Kolme treeniä PTVGYM:llä bodausta, epäonnistumisia ja ennätys

23.10.2022 - 16:00

Tällä viikolla oli suunnitelmissa käydä PTVGYM:llä kolme kertaa kun viimeisin parin - kolmen viikon aikana treenit PTVGYM:llä on jäänyt pariin kertaan. Kolmisen viikkoa sitten pidin perjantain välipäivänä kun normaalisti olisin mennyt tekemään treenin PTVGYM:lle kun sunnuntaina oli vuorossa Vantaan Loaded reissu. Lauantaina kuitenkin kävin tekemässä PTVGYM:llä jalkatreenin ihan normaaliin tapaan.

Pari viikkoa sitten kävin tekemässä Tampereen reissun millä oli tarkoitus käydä treenaamassa Loaded:lla perjantaina sekä lauantaina mutta pääsinkin lähtemään perjantaina töistä niin myöhään etten jaksanut käydä perjantaina Loaded:lla. Lauantaina kävin kuitenkin ihan suunnitellusti treenaamaan Loaded:lla niin kuin oli tarkoitus ja tuo perjantai olisi ollut vain extra kerta ja vaikka tuo perjantai jäi välistä niin en siitä huolimatta alkanut "korvata" tuota perjantaita menemällä sunnuntaina salille.

Viime viikolla perjantaina vuorossa oli työreissu Tallinnaan joten treeni jäi tuon takia väliin mutta lauantaina kävin normaaliin tapaan tekemässä jalkatreenin PTVGYM:llä. En lähtenyt myöskään tällä kertaa sunnuntaina "korvaamaan" perjantaina jäänyttä treeniä. Ylimääräiset lepopäivät ovat itselleni vain parempi asia ja käyn kuitenkin viikon aikana niin monta kertaa kuntosalilla ettei minun sitten tarvitse korvata mitään treeniä toiselle päivällä koska siinä ei ole mitään järkeä. Jos kävisin harvemmin viikossa kuntosalilla niin sitten asia olisi eri.

Viime viikonloppuna näin ollen suunnittelin että tällä viikolla kävisin tekemässä kolme treeniä PTVGYM:llä kun viimeisin kolmen viikon aikana treenit siellä ovat olleet harvassa. Halusin niin ollen vain "tasapainottaa" käyntiäni PTVGYM:llä kun kerran maksan sinne ihan normaalisti kuukausia maksua. Myöskin kesäloma jälkeen mietin että alkaisin käymään PTVGYM:llä enemmän mutta näin en ole kuitenkaan tehnyt vaan päin vastoin olen nyt viimeaikoina käynyt jopa normaalia vähemmän. Ei sillä että olisiko sillä nyt niin väliä monta kertaa PTVGYM:llä käyn mutta saan tehtyä siellä kuitenkin sellaisia treenejä joita normaalisti en voi tehdä. Saan myöskin PTVGYM:llä paremman motivaation helpommin kuin menemällä tuohon lähi kuntosalille.

Keskiviikkona "bodaus" / ilman kyykkyä jalkatreeni

Keskiviikkona kävin tutun kanssa treenaamassa jalkatreenin PTVGYM:llä mikä oli ihmeellistä kun olen yrittänyt saada häntä mukaan kuukausia. Kävin hänen kanssaan ensimmäistä kertaa PTVGYM:llä viime vuoden joulukuussa ja nyt tämä oli hänelle vasta toinen kerta eli noin 10kk tauon jälkeen. Samalla tämä oli nyt ensimmäinen jalkatreeni aikoihin kun en tehnyt normaalia kyykkyä vaan pelkkiä laitteita. Tämä oli siis itselleni ensimmäinen bodaus treeni jaloille pitkään pitkään aikaan ja näin ollen ihan erilainen jalkatreeni mitä olen tehnyt. Tämän kyllä huomasin treeniä tehdessä että en oikein ollut tottunut tämän tyyliseen treeniin.

Syystä tai toisesta oikea polvi otti jotain pientä osumaa tuossa keskiviikon jalkatreenissä ilmeisesti hack-kyykyssä mikä minua ihmetytti sillä olen kyllä tehnyt hack-kyykkyä tänä vuonna useasti ilman ongelmia. Parisen vuotta sitten minulla oli vastaavia ongelmia mutta tuo lopulta liittyi nilkan liikkuvuuteen. Kun sain nilkan liikkuvuuden paremmaksi niin nuo ongelmat loppuivat kokonaan. Näin ollen en nyt tiedä mitä tapahtui keskiviikkona kun mitään ihmeellistä ei tapahtunut. Huomasin vain hack-kyykyn jälkeen jotain polvessa mutta ei mihinkään mitä en aikoinaan olisi törmännyt.

Perjantaina maastavedossa pari epäonnistumista

Perjantaina oli vuorossa selkätreeni PTVGYM:llä eli maastavetoa ketjuilla. Yksi suurempi asia mikä minua mietitytti ennen kuin aloin tekemään yhtään toistoa maastavedossa oli se että tunnenko mitään kipua polvessa tai vaikuttaako polvi mitenkään maastavetoon. Viimeksi kun minulla oli muutama vuosi sitten polven kanssa hieman samankaltaisia ongelmia niin se myös vaikutti maastavetoon. Ei nyt niinkään "normaaleihin" painoihin mutta sitten kun menin päivän kunnon mukaan maksimaalisempiin painoihin. Lähinnä se ei nyt niinkään estänyt kovempia maastavetoja mutta vaikeutti tekemistä sekä varsinkin henkistä puolta lähteä tekemään kovempia toistoja.

Perjantaina alkuun en tuntenut mitään ihmeellisyyksiä ja maastavedon tekeminen meni ihan normaalisti. En myöskään huomannut minkäänlaista henkistä ongelmaa edes lähteä tekemään toistoja. Tällä kertaa verrattuna parisen vuotta taakse päin niin olen keskittynyt käyttämään enemmän jalkoja maastavedossa minkä enkä vain runttaa toistoja niin voimakkaasti selällä. Tämän johdosta mahdolliset tunnot polvissa olisi hankaloittanut maastavedon tekemistä entisestään mutta näin ei käynyt missään kohtaan.

En taaskaan normaaliin tapaan suunnitellut mitään etukäteen minkä johdosta sitten epäonnistuin pari kertaa. Lähdin ensiksi yrittämään uutta ketju maastaveto ennätystä 275kg plus ketjut mutta se nousi vain sääriin. Tämän jälkeen otin ketjut pois ja laskin painot 270kg ja lähdin hakemaan kahta toistoa. Tämäkin epäonnistui kun ensimmäinen toisto jäi polviin. Näin ollen epäonnistuin pari kertaa peräkkäin mutta sinällään se ei harmittanut ihan niin paljoa. Tuo normaalin 270kg epäonnistuminen harmitti enemmän kuin 275kg plus ketjut sillä sain sen sentään polviin asti ja 270kg pitäisi kyllä nousta.

En tuntenut mitään ihmeellistä super päivää mutta en myöskään mitään että nostaminen olisi ollut raskasta. Myöskin toistojen välissä minulla oli sellainen hyvä fiilis ja se lupaa aina hyvää kun ei niinkään mieti jaksanko vaan tietää että jaksan. Vaikka siis epäonnistuin pari kertaa niin siitä huolimatta katsoin asiaa positiivisesti sillä sain lähdettyä tekemään toistoa hyvin ja tanko liikkui.

Normaalin maastavedon jälkeen siirryin tekemään boxi maastavetoa mutta en tiennyt oikein mitä odottaa. Olisin halunnut lähteä hakemaan 300kg mutta tiesin että ei ole mitään järkeä kun olin jo epäonnistunut pari kertaa ja tuo 270kg ei edes noussut. Jos 270kg ei nouse normaalilla tavalla niin 300kg ei nousu boxien päältä. Päädyin tekemään 270kg painoilla pari kakkosta ja olin suunnitellut tekeväni kolme kakkosta mutta sitten päätinkin nostaa painot 280kg joilla tein kaksi toistoa. Kyllä siinä tuli mietittyä moneen kertaan epäonnistunko kolmannen kerran?

Lauantaina uusi ketjukyykky ennätys 215kg plus ketjut

Lauantaina olikin sitten se kaikkein arvelluttavin päivä kun vuorossa oli kyykkyä enkä oikein tiennyt miten polvi jaksaa. Edellisenä päivän sain kuitenkin vedettyä maastavetoa ilman kipuja mutta maastavedon tekeminen on ihan eri asia kuin kyykyn. Lähdin lauantaina PTVGYM:lle kuitenkin sillä asenteella että teen sen mitä pystyn ja menen ihan polven tunnon mukaan. Alkuun tein normaali venyttely & liikkuvuus asioita mitä teen aina ennen jalkatreeniä mutta sen jälkeen tein jalkaprässissä hieman eri tavalla kuin "normaalisti".

Aloin tekemään jalkaprässiä tyhjällä kelkalla 20 toiston sarjoja minkä jälkeen lisäsin 20kg per puoli ja tein kaksikymmentä toistoa. Tein toistot ilman pysäytyksiä pumppaavalla tyylillä mutta kuitenkin rauhallisella tekniikalla kun en tiennyt miten polven kanssa menee. Tunnustelin polvea koko ajan ennen kuin lisäsin 20kg kiekot jalkaprässin kelkkaan. Päädyin lopulta tekemään neljä kiekkoa päissä minkä sen tein sitten normaalilla pysäytystekniikalla ja kymmenellä toistolla. Tuo antoi hyviä viitteitä siitä että polvi oli kunnossa.

Kyykyn aloitin ihan normaaliin tapaan ja tein nousut ihan normaaliin tapaan. Taisin tehdä muutamia sarjoja enemmän 60kg sekä 100kg painoilla. Kuitenkin 140kg painoista eteenpäin ja ketjujen käytöt tein aikalailla normaaliin tapaan kun kaikki tuntui hyvälle. Kuitenkin kun pääsin 180kg painoihin plus ketjut ja siirryin polvilämppäreistä siteisiin niin ensimmäinen toisto oli henkisesti vaikea. Se meni ihan hyvin alas mutta alhaalta ylös tuotti ongelmia lähinnä sen takia kun en ihan kuitenkaan ollut varma polvesta. Se kuitenkin tuli hyvin ja tämän jälkeen halusin tehdä toisen ykkösen 180kg painoilla plus ketjut. Se menikin paljon paremmin ja antoi uskoa treenin etenemiseen.

200kg plus ketjut tuli kanssa hyvin ja olin tuossa vaiheessa hyvässä iskussa henkisesti ja kaikki muutenkin tuntui hyvälle. Tämän johdosta sitten päädyin tekemään 215kg painoilla plus ketjut mikä oli sitten uusi ketjukyykky ennätykseni. Tuokin tuntui todella hyvälle ja "kevyelle" minkä johdosta olisin halunnut tehdä lisää. Kuitenkin tulin siihen lopputulokseen että parempi lopettaa nyt eikä rasittaa polvea liikaa vaikka painot liikkui todella kevyesti ja muutenkin tuntui menevän hyvin. Ihan vain sen puolesta olisin halunnut jatkaa kun silloin kun kulkee niin kannattaa tehdä kun en aina tiedä koska seuraavaksi on näin hyvä päivä.

Kyykyn jälkeen teinkin sitten vain etureisi koukistusta sekä kahta eri takareisi koukistusta ihan vain sen takia että halusin säästellä paikkoja. Myöskin tein juuri keskiviikkoa kaikkea muuta niin senkään takia ei tarvinnut edes miettiä että tekisin vielä jotain vyökyykkyä tai heiluria. Tein myöskin pohkeet istuen sekä seisten ja siinä olikin se jalkatreeni.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?