Lohko maastavedossa uusi ennätys 305kg

25.02.2023 - 10:52

Viime viikolla kävin normaalista poiketen kolme kertaa PTVGYM:llä treenaamassa. Torstaina kävin tekemässä maastavetotreenin ketjuilla ja siihen päälle selkätreeniä, perjantaina oli vuorossa penkkiä ketjuilla minkä lisäksi hieman rintaa sekä olkapäitä ja lauantaina olikin sitten vuorossa boxi kyykky treeni ketjuilla minkä lisäksi muita jalkaliikkeitä. Kaikki kolme iltaa  PTVGYM:llä niin en päässyt alle kolmen tunnin tai ainakaan hirveästi alle. Olinkin siis sunnuntaina todella väsynyt ja lepopäivä tuli tarpeen. Maanantaina kun menin salille niin ajattelin tehdä hieman kevyemmin koko viikon mutta tuo jäi vain ajatuksen tasolle.

Maanantai tuli aloitettua maastavedolla missä taistelin kaksi kolmen toiston sarjaa 250kg painoilla, tiistaina tuli tehtyä penkissä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa aikoihin, keskiviikkona jatkoin boxi kyykkyä missä tein ensimmäistä kertaa ikinä 210kg painoilla kolme kahden toiston sarjaa sekä torstaina tein ensimmäistä kertaa penkissä 150kg painoilla kolme seitsemän toiston sarjaa. Ei siis mikään otetaan kevyesti viikko hieman raskaamman loppu viikon jäljiltä.

No mitä sitten perjantaina tapahtui kun menin tekemään maastaveto treenin PTVGYM:lle? Maastavetoa vastustusnauhoilla, ketjuilla, normaalilla tyylillä sekä lohkojen päältä. Vastustusnauhoilla tuli tehtyä kaksi toistoa 240kg painoilla, ketjuilla kaksi toistoa 260kg painoilla, normaalilla tyylillä pitkästä aikaa 275kg sekä lohkojen päältä uudeksi ennätykseksi 305kg. Jo tuo 275kg saaminen normaalilla tyylillä oli sellainen asia mitä en ole saanut tehtyä moniakaan kertoja. Olikohan tuo nyt kolmas kerta ikinä kun sain 275kg? Toisaalta 275kg on sellainen paino mitä en ole hirveästi nostellut kun painot joita olen käyttänyt on ollut joko 270kg tai 280kg ja tuo 275kg on jäänyt paitsioon.

Maastavedon 275kg jälkeen siirryin sitten tekemään lohkojen päältä maastavetoa eli block deadlift. En todellakaan tiennyt mitä odottaa mutta siinä jossain vaiheessa päätin että lähden tekemään uutta ennätystä 305kg. Tuo oli jo hyvissä ajoin ennen kuin nousin painoissa niin pystyin valmistautumaan siihen paremmin ja tekemään nousut sen mukaan. Toisaalta heti alusta asti lohko maastaveto tuntui raskaalle ja mitä enemmän tankoon painoja laitoin niin sitä vaikeammalta se tuntui. Oikeastaan jo 260kg tuntui raskaalle ja 280kg vielä raskaammalle mutta kun olin päättänyt nostaa 305kg niin sitä myös siinä sitten lähdin hakemaan.

Kun tein normaalilla tyylillä 275kg painoilla niin oikeasti lähdin hakemaan kahta toistoa mutta päädyin tekemään yhden kun ei se ensimmäinenkään noussut ihan niin hyvin. Lopulta kun lähdin tekemään lohkojen päältä 305kg niin oikeasti lähdin hieman hakemaan kahta toistoa mutta samalla tavalla kuin 275kg normaalin tyylin kanssa niin nyt ajattelin että parempi jättää vain yhteen. Sain kuitenkin 305kg nostettua ja se oli ennätys niin miksi väkisin lähteä sitten rykimään toista kun ensimmäinenkin tuntui jo niin raskaalle?

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?