LOADED Experience Vantaa kokemuksia

17.09.2022 - 01:10

Tänään tai oikeastaan eilen sillä kello on mennyt yli puolen yön niin kävin ensimmäistä kertaa Vantaan Loaded:lla eli LOADED Experience Vantaa. Viime viikolla tuli ostettua niin Tampereen kuin Vantaan Loaded:lle 10-kerran kortti kun ne olivat tarjouksessa. 10-kerran kortti maksoi 50€ ja mikä parasta niin se on voimassa vuoden. Muutoin en olisi sitä lähtenyt ostamaan eikä nuo kortit ole muutoinkaan alennuksessa olleet. Ainakin Tampereen Loaded:lle tarvitsen 10-kerran kortin ensi vuoden puolella ja nyt oli sopiva hetki sitten ostaa myös LOADED Experience Vantaa:lle 10-kerran kortti jotta pääsen sen testaamaan.

Täytyy sanoa, että minulla ei ollut mitkään hirveän suuren odotukset Vantaan Loaded:ia kohtaan vaikka pidän Tampereen Loaded:ia Suomen parhaimpana kuntosalina missä olen käynyt. Osa syy on se etten pidä Vantaasta enkä halua sinne oikein edes mennä. Toinen syy oli tuo salin nimessä oleva Experience mikä kertoo oleellisen ja näin jälkikäteen voi sanoa, että se sopii hyvin. Vantaan Loaded:in ja Tampereen Loaded:in ero on valtava. Sitä millainen Pyynikin Loaded Studio on niin en tiedä kun en siellä ole käynyt vaikka niin suunnittelin kesällä. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että Pispalan on kuitenkin isompi ja minun on helpompi mennä sinne niin miksi en sinne menisi?

LOADED Experience Vantaa näyttää ja kuuluu samalle kuin Tampereen vaikka musiikki ei nyt niin suurella ollutkaan. Salilla käytännössä ensimmäisenä on kolme räkkiä maastavetoalustalla, taakse jää jalkalaitteet, vastapuolella on selkälaitteita ja näiden takana on sitten muita olkapää- sekä rintalaitteita ja käsipainot olivatkin sitten salin toisella reunalla. Itse aloitin treenin maastavedolla ja heti satuin bongaamaan vastakkaiselta seinältä penkkien takaa ketjut mutta sitten harmikseni huomasin etten salilla ollut maastavetotankoa vaan käytännössä normaaleja tankoja parilla poikkeuksella. Tangon nostimia kuitenkin oli kullekkin räkille.

Siinä maastavedon aikana tulin jo silmäilleeksi salia ja huomasin ettei salilla nyt niin hirveästi asioita ollut. Hieman samanlainen kattaus periaatteessa kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä lihasryhmittäin sillä yleisesti laitteita oli enemmän kuin PTVGYM:llä. Vantaan Loaded:lla ei ole laajaa laitevalikoimaa ja sekin valikoima mitä siellä on keskittyy jalka-, selkä sekä rintalaitteisiin kun olkapäille ja käsille oli vain yksittäisiä laitteita. Hieman samalla tavalla kuin juurikin Pitäjänmäen PTVGYM:llä missä jalkalaitteita on suhteessa eniten minkä jälkeen on selkälaitteita.

Se, että ajan Espoosta Vantaalle "Loaded:lle" niin ei oikein ole hintansa arvoinen. Jos asuisin lähtempänä niin sitten ehkä mutta nykyisellään käyn nuo 9 jäljellä olevaa kertaa mutta mikään ahaa elämys tuo ei ollut. Kannattaa nyt kuitenkin muistaa, että olen käynyt nyt Tampereen Loaded:lla joku ~20 kertaa ja pidän paikasta todella paljon minkä lisäksi en ole Vantaan ystävä. Kuitenkin treeni puitteet ovat siihen nähden hyvät enkä edes nyt käynyt FitnessGymin puolella ollenkaan kuin vain että marssin pukuhuoneesta Loaded:in ovelle ja takaisin treenin jälkeen.

Mitä nyt laitevalikoimaa katsoin niin Vantaan Loaded:lla voin treenata hyvin rintaa, selkää sekä jalkoja. Olkapäitä ja käsiä en nyt lähtisi Vantaalle asti edes treenaamaan kun niin en ole tehnyt Pitäjänmäen PTVGYM kanssa vaikka siellä olisi ihan hyviä laitteita niiden tekemiseen. Olen kyllä hieman käsiä sekä olkapäitä tehnyt selkä tai rintatreenin yhteydessä. Vantaan Loaded:lla näytti olevan myös vähän painoja ja esimerkiksi 20kg kiekkoja sai jopa metsästää kun treenasin selkää. Räkeissä kyllä oli ihan ok määrä painoja mutta laitteiden puolella mielestäni hieman liian vähän.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.