Kyykyssä 245kg mikä on toiseksi korkein kyykkyni ikinä

29.10.2022 - 11:26

Viime viikon lauantaina sain ketjukyykyssä tehtyä uuden ennätyksen 215kg plus ketjut. Tuolloin tuntui että saisin jopa enemmän tai ainakin saman tehtyä uudestaan tai jopa tehtyä kahden toiston sarjan. Kuitenkin viime viikon keskiviikkona kun kävin tekemässä tutun kanssa "bodaustyylisen" jalkatreenin PTVGYM:llä niin hack-kyykyn jälkeen tunsin jotain ei normaalia vasemmassa polvessa. Tuon polven kunnosta tuossa jo kirjoittelinkin mutta lyhykäisyydessään mitään ihmeellistä ei käynyt hack-kyykyssä vaan jostain syystä polvi vain otti osumaa.

Torstaina polvessa tuntui jotain mutta sain sen kuntoon perjantaihin mennessä omilla normaaleilla "rutiineilla" minkä lisäksi kävin torstaina uimassa. Rutiineihin kuului venyttelyä, liikkuvuusharjoittelua sekä erilaisia jalan liikutteluita millä sain polven siihen kuntoon että siinä ei tuntunut mitään ihmeellistä kun tein perjantaina maastavetoa. Polvessa ei myöskään tuntunut mitään ihmeellistä kun lauantaina menin tekemään jalkatreeniä PTVGYM:lle missä tein tosiaan ketjukyykkyä ja sain tehtyä jopa ennätyksen.

Vaikka sain tehtyä ennätyksen ja kaikki tuntui menevän hyvin niin ajattelin että on parempi lopettaa siihen eikä nyt tehdä enempää. Tuosta oli sitten hyvä lähteä hakemaan hyvää jalkatreeniä ja kyykkyä tämän viikon keskiviikkona. Tietenkään en voinut verrata tai lähteä sillä ajatuksella liikkeelle että nyt jatketaan siitä mihin lauantaina jäätiin. Tuo niin nähty mihin tuollainen johtaa kun yrittää jatkaa siitä mihin viimeksi on jäänyt sillä päivät ovat erilaisia ja toisena päivänä voi vain kulkea ja toisena ei. Kuitenkin tällä kertaa taas kulki joten tuossa tuli pari kyykky treeniä putkeen missä kulki mutta siitä huolimatta lauantain ketjukyykky oli mielestäni parempi.

Keskiviikkona lähdin rakentamaan kyykky treeniä ihan normaalisti enkä missään vaiheessa edes miettinyt mitä tein edellisenä lauantaina. Ainoa asia minkä otin ja käytin hyväkseni lauantain treenistä oli tehdä 180kg painoilla pari kertaa kun yleensä menen 180kg jälkeen heti 200kg painoihin jos sinne on tarkoitus mennä. 180kg jälkeen tein 210kg painoilla ja tuossa kohtaan suunnitelmat olivatkin sitten selvät. 210kg tuli hyvin ja kevyesti ja sen jälkeen suunnittelin tekeväni 230kg ilman spottia ja jos se menisi helposti niin sitten 245kg. Muutin kuitenkin tuossa kohtaa kahdesti suunnitelmia kun otinkin spotin 230kg kanssa ja sitten kun päädyin tekemään 245kg niin otin spotin molemmille puolille.

Kysymys voisikin kuulua miksi 245kg? Oikeasti tuohon on kaksi asiaa mitkä vaikuttivat miksi juuri 245kg. Ensimmäinen liittyy oikeasti lauantaihin ja juurikin tuohon ketjukyykkyyn 215kg plus ketjut ja toinen siihen että en ollut ennen kyykännyt ikinä 245kg. Myöskin 245kg oli nyt toiseksi suurin kyykkyni ikinä sillä kerran olen tehnyt 250kg, kerran 240kg silloin kun se oli ennätys sekä pari viikkoa sitten sain 235kg mikä oli kolmanneksi suurin kyykkyni ikinä. Olen myös tänä vuonna alkanut käyttämään enemmän 5kg loppuisia tukemia kun syyllistyn liian usein käyttämään tasakymmeniä siksi 205kg, 215kg, 225kg ja 235kg ovat sellaisia lukemia joilla en ole hirveästi tehnyt.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.