Bosch Unlimited 7 varsi-imuri kokemuksia

22.05.2022 - 17:23

Kävin muutama päivä sitten hakemassa Citymarketin tarjouksesta Bosch Unlimited 7 varsi-imurin. Tuossa edellisessä Bosch Unlimited 7 kirjoituksessa kirjoittelinkin jo syitä miksi päädyin Bosch Unlimited 7 imuriin enkä esimerkiksi Dyson V8, Dyson V10 tai Dyson V11 imureihin. Kuitenkin suurin syy oli Bosch Unlimited 7 halvempi hinta, Boschin yleinen akku työvälineissä sekä monipuoliset lisävälineet eli imurin päät. Kävin nyt tänään imuroimassa autoani niin minulla on nyt kokemuksia eri tavoista käyttää imuria ja miten se toimii omassa käytössäni.

Bosch Unlimited 7 BCS711XXL on tarkka malli ja tuossa imureiden nimeämisessä kannattaa olla tarkkana sillä tuo loppuosa tarkoittaa mitä lisäväleitä siinä tulee mukana. Bosch Unlimited 7 mallissa on nettisivujen mukaan seitsemän eri vaihtoehtoa ja kaikki sisältävät eri lisävarusteet. Näin ollen kannattaa katsoa tarkkaan mitä lisävälineitä mikäkin pakkaus tuo mukanaan jos haluaa jonkin tietyn lisävarusteen eikä halua ostaa sitä erikseen. Itse päädyin nyt hankkimaan BCS711XXL mallin ihan vain siksi, että se oli tarjouksessa ja kun katsoin varuste listaa niin se näytti olevan monipuolinen.

Ensinnäkin imurissa on kolme tehoa auto, turbo sekä eco. Olen käyttänyt pääsääntöisesti auto tehoa sillä se tuntuu olevan ihan tarpeeksi tehokas normaalisti eikä myöskään akku mene ihan niin nopeasti. Turbo teholla aukku menee paljon nopeammin tyhjäksi mutta myös imuteho on paljon suurempi sekä imurista lähtevä ääni. Käytännössä turboa olenkin nyt käyttänyt vain ihan testi mielessä sekä kun kävin imuroimassa autoa.

Normaali pitkävarsi taittuu hieman keskikohdan yläpuolelta minkä ansiosta esimerkiksi sängyn alta on helppo ja mieluista imuroida. Tuon taipuvan varren ansiosta sängyn alta onkin nyt helppo imuroida eikä minun tarvitse olla normaalin imurin kanssa polvia myöden lattialla imuroimassa. Vastaavasti kun pitkävarsi on taivutus muodossa niin varsi tuntuu kyllä eräällä tapaa ei niin tukevalle eli siinä kannattaa olla hieman varuillaan. Muutoinkin kun normaali pitkä varsi on kiinni imurissa niin imuri ei kyllä tunnu ihan niin tukevalle kuin muilla varsilla ja päillä. Hieman toivoisi, että imuri tuntuisi hieman enemmän tukevammalta.

Sitten se tärkein minulle eli auton imurointi. Se onnistui eli sain imuroitua hiekat auton lattialta varsin kivuttomasti mikä ei onnistunut yhtään tuolla halvalla electroluxin 2in1 imurilla missä ei riittänyt imuteho. Laitoin imuriin kiinni jonkin pienemmän pään missä oli pienet harjat. En tiedä sen tarkkaa nimeä enkä nyt ole varma mihin tarkoitukseen se oikeasti on? Onko jopa auton tai tuollaisten mattojen? No joka tapauksessa sillä onnistui auton mattojen sekä lattian imurointi hyvin missä käytin ihan varmuuden vuoksi turbo tehoa vaikka mielestäni auto teholla asia olisi myös onnistunut. Kuitenkin tuo prosessi kestää niin vähän aikaa niin imurin akku kestää ihan hyvin käyttää turbo tehoa.

Imurin säiliö tuntuu pieneltä ja se menee kyllä aika nopeasti täyteen eli se kannattaa kyllä tyhjentää heti kun on imuroinut. Onneksi säiliö on helppo aukaista ainakin verrattuna tuohon electroluxiin missä se on paljon haastavampi sekä helposti tahrivampi. Käytännössä imurista aukaistaan vain "säilö osio" minkä jälkeen suodatin on ihan vain nostettavissa pois. Suodatinta ei tarvitse mitenkään aukaista eikä siinä oli mitään nappia tai kiinnitettä niin se todellakin on helppo nostaa vain ylös. Mitä suodattimen puhdistukseen tulee niin suodattimessa on jokin kierrättävä "siivous" eli varmaan sillä sen pitäisi hoitua?

Ilmeisesti Bosch Unlimited 7 akku kestää 40 minuuttia imuroimista mutta luulen, että tuo luku on eco teholle sillä olen huomannut kuinka nopeasti akku näyttää menevän alaspäin turbo teholla. Imurissa on vain kolmen palkin akun keston näyttäminen eli ei niinkään kerro oikeasti mitään. Saman tiedon mukaan akun lataaminen täyteen kestää 4,5 tuntia eli aikalailla samaa mitä Dyson mainostaa omissa imureissa. En ole vielä oikein ehtinyt katsoa miten se akku oikeasti kestää kun en ihan niin pitkiä imurointeja ole tehnyt. Kuitenkin akku kestää ihan hyvin oman käyttöni eco tai turbo teholla imuroin sitten sisällä tai olin imuroimassa autoa.

Bosch Unlimited 7 vaikuttaa olleen hyvä ostos kaikin puolin toistaiseksi. Saa nyt sitten nähdä miten tuo akku tulee kestämään ja koska joudun ostamaan uuden? Hieman Bosch Unlimited 7 tosiaan tuntuu ei niin tukevalta normaalin pitkän varren kanssa joten siinä toivoisi olevan hieman sitä tukevuutta enemmän. Kuitenkin muilla lyhyemmillä päillä tätä ei ole huomattavissa. Imuteho on itselleni ihan hyvä sillä onnistuin nyt siivoamaan auton hiekasta ja juuri tuo oli yksi syy ostaa uusi imuri ja Bosch Unlimited 7 toimi tuossa asiassa oikein hyvin.

Tuntuu että nyt tulee päällekkäin jälleen hankintoja mutta osa oli hieman "pakkohankkia" kuten Playstation 5 sekä myöskin Dyson ilmanpuhdistin & tuuletin. Playstation 5 ihan vain sen takia, että voitin Playstation 5 osto-oikeuden mikä oli voimassa tietyn aikaa ja ties koska olisin saanut toisen mahdollisuuden ja Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro kanssa oli hieman se asia, että kun kesä lähenee niin tuulettimien saatavuus heikentyy merkittävästi. Nyt