyä makuuhuoneeseen ja jatkaa sieltä katselua. No mitä sitten tapahtuikaan kun avasin Netflixin LG:n television äppsistä? En voinut katsoa Netflixiä.

Muutaman kuukauden päästä tulee vuosi siitä kun ostin Verkkokauppa.con black friday tarjouksesta nykyisen Sony XR-75X93J television pitkän pohdinnan jälkeen. Itse kun kuulun niihin ihmisiin ketkä vertailevat tuotteita keskenään todella paljon ja käyttävät aikaa tutkimiseen mikä tuote sopii itselle ja mitä kalliimpi malli tarjoaa. Sony XR-75X93J tuli itselleni korvaamaan 15 - 16 vanhan Optoma HD80 videotykin mikä oli ensimmäisiä fullhd videotykkejä aikoinaan

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Kun Xbox Series X ja Playstation 5 aikoinaan julkaistiin niin minulla ei ollut mitään intoa lähteä ostamaan kumpaakaan konsolia. Näin ollen en ollut missään vaiheessa aktiivinen niitä hankkimaan, mutta tiesin kuinka kiven alla niiden ostaminen oli. Välillä näin erilaisia osto-oikeus arvontoja tai kuulin tutuilta jotka koittivat ostaa konsolia kuinka nopea piti olla jos konsolin halusi ostaa. Yhtäkkiä kaikki alkoikin muuttumaan kun hankin viime vuoden Black

Viikko sitten talvilomani aikana tuli vierailtua kaverilla ja siinä sain tietää, että Citymarketilla on Playstation 5 osto-oikeus arvonta. En ole milloinkaan tilannut Playstation 5 info uutiskirjeita tulevista myynneistä mutta olen tietoinen sivustosta sekä aina silloin tällöin kaverin toimesta saanut tietoa, että Playstation 5 on tullut myyntiin milloin mihinkin. Kun hankin Verkkokauppa.comin Black Friday tarjouksista uuden television Sony XR-75X93J niin sain