Kolme treeniä PTVGYM:llä bodausta, epäonnistumisia ja ennätys

23.10.2022 - 16:00

Tällä viikolla oli suunnitelmissa käydä PTVGYM:llä kolme kertaa kun viimeisin parin - kolmen viikon aikana treenit PTVGYM:llä on jäänyt pariin kertaan. Kolmisen viikkoa sitten pidin perjantain välipäivänä kun normaalisti olisin mennyt tekemään treenin PTVGYM:lle kun sunnuntaina oli vuorossa Vantaan Loaded reissu. Lauantaina kuitenkin kävin tekemässä PTVGYM:llä jalkatreenin ihan normaaliin tapaan.

Pari viikkoa sitten kävin tekemässä Tampereen reissun millä oli tarkoitus käydä treenaamassa Loaded:lla perjantaina sekä lauantaina mutta pääsinkin lähtemään perjantaina töistä niin myöhään etten jaksanut käydä perjantaina Loaded:lla. Lauantaina kävin kuitenkin ihan suunnitellusti treenaamaan Loaded:lla niin kuin oli tarkoitus ja tuo perjantai olisi ollut vain extra kerta ja vaikka tuo perjantai jäi välistä niin en siitä huolimatta alkanut "korvata" tuota perjantaita menemällä sunnuntaina salille.

Viime viikolla perjantaina vuorossa oli työreissu Tallinnaan joten treeni jäi tuon takia väliin mutta lauantaina kävin normaaliin tapaan tekemässä jalkatreenin PTVGYM:llä. En lähtenyt myöskään tällä kertaa sunnuntaina "korvaamaan" perjantaina jäänyttä treeniä. Ylimääräiset lepopäivät ovat itselleni vain parempi asia ja käyn kuitenkin viikon aikana niin monta kertaa kuntosalilla ettei minun sitten tarvitse korvata mitään treeniä toiselle päivällä koska siinä ei ole mitään järkeä. Jos kävisin harvemmin viikossa kuntosalilla niin sitten asia olisi eri.

Viime viikonloppuna näin ollen suunnittelin että tällä viikolla kävisin tekemässä kolme treeniä PTVGYM:llä kun viimeisin kolmen viikon aikana treenit siellä ovat olleet harvassa. Halusin niin ollen vain "tasapainottaa" käyntiäni PTVGYM:llä kun kerran maksan sinne ihan normaalisti kuukausia maksua. Myöskin kesäloma jälkeen mietin että alkaisin käymään PTVGYM:llä enemmän mutta näin en ole kuitenkaan tehnyt vaan päin vastoin olen nyt viimeaikoina käynyt jopa normaalia vähemmän. Ei sillä että olisiko sillä nyt niin väliä monta kertaa PTVGYM:llä käyn mutta saan tehtyä siellä kuitenkin sellaisia treenejä joita normaalisti en voi tehdä. Saan myöskin PTVGYM:llä paremman motivaation helpommin kuin menemällä tuohon lähi kuntosalille.

Keskiviikkona "bodaus" / ilman kyykkyä jalkatreeni

Keskiviikkona kävin tutun kanssa treenaamassa jalkatreenin PTVGYM:llä mikä oli ihmeellistä kun olen yrittänyt saada häntä mukaan kuukausia. Kävin hänen kanssaan ensimmäistä kertaa PTVGYM:llä viime vuoden joulukuussa ja nyt tämä oli hänelle vasta toinen kerta eli noin 10kk tauon jälkeen. Samalla tämä oli nyt ensimmäinen jalkatreeni aikoihin kun en tehnyt normaalia kyykkyä vaan pelkkiä laitteita. Tämä oli siis itselleni ensimmäinen bodaus treeni jaloille pitkään pitkään aikaan ja näin ollen ihan erilainen jalkatreeni mitä olen tehnyt. Tämän kyllä huomasin treeniä tehdessä että en oikein ollut tottunut tämän tyyliseen treeniin.

Syystä tai toisesta oikea polvi otti jotain pientä osumaa tuossa keskiviikon jalkatreenissä ilmeisesti hack-kyykyssä mikä minua ihmetytti sillä olen kyllä tehnyt hack-kyykkyä tänä vuonna useasti ilman ongelmia. Parisen vuotta sitten minulla oli vastaavia ongelmia mutta tuo lopulta liittyi nilkan liikkuvuuteen. Kun sain nilkan liikkuvuuden paremmaksi niin nuo ongelmat loppuivat kokonaan. Näin ollen en nyt tiedä mitä tapahtui keskiviikkona kun mitään ihmeellistä ei tapahtunut. Huomasin vain hack-kyykyn jälkeen jotain polvessa mutta ei mihinkään mitä en aikoinaan olisi törmännyt.

Perjantaina maastavedossa pari epäonnistumista

Perjantaina oli vuorossa selkätreeni PTVGYM:llä eli maastavetoa ketjuilla. Yksi suurempi asia mikä minua mietitytti ennen kuin aloin tekemään yhtään toistoa maastavedossa oli se että tunnenko mitään kipua polvessa tai vaikuttaako polvi mitenkään maastavetoon. Viimeksi kun minulla oli muutama vuosi sitten polven kanssa hieman samankaltaisia ongelmia niin se myös vaikutti maastavetoon. Ei nyt niinkään "normaaleihin" painoihin mutta sitten kun menin päivän kunnon mukaan maksimaalisempiin painoihin. Lähinnä se ei nyt niinkään estänyt kovempia maastavetoja mutta vaikeutti tekemistä sekä varsinkin henkistä puolta lähteä tekemään kovempia toistoja.

Perjantaina alkuun en tuntenut mitään ihmeellisyyksiä ja maastavedon tekeminen meni ihan normaalisti. En myöskään huomannut minkäänlaista henkistä ongelmaa edes lähteä tekemään toistoja. Tällä kertaa verrattuna parisen vuotta taakse päin niin olen keskittynyt käyttämään enemmän jalkoja maastavedossa minkä enkä vain runttaa toistoja niin voimakkaasti selällä. Tämän johdosta mahdolliset tunnot polvissa olisi hankaloittanut maastavedon tekemistä entisestään mutta näin ei käynyt missään kohtaan.

En taaskaan normaaliin tapaan suunnitellut mitään etukäteen minkä johdosta sitten epäonnistuin pari kertaa. Lähdin ensiksi yrittämään uutta ketju maastaveto ennätystä 275kg plus ketjut mutta se nousi vain sääriin. Tämän jälkeen otin ketjut pois ja laskin painot 270kg ja lähdin hakemaan kahta toistoa. Tämäkin epäonnistui kun ensimmäinen toisto jäi polviin. Näin ollen epäonnistuin pari kertaa peräkkäin mutta sinällään se ei harmittanut ihan niin paljoa. Tuo normaalin 270kg epäonnistuminen harmitti enemmän kuin 275kg plus ketjut sillä sain sen sentään polviin asti ja 270kg pitäisi kyllä nousta.

En tuntenut mitään ihmeellistä super päivää mutta en myöskään mitään että nostaminen olisi ollut raskasta. Myöskin toistojen välissä minulla oli sellainen hyvä fiilis ja se lupaa aina hyvää kun ei niinkään mieti jaksanko vaan tietää että jaksan. Vaikka siis epäonnistuin pari kertaa niin siitä huolimatta katsoin asiaa positiivisesti sillä sain lähdettyä tekemään toistoa hyvin ja tanko liikkui.

Normaalin maastavedon jälkeen siirryin tekemään boxi maastavetoa mutta en tiennyt oikein mitä odottaa. Olisin halunnut lähteä hakemaan 300kg mutta tiesin että ei ole mitään järkeä kun olin jo epäonnistunut pari kertaa ja tuo 270kg ei edes noussut. Jos 270kg ei nouse normaalilla tavalla niin 300kg ei nousu boxien päältä. Päädyin tekemään 270kg painoilla pari kakkosta ja olin suunnitellut tekeväni kolme kakkosta mutta sitten päätinkin nostaa painot 280kg joilla tein kaksi toistoa. Kyllä siinä tuli mietittyä moneen kertaan epäonnistunko kolmannen kerran?

Lauantaina uusi ketjukyykky ennätys 215kg plus ketjut

Lauantaina olikin sitten se kaikkein arvelluttavin päivä kun vuorossa oli kyykkyä enkä oikein tiennyt miten polvi jaksaa. Edellisenä päivän sain kuitenkin vedettyä maastavetoa ilman kipuja mutta maastavedon tekeminen on ihan eri asia kuin kyykyn. Lähdin lauantaina PTVGYM:lle kuitenkin sillä asenteella että teen sen mitä pystyn ja menen ihan polven tunnon mukaan. Alkuun tein normaali venyttely & liikkuvuus asioita mitä teen aina ennen jalkatreeniä mutta sen jälkeen tein jalkaprässissä hieman eri tavalla kuin "normaalisti".

Aloin tekemään jalkaprässiä tyhjällä kelkalla 20 toiston sarjoja minkä jälkeen lisäsin 20kg per puoli ja tein kaksikymmentä toistoa. Tein toistot ilman pysäytyksiä pumppaavalla tyylillä mutta kuitenkin rauhallisella tekniikalla kun en tiennyt miten polven kanssa menee. Tunnustelin polvea koko ajan ennen kuin lisäsin 20kg kiekot jalkaprässin kelkkaan. Päädyin lopulta tekemään neljä kiekkoa päissä minkä sen tein sitten normaalilla pysäytystekniikalla ja kymmenellä toistolla. Tuo antoi hyviä viitteitä siitä että polvi oli kunnossa.

Kyykyn aloitin ihan normaaliin tapaan ja tein nousut ihan normaaliin tapaan. Taisin tehdä muutamia sarjoja enemmän 60kg sekä 100kg painoilla. Kuitenkin 140kg painoista eteenpäin ja ketjujen käytöt tein aikalailla normaaliin tapaan kun kaikki tuntui hyvälle. Kuitenkin kun pääsin 180kg painoihin plus ketjut ja siirryin polvilämppäreistä siteisiin niin ensimmäinen toisto oli henkisesti vaikea. Se meni ihan hyvin alas mutta alhaalta ylös tuotti ongelmia lähinnä sen takia kun en ihan kuitenkaan ollut varma polvesta. Se kuitenkin tuli hyvin ja tämän jälkeen halusin tehdä toisen ykkösen 180kg painoilla plus ketjut. Se menikin paljon paremmin ja antoi uskoa treenin etenemiseen.

200kg plus ketjut tuli kanssa hyvin ja olin tuossa vaiheessa hyvässä iskussa henkisesti ja kaikki muutenkin tuntui hyvälle. Tämän johdosta sitten päädyin tekemään 215kg painoilla plus ketjut mikä oli sitten uusi ketjukyykky ennätykseni. Tuokin tuntui todella hyvälle ja "kevyelle" minkä johdosta olisin halunnut tehdä lisää. Kuitenkin tulin siihen lopputulokseen että parempi lopettaa nyt eikä rasittaa polvea liikaa vaikka painot liikkui todella kevyesti ja muutenkin tuntui menevän hyvin. Ihan vain sen puolesta olisin halunnut jatkaa kun silloin kun kulkee niin kannattaa tehdä kun en aina tiedä koska seuraavaksi on näin hyvä päivä.

Kyykyn jälkeen teinkin sitten vain etureisi koukistusta sekä kahta eri takareisi koukistusta ihan vain sen takia että halusin säästellä paikkoja. Myöskin tein juuri keskiviikkoa kaikkea muuta niin senkään takia ei tarvinnut edes miettiä että tekisin vielä jotain vyökyykkyä tai heiluria. Tein myöskin pohkeet istuen sekä seisten ja siinä olikin se jalkatreeni.

Aloin jo viime viikolla hieman miettimään kun tein maastavetoa ketjuilla, normaalilla tyylillä sekä lohkojen päältä että voisin jossain kohtaan jättää ketjut ja tehdä vaihteeksi maastavetoa vastustusnauhoilla. PTVGYM:llä en ollut kertaakaan aikaisemmin käyttänyt vastustusnauhoja maastavedossa kun maastavetoalustassa ei itsessään ole nauhojen paikkoja vaan alustalle laitetaan erillinen "levy" mihin saa nauhat kiinni. Olen tuota levyä jo katsonut aina

Kreatiini on kuulunut omaan lisäravinne käyttöön todella pitkään mutta tuossa jokin aika sitten viime vuonna vai jo jopa edellisenä vuonna päätin jättää kreatiinin käyttämisen. Syitä tuohon oli periaatteessa kaksi mutta käytännössä yksi. Ensimmäinen pienempi syy on se että nykyään jo jonkin aikaa lähes kaikki preworkoutit sisältävät kreatiinia vähemmän tai hieman enemmän. Ajattelin että en jaksa nyt ostaa "lisä" kreatiinia kun kerran preworkout sitä jo sisältää

Viime viikon lauantaina tein ketjukyykyssä uuden sarja ennätyksen saamalla 200kg plus ketjut kolme kahden toiston sarjaa. Tämän viikon keskiviikkona kun vuorossa oli seuraava jalkatreeni niin en oikein tiennyt mitä odottaa normaaliin tapaan. Katsoin hieman miten päivän kunto menee ja päätin siinä lennossa mitä sitten teen. Ihan samalla tavalla tein lauantaina PTVGYM:llä kun tein kyykkyä ketjuilla. Päädyin vain sitten lopulta tekemään 200kg painoilla plus ketjut

Eilen perjantaina oli jälleen paluu "normaaliin" kun kävin tekemässä maastavetotreenin PTVGYM:llä kun viime viikolla perjantaina olin käymässä Vantaan Loaded:lla tekemässä rinta- & selkätreenin sekä lauantaina tein maastaveto treenin PTVGYM:llä. Myöskin tällä kertaa tämä oli ensimmäinen onnistunut maastaveto treeni pienen flunssan jälkeen ja kolmas maastaveto treeni PTVGYM:llä flunssan jälkeen. Tämä kertonee siitä että olen nyt kenties palautunut flunssasta ja

Eilen perjantaina tuli käytyä Vantaalla treenaamassa kun LOADED Experience Vantaalla oli avoimet ovet. Minulla on kyllä kymmenen kerran kortti Vantaan Loaded:lle missä on vielä kahdeksan kertaa jäljellä mutta hierojan kanssa päätettiin käydä katsomassa mikä meininki Vantaan Loaded:lla on kun siellä on avoimet ovet? Olen käynyt pari kertaa Vantaan Loaded:lla joista ensimmäinen kerta Loaded:lla oli perjantai-ilta ja toinen kerta Loaded:lla sunnuntai päivä eikä

Menin tämän viikon keskiviikkona poikkeuksellisesti PTVGYM:lle tekemään maastavetoa ja selkätreeniä. Mietin oikeastaan aika pitkään menenkö PTVGYM:lle vai ei en ja oikeastaan vasta toimistolta kotiinpäin ajaessa päätin mennä PTVGYM:lle. En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä kun viime viikko meni enemmänkin flunssasta toipumiseen eikä tämän viikon treenit ole oikein lähtenyt kulkemaan. Maanantaina kyllä sain kyykyssä 225kg mutta muutoin tekeminen oli mitä oli