GoPro HERO 7

23.09.2018 - 17:58

Taas on se aika vuodesta kun uusi GoPro versio tulee myyntiin. Tällä kertaa vuorossa on numero seitsemän ja Black edition on tällä kertaa myöskin mustan värinen. GoPro 7 sarja tuo tullessaan GoPro Hero 7 Black, GoPro Hero 7 Silver sekä GoPro Hero 7 White. Edelliseen versioon verrattuna käyttöliittymää on parannettu, kuvanvakainta on parannettu sekä uusia resoluutioita & kuvannopeuksia on parannettu.

Oma Sony AS200V Action Cam vielä vetelee jotenkin hengissä mutta havaittavissa on alkanut näkymään eräänlaisia ongelmia. En tiedä johtuuko kaikki ongelmat yksinomaan kamerasta vai onko vika jossain muualla kuten johdoissa ja puhelimessa. Minulla on alkanut olemaan paikoitellen ongelmia saada yhdistettyä AS200V Action Cam Iphoneen jotta olen saanut kohdistettua kameran kuvaamaan oikeaa kohtaa. Myöskin kun yhdistän kameran kiinni Macbook:iin niin joko kamera tai johto alkaa pätkimään minkä johdosta videon lataaminen koneelle pysähtyy.

Oma tarve action kameraa kohtaan on pieni joten en nyt ihan suorilta osta uutta action kameraa. Kuitenkin aina kun GoPro julkaisee uuden kameran niin katson mitä ominaisuuksia uusi kamera tuo tullessaan. Samalla kun vanhat versiot halpenevat niin mietin olisiko nyt aika hommata GoPro. Itse tulin ostaneeksi AS200V Action Cam tarjouksesta 200€ hintaan niin noin 450 - 500€ GoPro olisi oli puolet kalliimpi hankinta. AS200V Action Cam 200€ hintaan on ollut mielestäni loistava hankinta vaikka kamerassa on omat puutteensa.

Uusia ja lisättyjä ominaisuuksia listattuna (dcrainmaker): 

– Added HyperSmooth enhanced stabilization (sorta halfway between previous stabilization and a gimbal)
– Added ability to smooth 4K/60fps footage with HyperSmooth (previous limit was 4K/30)
– Added 1GB of RAM to use for processing (which is where most of these features come from)
– Uses exact same GoPro GP1 image/graphics processor and associated camera optics as Hero 6 Black
– Added TimeWarp for hyperlapse style video time lapse
– Completely revamped user interface on back of camera
– Added new portrait mode for videos/photos (similar to taking video/photos with your phone in portrait mode)
– Added ability for both front and rear menus to rotate to portrait orientation
– Added short clips option (specifies an automatic 15s or 30s recording duration and provides a visual countdown)
– Added photo self timer option (such as 3s or 10s duration until a photo is taken)
– Added SuperPhoto (somewhat replaces HDR photos in past, but handles movement better)
– Fixed microphone distortion related issues (tries to reduce audio tunneling type sounds)
– Added Apple MFI integration (for iOS users, makes pairing/connectivity far cleaner/faster)
– Added Livestreaming (720p livestream via WiFi access point or cellular to Facebook or RTMP output)
– Added GoPro Karma Grip/Gimbal and GoPro Karma Drone support
– Added Speed/Map/G-Force/Track overlays directly to mobile app (no need for desktop anymore)
– Added new resolutions (1440p/120fps, 960p/240fps, 960p/120fps, 720p/240fps)
– Added two new voice commands (GoPro Capture and GoPro Stop Capture, which just starts whatever mode you’re in)
– Added on-camera scene detection for white balance automation. Can now detect underwater/snow/urban/beach/forest situations (plus face/smiles)
– Added ability to enable/disable slow-mo on preview playback on camera itself
– Changed edge of lens cover to tapered, which should minimize scratched look of lens edging
– Re-instated ability to change GoPro name in app/WiFi pairing. Finally!
– Set the default video mode to 1440/60p (in 4:3, yes, for real)

https://www.dcrainmaker.com/2018/09/gopro-hero7-black-in-depth-review.h…

https://www.power.fi/artikkelit/gopro-hero7/

https://www.gigantti.fi/brand/GoPro

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Se meni sitten taas tällä viikolla siihen, että olen nyt kahtena päivänä tällä viikolla ja vielä tulen kolmantenakin päivänä käymään aamupäivällä aluksi laskettelemassa ja illalla sitten normaalisti kuntosalille. Tein tätä samaa vuosi sitten ja huomasin sen olevan todella rankkaa mutta syystä tai toisesta päätin sitten jatkaa tätä samaa kaavaa myöskin nyt tänä vuonna. Se täytyy tässä sanoa että laskettelemasssa en ollut viime vuonna enkä tänäkään vuotena tunti tolkulla vaan yleensä siinä parisen tuntia. Jos olisin lasketellut enemmän sanotaanko vähintään kolme tuntia niin sitten asiat voisivat olla eri.

Talvi on suomalaisille vain MINÄ asenteelle omaaville ihmisille kulta aikaa. Tämän näen päivittäin liikenteessä kun toisia ei oteta huomioon yhtään. Kunhan vain minä. Räikeästi punaisia päin ajavat: minulla on kiire ja eihän auto hidastu talvella. Ajetaan keskellä kahta kaistaa vaikka siinä ympärillä olisi riittävästi tilaa: eihän nuo toiset saa minun ohi ajaa. Kiilataan ja ajetaan toisten perässä kiinni vaikka edelle ajava itse pitäisi turva väliä. Kunhan vain minä.

Muistan vielä ajat kun tilasin usein Amazon.comista sekä Amazon.co.uk aktiivisesti ja sitä kautta Black Friday tuli minulle tutuksi ennen sen rantautumista Suomeen. Tuolloin aina tiesi varrota juurikin sitä yhtä päivää ja olla varuilla hyvistä alennuksista. Tuon jälkeen sitten tullit sun muut ovat ajaneet siihen että Amazon.comista ja Amazon.co.uk:sta on liian kallista tilata ja myöskin Black Friday rantautui Suomeen.

Aktivoin jostain syystä tuossa muutamia viikkoja sitten miettimään minkä auton sitä voisi hankkia seuraavaksi? Viimeksi kun vaihdoin autoa niin se oli vain todella nopea vaihto Mazda 3:sta uuteen Mazda 3:seen mikä on sentään kevyt hybrid. Täytyy kyllä sanoa että tuolloin pari ja puoli vuotta sitten en edes oikein ollut kartalla mikä on hybrid ja mikä plug in hybrid. Tuolloin kyllä myös kävin Ford liikkeessä kysymyssä tarjousta Ford Focus ja Ford Puma autoista. Kuitenkin Fordin olisi saanut alle 8 - 10 kuukauden kulutta ja Mazdalla oli tuolloin juuri kampanja menossa missä autoja sai heti.