Dieetin ensimmäinen tankkauspäivä olisi kannattanut tehdä eri tavalla

05.11.2017 - 10:25

Pidin dieetin ensimmäisen tankkauspäivän viime perjantaina ja se olisi voinut mennä paremminkin. Tämä tankkauspäivä oli ihan hiilaritankkausta eli nostin päivittäisistä makroista hiilarit korkealle ja proteiinit ja rasvat pysyivät maksimissaan normaaleissa. Rasvan yritin pitää normaalia alempana jättämällä normaalit rasvan lähteet pois ja ottavani rasvat vain niistä mitä söin. Vaikka kirjoittelinkin tässä kaikenlaisia hiilarit korkealle ja rasvat sekä proteiinit vähemmälle niin en kuitenkaan laskenut yhtään mitään. Tämä tankkauspäivä oli niin sanottu syövapaasti päivä ja hieman yli.

Siinä mielessä tankkauspäivä menikin yli, että yritin syödä liian paljon siihen nähden mitä pystyin syömään. Kun on dieetillä niin vatsalaukku pienenee kun syö pieniä aterioita niin eihän sitä sitten pysty syömään isoja määriä kaikkea. Tämän lisäksi kun ei ole tottunut syömään makeita eli sokeria niin kaiken maailman makeat olivat todella makeita. Samalla kyllä näki, että kun on tottunut jättämään makeat ja sokerin vähemmälle niin ei niitä sitten myöskään tarvitse. Kun taas on tottunut syömään normaalisti sokeria ja makeita niin kyllä niitä sitten jaksaa myös kiskoa alas enemmän.

 

This is starters from my #cheatday More tomorrow #diet #gymlife #carbs #carbday #candy #giflar #sickday

Henkilön Tuomas Välimaa (@tvalimaa) jakama julkaisu

Tämä tankkauspäivä tuli dieetin kolmannen viikon loppupuolella kun "jouduin" aikaistaan tätä tankkauspäivää viikolla johtuen pikkujouluista. Nyt sain ajoitettua kolme viikkoa ja kolme viikkoa pikkujouluun kun muutoin olisi tullut neljä viikko ja kaksi viikkoa ja tuo kaksi viikkoa olisi ollut liian vähän. Miksi ylipäätänsä mietin asioita näin tarkkaan on se, että haluan nyt tehdä tämän dieetin "kunnolla" vaikka ei tässä nyt ole ihan niin tarkkoja päämääriä. Kunhan haluan vain katsoa mihin kuntoon voin päästä ja kuinka tälläinen dieetti oikeasti toimii.

Tässä kuitenkin näkee, että teen jotain dieetin eteen ja otan tämän "tosissani" mikä voisi ajaa jopa johonkin tuloksiin. Tankkauspäivän jälkeen oli mielestäni helppo palata normaaliin rytmiin syömään dieetin mukaisesti eikä edes tullut ajatuksiini alkaa mässäämään lisää tai syömään normaalimmin. Sinällään hiilaritankkaus toimi hyvin näkemään sen, että makeista ja runsaasta mättäämisestä tulee vain huono olo.

 

#donuts #arnolds #donutsday #cheatday #donutstime #carbs

Henkilön Tuomas Välimaa (@tvalimaa) jakama julkaisu

Kannattaa muistaa ainakin vaa'alla käynti intoilijat, että tankkauspäivän jälkeen paino nousee minkä jälkeen se alkaa taas laskemaan. Sinällään tuo asia kannattaa muistaa ja huomioida sillä se voi olla kamala paikka toisille huomata, että paino on noussut dieetin aikana. En itse edes käynyt vaa'alla ennen ja tai jälkeen tämän tankkauksen eli en tiedä lähtötilannetta saati sitä paljonko paino on tällä hetkellä. Näin ollen asia ei stressaa yhtään kun ei tiedä mikä vaikutus tankkauspäivällä oli painon suhteen, mutta eihän minun dieetin tarkoitus ole edes päästä mihinkään tiettyyn painoon. Jos asia olisi toisin ja kävisin yhtä aktiivisesti vaa'alla kuin mitä pari vuotta sitten dieetillä niin voisin kauhistella painon nousua ja sitä kuinka sen saa lähtemään alas. Niin sanotusti henkimaailman juttuja mitkä pitää ottaa vain huomioon kun dieettaa.

Tämä tankkauspäivä kyllä samalla todisti sen, että seuraava tankkauspäivä kolmen viikon päästä tulee olemaan erilainen. Kolmen viikon päästä seuraava tankkaus onkin sitten joulu johon tulee olemaan neljä - viisi viikkoa aikaa ja tällöin tankkaus menee Fazerin suklaalla mitä jouluna tulee ostettua. Tämän jälkeen milloin ja koska tulen pitämään tankkauksia ei ole tiedossa ja siihen on liikaa aikaakin. Pitää tässä tehdä sitten joulun tienoilla enemmän suunnitelmia ensi vuoden alulle niin ruokailujen kuin aeroobisen suhteen.

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.