GoPro 10 ensikokemukset osa 2: Kokemuksia viikon käytön jälkeen

26.09.2021 - 15:47

Nyt on kulunut tasan viikko siitä kun hain GoPro 10:n Verkkokauppa.comista niin ajattelin kirjoittaa kokemuksiani viikon käytön jälkeen. Tämä koko GoPro 10 hankinta oli enemmän tai vähemmän säätöä mutta loppujen lopuksi kaikki on sujunut hyvin ja ollen ollut tyytyväinen GoPro 10 hankintaan. En ole edes vielä varma miksi ja mistä sain oikeasti idean hankkia GoPro 10:nen Sony AS200V tilalle. Aikoinaan oli hieman samaa ja mietin todella pitkään action kameran hankintaa kunnes kävin lopulta hakemassa Sony AS200V:n Rajala Pro Shop:sta. 

Tuolloin mietin ja vertailin silloisen GoPro:n uusimman mallin ja Sony AS200V väliltä. Tuolloin päädyin Sony AS200V:hen lähinnä hinnan takia mikä oli lähes puolet halvempi ja oli kuvanlaadulta tasoissa tai parempi kuin GoPro:n vastaava. Sony AS200V on palvellut minua vuosien saatossa yleisellä tasolla hyvin vaikka ongelmiakin on tullut matkalla jonkun verran. Nämä pienet ongelmat, puutteelliset kiinnitys mahdollisuudet, hieman hidas käyttöliittymä sekä muutamien uusien ominaisuuksien puuttuminen on laittanut minut aina välillä miettimään kameran päivittämistä.

Gopro Hero 10

En ole seurannut eikä minulle ole tullut Youtubessakaan video ehdotuksia GoPro kameroista niin minulle tuli yllätyksenä kun puolitoista viikkoa sitten julkaistiin GoPro 10. Kävin tämän johdosta hieman katsomassa vertailu videoita GoPro 10 ja GoPro 9 väliltä, että kumpi kamera kannattaisi hankkia? Onko GoPro 10 kalliimman hinnan arvoisempi vai kannattaisiko hankkia GoPro 9 halvemmalla hinnalla? Tulin nopeasti siihen tulokseen että minun on parempi vain hankkia uudempi GoPro 10 sillä se on nopeampi ja siinä on paremmat kuvaus ominaisuudet vaikka tuskin niitä itse tulen tarvitsemaan ainakaan useasti.

Lauantaina päätin sitten ihan extemporeen hakea GoPro 10 Gigantista mistä sen sitten ostinkin mutta kun en sitä lopulta saanut niin peruutin kaupat sillä halusin GoPro 10:n heti mukaani. Kirjoitin tästä huonosta kokemuksesta Gigantissa kokemuksia niin ei tuosta sen enempää. Seuraavana päivänä kävin hakemassa GoPro 10:n Verkkokauppa.comista mistä sain sen samantien mukaani. Olin tuolloin lauantaina menossa treenaamaan Tampereelle Loaded Gymille ja ilmeisesti jotenkin siinä sain nopeasti ajatuksen hakea uuden kameran. Gigantista kun en sitä saanut ja tuossa reissussa meni muutoinkin niin kauan aikaa niin en kerinnyt hakemaan sitä Verkkokauppa.comista ennen matkaa.

Näin jälkeenpäin voisi sanoa, että onneksi en saanut ostettua GoPro 10:ta tuolloin lauantaina sillä en olisi ehtinyt saamaan sitä toiminta kuntoon ennen reissua. Minulla oli hirveästi vaikeuksia saada ladattua ja asennettua pakollista päivitystä GoPro 10:neen mistä olenkin jo kirjoitellut GoPro 10 ensikokemukset osa 1: Varoituksen sana. Kun lopulta sain asennettua pakollisen päivityksen GoPro 10:neen niin sen jälkeen kaikki on sujunut hyvin ja ollen ollut todella tyytyväinen GoPro 10:neen. GoPro 10 on kaikin puolin nopea silllä GoPro 10 aukeaa nopeasti minkä lisäksi kosketus näyttö toimii ilman viivettä. Vertailu vanhaan Sony AS200V:hen on ihan eri planeetalta. GoPro 10 on näin ollen helppo ja nopea käyttää kun kameran valikot toimivat ilman viivettä ja kaikki toiminnot toivat nopeasti.

Youtube on täynnä erilaisia GoPro 10 arvioita ja vertailuja GoPro 9:ään joten sieltä kannattaa käytä katsomassa ja tutkimassa kannattaako sinun hankkia GoPro 10 vai GoPro 9. Itse olen kuitenkin hyvin tyytyväinen GoPro 10 ja varsinkin sen nopeuteen mikä on ilmeisesti paljon nopeampi ja sujuvampi kuin GoPro 9. Se onkin yksi suurempi ero GoPro 9 verrattuna minkä lisäksi muutama uusi kuvaus ominaisuus. Kuitenkin nämä eivät välttämättä ole tarpeellisia asioita juuri sinulle joten GoPro 9 on harkitsemisen arvoinen.

Yksi asia minkä olen huomannut on se, että GoPro:n Quik App millä hallinnoidaan GoPro:ta on ihan kamala. Quik App on ollut alusta asti minulle murheenkryyni heti pakollisesta päivityksestä asti mitä en saanut edes päivitettyä Quik Appin kautta. Quik App on hidas ja kankea käyttää mutta sitä on vain pakko käyttää. Onneksi ei nyt niin paljon mutta aina kun käytän sitä niin sen kankeus vain näkyy ja tuntuu.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/43125/rcbjd/GoPro-HERO10-Black

https://www.gigantti.fi/product/kamerat/action-kamerat/350459/gopro-hero-10-black-actionkamera

Ostin kesäloman jälkeen GoProhon media mod sekä light mod lisätarvikkeet. Luulin että olin niistä tänne jotain jo kirjoittanut mutta en näköjään ollutkaan. Kaikki lähti liikkeelle siitä ajatuksesta että tarvitsin lisävaloa GoProhon että Pitäjämäen PTVGYM:llä kuvaamani videot olisivat hieman valoisampia tai ei ihan niin tummia. Kun aloin katsomaan ja tutkimaan GoPro Light mod lisätarviketta niin huomasin ja tajusin hyvin nopeasti että minun pitää myöskin ostaa GoPro Media modin

Hankin GoPro 10 heti syyskuussa 2021 kun se julkaistiin. GoPro 10 oli minulle ensimmäinen GoPro ikinä kun sitä ennen käytin Sony AS200V action kameraa. Mietin monen GoPro julkaisun yhteydessä että nyt olisi aika päivittää Sony AS200V. Tämä lopulta sitten tapahtui GoPro 10 julkaisun myötä ja itse kamerasta minulla ei ole ollut niinkään valittamista toisin kuin mitä Sony AS200V kanssa joten siinä mielessä GoPro:hon vaihtaminen oli onnistunut ja hyvä päätös. GoPro:n kohdalla vain ongelmat alkavat GoPro Quik äppsin kohdalla.

Vuosi sitten innostuin käymään laskettelemassa ensimmäistä kertaa vuosiin ja kun olin hankkinut GoPro 10:nen niin halusin sitten tietenkin kokeilla sitä mäessä. Kun tuo sattui olemaan ekaa kertaa mäessä GoPro 10:nen kanssa niin en tajunnut muutamaa asiaa mitkä tulivat minulle yllätyksenä. Yksi isoin ongelma oli se että GoPro 10 meinaan jäätyi mäessä vaikka pakkasta ei ollut kuin muutama aste. Olin jotenkin kuvitellut että GoPro 10 kestää ihan hyvin pakkasta

Nyt kun on tullut kuvattua paljon pimeällä PTVGYM:llä niin olen alkanut miettimään miten saisin helpommin kuvattua valoisampaa materiaalia niin yksi ajatus oli GoPro:n asettaminen korkeammalle. Minulla on ollut GoPro 10 ostosta alkaen GoPro Shorty -minijalusta millä olen koko ajan kuvaillut. GoPro Shorty -minijalusta on ollut kätevä ja helppo käyttöinen alusta kuvata salilla materiaalia. GoPro Shorty -minijalustassa on omat ongelmansa mutta yleisesti tuo on

GoPro 10 on ensimmäinen GoPro minkä olen hankkinut itselleni mutta ei ole ensimmäinen action kamerani. Ensimmäinen ja ainoa action kamera ennen GoPro 10 hankintaa oli ja on Sony as200v mitä en oikeastaan käyttänyt kuin salilla kuvaamiseen. En vain syystä tai toisesta jaksanut hankkia erilaisia kameran kiinnityksiä Sony as200v action kameraan vaikka niitä oli kyllä saatavilla ainakin Amazoonista. Kuitenkaan Sony as200v ei ole tai ollut saatavilla niin paljon

Kirjoittelin jo aikaisemmin kuinka käytän GoPro 10:tä webkamerana GoPro Webcam sovelluksen avulla. Olen nyt käytännössä käyttänyt GoPro 10:tä webkamerana päivittäin töissä Macbook Pro:n kanssa sekä iltaisin pc:llä jos olen striimannut Twitchiin. Aiemmin otin usein akun pois GoPro 10:stä kun käytin sitä webkamerana sillä webkamera käyttö ei vaadi akkua sekä normaali GoPro 10:nen akun kansi on epäkätevä webkamera käytössä. Normaali akun kansi pitää pitää puoliksi