Uusi imuri käyttöön Bosch Unlimited 7 varsi-imuri

22.05.2022 - 17:23

Tuntuu että nyt tulee päällekkäin jälleen hankintoja mutta osa oli hieman "pakkohankkia" kuten Playstation 5 sekä myöskin Dyson ilmanpuhdistin & tuuletin. Playstation 5 ihan vain sen takia, että voitin Playstation 5 osto-oikeuden mikä oli voimassa tietyn aikaa ja ties koska olisin saanut toisen mahdollisuuden ja Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro kanssa oli hieman se asia, että kun kesä lähenee niin tuulettimien saatavuus heikentyy merkittävästi. Nyt sitten syystä tai toisesta mietin uuden imurin hankkimista vajaa parisen viikkoa. Eihän nyt sitä olisi tarvinnut ihan nyt hankkia mutta tässäkin tapauksessa kyseisiä imureita oli juuri tarjouksessa.

Minulla on ihan normaali johdollinen Electroluxin imuri mikä on hyvä mutta hieman aina vaikeasti otettava ja normaalin johdollisen imurin ongelmat. Tämän lisäksi minulla on Electroluxin joku 2in1 varsi-imuri minkä ostin vajaa pari vuotta sitten Citymarketin tarjouksesta mistä sen sai 50€ halvemmalla. Tuon Electrolux 2in1 varsi-imurin ongelma on se, että siinä ei ole vaihdettavaa akkua ja juurikin noista max 200€ varsi-imureista kuolee akku parin vuoden päästä kun takuu loppuu. Tuohon saisi kyllä vaihdettua akun mutta se vaatisi sähkön juottoa joten tässä tapauksessa ei. Toinen ongelma on imurin teho ja varsikin imuteho.Bosch Unlimited 7

Kyseisellä 2in1 imurilla ei pysty imuroimaan autoa mikä on ollut yksi suurimmista ongelmista ja yksi syy miksi aloin miettimään uutta imuria. Tarvitsin uuden imurin mikä on langaton, se olisi 2in1 tyyppinen ja sillä voisi imuroida auton. Tämän johdosta aloin katsomaan Dysonin imureita kun niitä oli tullut vastaan kun katsoin Dysonin tuulettimia. Yhteen aikaa tutkin ja selvitin robotti imureita ja tuolloin vastaan tuli hyvä Youtube kanava VacuumWars minkä johdosta osaisin mennä oikeaan suuntaan katsomaan imuri tarjontaa.

Keskityin Dyson imureihin joita on nyt tarjouksessa Gigantissa sekä Dysonin omilla sivuilla. Keskityin katsomaan eroja Dyson V8, Dyson V10 sekä Dyson V11 välillä. Lähinnä sitä onko järkeä lähteä maksamaan enempää? Samaan aikaan aloin myös muutoinkin tutkimaan enemmän varsi-imureista ja hyvin nopeasti näin käyttäjien kommentteja siihen liittyen, että oli kyseessä sitten Dyson tai halpa imuri niin akut niistä menevät. Oli kyseessä sitten tuollainen Electroluxin 150€ varsi-imuri mikä minulla on tai sitten esimerkiksi Dysonin 500€ imuri niin ainoa oikea ero niissä on imu teho sillä kummatkin imurit "kuolevat" parissa vuodessa. Dysonin etu on kuitenkin vaihdettava akku mutta ostatko mielummin 100 - 200€ imurin parin vuoden välein vai 300 - 500€ imurin mihin ostaa vuoden - parin välein noin 100€ akku?

Meinasin jo mennä hakemaan lähi Gigantista Dyson V10 Motorhead varsi-imurin tarjouksesta 400€:lla. En kyllä ollut vielä ihan varma tuon Dyson V10 mallin sekä Dysonin sivuilla olleen 100€ kalliimman V11 mallin väliltä sillä Dyson V11 vaikutti vertailu videon perusteella olevan ehkä parempi ratkaisu. Kuitenkin 400€ sekä 500€ oli todella paljon imurista niin ajattelin kyllä halvemman Dyson V8 riittävän. Olin siis tässä vaiheessa kyllä päättänyt hankkia imurin missä olisi vaihdettava akku sillä noissa halvemmissa imureissa ei imuteho riittäisi ja tarvitsin nyt pääsääntöisesti imurin millä siivoaisin auton.

Asia jäi juurikin hautumaan Dyson V10 sekä Dyson V11 välille kunnes kiersin yksi kerta Citymarketissa kaupassa käynnin yhteydessä katsomassa imuri tarjonnan tai pikemminkin imuri alennukset. Citymarketissa on lähes jatkuvasti joku imuri tarjouksessa kuten kaikki nykyiset imurini mitkä olen ostanut Citymarketin tarjouksesta. Sattumoisin näin Boschin Dysonin tapaisen imurin olevan -100€ tarjouksessa. En siinä sitten katsonut mikä malli ja katsoin aluksi normaalin hinnan olleen 500€ ja nyt sen olevan 400€.

Seuraavana iltana kävin katsomassa Citymarketin sivuilta jos löytäisin kyseisen tarjouksen eli mikä imuri oli kyseessä. Siellähän se löytyikin Bosch Unlimited 7 BCS711XXL varsi-imuri. Olin katsonut hinnankin ihan väärin kun normaali hinta oli 400€ ja alennushinta oli nyt 300€. Citymarketin sivuilta ei hirveästi tietoa saanut niin aloin tutkimaan paremmin kyseistä Bosch Unlimited 7 imuria sekä mitä BCS711XXL tarkoitaa? Huomasin Boschin sivuilta parikin asiaa, että imureista on saatavilla todella monta eri versiota joissa on eri määrä lisätarvikkeita sekä Boschilla olleen cash-back kampanja eli Unlimited 7:lla saisi 40€ takaisin.

Nyt minulla olikin sitten uusi vaihtoehto mistä yritin myös saada jotain arviota mutta koska kyseessä on eurooppalainen brandi mitä ei ilmeisesti hirveästi amerikassa ole? Ainakaan esimerkiksi Youtubesta sekä Vacuum Warssin kanavalta mitään saanut irti. Näin ollen olin Boschin varassa oman luottamuksen ja mietinnän varassa. Päädyin juurikin lopulta Bosch Unlimited 7 omien ajatusten ja mietinnän perusteella:

  • Bosch Unlimited 7 maksoi 100€ vähemmän kuin Dyson V10 
  • Bosch Unlimited 7 BCS711XXL sisälsi paremmat lisävarusteet kuin Dysonit
  • Bosch Unlimited 7 käyttää samaa akkua kuin muut Bosch työkalut kun taas Dyson malleilla on omat akut

Tuossa näin itse kolme hyvää syytä miksi hankin Bosch Unlimited 7 enkä esimerkiksi Dyson V10. Se sitten miten Bosch Unlimited 7 oikeasti toimii ja pärjäisi Dysoneita vastaan niin en tiedä. Olen ollut parin päivän käytön jälkeen toistaiseksi tyytyväinen ja kunhan pääsen imuroimaan autoa niin kirjoitan sitten Bosch Unlimited 7 kokemuksia.

https://www.fi.dyson.com/bestsellers

https://www.gigantti.fi/product/kodin-pienkoneet/siivous-ja-vaatehuolto/varsi-imurit/dyson-v10-motorhead-varsi-imuri-38590901/409971

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/kodinkoneet-ja-elektroniikka/kodin-pienkoneet/polynimurit/tuote/bosch-unlimited-7-bcs711xxl-varsi-imuri-valkoinen-4242005307012

https://www.bosch-home.fi/tuotelista/polynimurit/varsi-imurit/unlimited/unlimited-7

Kävin muutama päivä sitten hakemassa Citymarketin tarjouksesta Bosch Unlimited 7 varsi-imurin. Tuossa edellisessä Bosch Unlimited 7 kirjoituksessa kirjoittelinkin jo syitä miksi päädyin Bosch Unlimited 7 imuriin enkä esimerkiksi Dyson V8, Dyson V10 tai Dyson V11 imureihin. Kuitenkin suurin syy oli Bosch Unlimited 7 halvempi hinta, Boschin yleinen akku työvälineissä sekä monipuoliset lisävälineet eli imurin päät. Kävin nyt tänään imuroimassa autoani niin minulla

Tilasin tuossa viikko sitten Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ilmanpuhdistimen Gigantista minkä laitoin noudettavaksi Gigantin myymälään mistä hain sen nyt perjantaina. Jos olisin tilannut Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro päivää aikaisemmin niin olisin saanut ilmaisen toimituksen mutta tuo ei sinällään haitannut sillä olisin muutoinkin hakenut sen noudettavaksi Gigantista. Ajattelin sen olevan paljon helpompi ratkaisu kuin hakea kyseinen