Kolmen ennätyksen perjantai maastavedossa

24.09.2022 - 11:11

Eilen perjantaina oli vuorossa normaaliin tapaan selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä eli maastavetoa ketjuilla. Perjantaisin kun olen nyt käynyt PTVGYM:llä tekemässä treenejä niin olen tehnyt töitä kotoa käsin ettei tule edes takaisin ajamista kun en kuitenkaan halua mennä salille suoraan töistä. Työpäivät mitkä teen kotona olen huomannut olevani väsyneempi tai unisempi kuin ne kun käyn toimistolla. Tähän voi myös osin vaikuttaa se etten ole nyt juonut kahvia enää päivällä aktiivisesti. Kesällä minua ei vain huvittanut juoda kuumaa kun oli muutenkin kuuma ja tuo jäi jotenkin sitten päälle.

Kävinkin sitten ennen salille lähtemistä normaaliin tapaan kävelyllä mutta tällä kertaa halusin vain virkistyä mihin se myös auttoi. Tämän lisäksi menin vielä vähäksi aikaa parvekkeelle kävelyn jälkeen jotta sain vielä enemmän raitista ilmaa piristyäkseni. Päätin myös etten ala keittämään espressoakaan mitä normaalisti teen jos tunnen olevani väsynyt ja tarvitsin lisävirikettä ennen salille lähtemistä. Vedin kyllä normaaliin tapaan pre-workout juoman salilla ennen treeniä mutta ei tuo oikeasti enää sillä tavalla vaikuta kuin joskus aikoinaan. Kyllä sen huomaa että se virkistää mutta kun on tottunut välillä vetämään espressot pohjalle niin ei se vaikuta minuun niinkuin toisille että kroppa alkaa täriseen / "kiheltään".

Kun aloitin treeniä ja tein venyttelyä & liikkuvuutta niin jo ennen ensimmäistä nostoa huomasin että kroppa vaatii hieman enemmän totuttelua ja herättelyä. Tästä johtuen teinkin muutaman noston enemmän pienemmillä painoilla ennen kuin siirryin painoissa eteenpäin. Normaalisti pienemmillä painoilla teen sen yhden toiston tai sarjan minkä jälkeen laitan tankoon enemmän ja jatkan tekemistä mutta tällä kertaa tein useampia toistoja pienemmillä painoilla useammin. Ihan vain sen takia, että totuttauduin kroppaa treeniin.

Ei kannata aina tehdä samalla kaavalla tai tavalla treeniä vaan kannattaa kuunnella kroppaa ja jos tuntuu sille että pitää tehdä enemmän lämmittelyä ja tai totuttelua painoihin niin sitten tekee. Liian usein näen että tehdään ne samat sarjat ja nousut sekä käytetään aina niitä samoja toistomääriä. Itse vedän aina treenit ihan lonkalta vaikka siinä minulla eräänlainen runko / punainen lanka onkin. Välillä vain vaihdan toistomääriä tai sarjamääriä pienemmillä painoilla jos siltä tuntuu.

Tällä kertaa kaikki tuntui lopulta vain sujuvan ja alkuvaikeuksien jälkeen tuntui sujuvan. Minulla ei ollut tai tullut missään vaiheessa sellaista tunnetta että tänään ei kulkisi. Sitä on hyvin vaikea kuvailla mitä tunnen treenin aikana mutta itse kyllä tiedän helposti koska on hyvä päivä ja koska on huono. Eilen kokoajan tuntui hyvälle ja tekeminen ei jännittänyt missään vaiheessa vaikka painoja nostin kokoajan.

Tällä kertaa aloitin maastaveto treenin deficit tyylillä eli painon / laatan päältä jolloin nosto matka kasvaa ylöspäin ja lähtöasento on normaalia alempana. Alunperin suunnittelin tekeväni koko treenin deficit tyylillä mutta päätin kesken kaiken vaihtaa deficit tyylin normaaliin maastavetoon siinä vaiheessa kun laitoin ketjut kiinni tankoon. Luulen tähän päätökseen vaikuttaneen viime perjantain Vantaan Loaded:lla epäonnistuneen 265kg + ketjut maastaveto ennätyksen yrittäminen. Tein tässä treenissä kolmella eri maastaveto variaatiolla deficit, normaali sekä boxi.

Menin ketjuilla ihan normaaliin tyyliin 220kg ja 240kg minkä jälkeen päätin nostaa painot 260kg vaikka mietin 250kg laittamista. Päätin lähteä hakemaan 260kg painoilla plus ketjut kahta toistoa sillä se olisi ollut uusi sarjaennätys. Olen muutenkin saanut vain kaksi toistoa tehtyä 260kg painoilla plus ketjut. Päädyin lopulta tekemään kolme toistoa 260kg painoilla plus ketjut kun se tuntui vain luistavan. Tämä oli tietenkin sitten uusi sarjaennätys ja yllätys minulle sillä olen saanut 250kg plus ketjut kolme toistoa.

Tämän jälkeen alkoikin sitten miettiminen. Lopetanko tähän ja lähden hakemaan boxi maastavedossa 300kg? Teenkö uudestaan 260kg painoilla plus ketjut ja lähden hakemaan toista kolmosta tai kakkosta? Nostanko painot 270kg plus ketjut ja teen uuden ennätyksen? Mietin erilaisia suunnitelmia hetken kun lähdin ja vaihdoin 20kg painot 25kg painoihin jolloin tangossa oli se 270kg plus ketjut. Tämän painojen nostamisen jälkeen pidin vielä jonkin aikaa taukoa ja 260kg plus ketjut ja 270kg plus ketjut väliin tuli suhteellisen pitkä tauko mutta se kaikki kannatti sillä sain uuden ennätyksen 270kg plus ketjut vaikka olin juuri tehnyt sarjaennätyksen 260kg painoilla.

Viime viikon perjantaihin verrattuna Vantaan Loaded:lla minulla ei oikeasti ollut uskoa saada 265kg plus ketjuja ylös vaan se oli enemminkin kokeillaan. Tällä kertaa minulla oli koko ajan tekemisessä se usko että kaikki onnistuu vaikka pohjalla olikin tuo sarjaennätys 260kg painoilla. 270kg meinasi jäädä polviin mutta taistelin sen ylös ja vaikka se teko hetkellä tuntui jäävän polviin ja hieman tökkivän niin kun katsoin sen heti pian videolta niin se tuli paljon paremmin ja liikkui kokoajan.

Kaiken tämän jälkeen kun olin saanut 260kg painoilla plus ketjut uuden sarjaennätyksen kolme toistoa sekä ensimmäistä kertaa ikinä 270kg plus ketjut niin jatkoin maastaveto treeniä boxi maastavedolla. Ajatuksena minulla oli 300kg mutta siinä tehdessä jo tajusin että ei varmaan sentään sitä kannata. Normaalin maastavedon sekä boxi maastavedon välissä pidin extra taukoa ennen ensimmäistä toistoa. Lähdin tekemään boxi maastavetoa kahden toiston sarjoilla ja 50kg nostoilla kuten sitä olen kesästä asti tehnyt. Sain tehtyä 270kg painoilla kaksi toistoa ja täytyy kyllä sanoa että ei ne kyllä niin kevyesti tullut että olisin lähtenyt hakemaan 300kg. Tuosta huolimatta halusin tehdä ennätyksen sillä olen vain tehnyt boxi maastavetoa 270kg painoilla kakkosia ja kolmosia mutta en ikinä suuremmilla.

Päädyin lopulta 290kg painoihin vaikka mietin myös 285kg painoja. En kyllä ollut yhtään varma saanko tuota 290kg kun 280kg saaminen räkistä tuottaa vaikeuksia eikä se aina tunnu niin tulevan. Lähdin kyllä hakemaan 290kg painoilla kahta toistoa kuten sen videolta näkee. Kuitenkin olen tyytyväinen että tuo 290kg tuli ja saati että pohjalla oli jo kaksi ennätystä niin nyt tuo määrä nousi kolmeen.

Torstaina oli vuorossa penkki treeni mihin ei ollut normaaliin tapaan mitään suunnitelmaa kuin tehdä parempi penkki treeni kuin maanantaina. Maanantaina oli viikon ensimmäinen rintatreeni ja maanantaina penkki meni todella huonosti. Tein todellakin erilaisen treenin maanantaina kuin torstaina mutta luultavasti edellisen viikon perjantailla oli jotain osuutta asiaan. Edellisen viikon perjantaina kävin tekemässä penkki treenin PTVGYM:llä mikä meni todella hyvin

Nykyään jo ruokakaupoista saa niin monenlaista lisäproteiinia ostettua että huh huh. Toista se oli kun itse aloitti kuntosalilla käynnin niin se piti oikein tietää mistä sitä saa. Vaikka ruokakaupoista saakin nyt ostettua lisäproteiinia ja vielä suhteellisen edullisesti niin onko se kannattavaa? Itse turvauduin kesän tapaan Vammalan Citymarketin tarjontaan kun siellä olin kolmisen viikkoa enkä jaksanut alkaa viemään mukanani 4kg tynnyriä minkä black fridaysta

Keskiviikkona tuli käytyä Vantaan Loaded:lla tekemässä jalkatreeni. En tuolloin vielä kyykyn aikana huomannut mitään ihmeellistä mutta kun siirryin tekemään vyökyykkyä niin huomasin että etureiteni eivät olleet oikein palautuneet. En tiedä miksi tätä en huomannut oikein kyykkyä tehdessä vaan tuskailin hieman sen kanssa ettei kyykky oikein suju. Yksi syy oli kyllä myös se että tämä oli ensimmäinen kerta kun kyykkäsin Vantaan Loaded:lla. Siinä sitten kun tein

Tämän viikon keskiviikkona tuli käytyä tekemässä jalkatreeni Vantaan Loaded:lla ja vaikka siellä tuli oltua lähemmäksi kolme tuntia niin kerkisin tekemään vain etureidet. Keskiviikon jalkatreenissä kerkisin jalkaprässin lämmittelyn jälkeen tekemään "vain" kyykyn, vyökyykyn sekä heiluri hack-kyykyn. Kaikki kyseiset liikkeet olivat etureisi painotteisia niin takareisille ei varsinaisesti ollut liikettä tuossa treenissä ja päätinkin sitten jossain kohtaan että en

Keskiviikko iltana tuli käytyä Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun keli sattui oleva sopiva sinne päin ajamiseen sekä halusin käydä siellä pitkästä aikaa. Viime kerta kun kävin Vantaan Loaded:lla oli avoimet ovet päivä ja kun katsoin omaa blogi kirjoitusta LOADED Experience Vantaa avoimet ovet niin tuo päivä oli 18.11. Siitä oli siis vierähtänyt näköjään tasan tarkkaan pari kuukautta sillä keskiviikko oli 18.1. Aika sattumaa että kävin edellisen kerran 18.11 ja

Viime viikon torstaina palasin kotiin kolmen viikon maalla olon jälkeen. Suunnitelmat tuntuivat muuttuvan koko ajan ja jopa lennosta sillä vielä matkan aikana torstaina muutin illan suunnitelmia. Alunperin minun piti käydä maanantaina salilla, tiistaina sekä keskiviikkona mäessä, torstaina pitää välipäivä ja perjantaina palata tauon jälkeen PTVGYM:lle treenaamaan. No maanantaina kävin salilla ja tiistaina mäessä mutta keskiviikon ja torstaina osalta