Vuoden ensimmäinen ja yhteensä neljäs treeni Vantaan "Loaded:lla" enkä vieläkään saa tekemisen meininkiä

20.01.2023 - 11:10

Keskiviikko iltana tuli käytyä Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun keli sattui oleva sopiva sinne päin ajamiseen sekä halusin käydä siellä pitkästä aikaa. Viime kerta kun kävin Vantaan Loaded:lla oli avoimet ovet päivä ja kun katsoin omaa blogi kirjoitusta LOADED Experience Vantaa avoimet ovet niin tuo päivä oli 18.11. Siitä oli siis vierähtänyt näköjään tasan tarkkaan pari kuukautta sillä keskiviikko oli 18.1. Aika sattumaa että kävin edellisen kerran 18.11 ja nyt kun kävin niin oli 18.1. Ei niin kuin mitenkään suunniteltua enkä tajunnut asiaa kuin vasta nyt kirjoittaessa.

Tällä kertaa Vantaan Loaded:lle osui jalkatreeni ja vähän se takia halusin sinne mennä keskiviikko iltana kun en halunnut sitten sen enempää treenipäiviä sekoittaa keskenään vaikka lopulta ne nyt sitten sekottuivatkin heti torstaista alkaen. Vantaan Loaded:lla olin kerran tehnyt selkätreenin, kerran rintatreenin sekä viimeisin ennen keskiviikkoista niin rinta- & selkätreeni. Näin ollen tämä oli nyt ensimmäinen jalkatreeni Vantaan Loaded:lla vaikka Tampereen Loaded:lla niitä olen tehnyt vaikka kuin paljon.

Keskiviikkona Vantaan Loaded:lla oli nyt toiseksi eniten treenaajia sitten avoimien ovien. Odotin itse että salilla ei olisi ollut niin paljon väkeä kuin siellä oli. Väkeä ei ollut kuitenkaan ihan liikaa niin kuin lähisaleilla missä normaalisti käyn. Kuitenkin huomasin myös sen että mitä pidemmälle kello meni niin sitä hiljaisemmaksi sali muuttui. Aikalailla ennen kuin sain kyykyn tehtyä niin sali oli jo aika tyhjä. Sanoisin että ainakin 20:sta mennessä sali oli tyhjentynyt lähes kokonaan. Sitä en nyt muista mihin aikaan olimme salilla mutta olisiko kello ollut 19.30 kun pääsin aloittamaan salin puolella lämmittelyt?

Ensimmäisenä asiana huomasin kun olin saanut tehtyä lämmittelyn jalkaprässissä että kyykkääminen tuotti aluksi ongelmia. En ollut sinuiksi kyykky paikan kanssa. En niin räkin kuin alustankaan. Räkki taitaa olla sama Vantaalla mikä on Tampereella mutta kun en ole nyt Tampereellakaan kyykännyt aikoihin niin se otti hieman aikaa totutella räkkiin. Kolistelin heti ensimmäisessä lämmittely sarjassa turvakäysiä tai oikeastaan niiden pidikkeitä. Ongelma oli aluksi siinä että kyykkäsin liian lähellä räkkiä enkä mennyt räkin keskelle tekemään kun olen nyt viime aikoina tottunut tekemään aika lähellä räkkiä jolloin ei tarvitse peruuttaa tangon kanssa niin paljoa.

Myöskin kyykky alustan kanssa oli ongelmia sillä se tuntui hieman "liukkaalta" kyykky kenkien kanssa. Olin ihan ensimmäisessä Vantaan Loaded treenissä tehnyt maastavetoa kyseisellä alustalla mutta silloin tein tosiaan maastavetoa ja käytin eri kenkiä. Nyt vuorossa oli kyykky kenkien käyttäminen ja tuntui sille että alusta oli "liukas". Tampereen Loaded:lla on ihan erilainen alusta kyykky räkin alla kuin Vantaalla niin tämä vain entisestään vaikeutti tuntuman saantia kyykkyyn. Tampereen Loaded:in ja PTVGYM kyykky alustat ovat aikalailla samankaltaisia mutta verrattuna Vantaan Loaded:ille niin eroa oli todella paljon.

Toinen asia minkä huomasin ja asia minkä olen huomannut jo ensimmäisestä Vantaan Loaded treenistä asti on ollut se että en saa normaalia treeniä meninkiä päälle. En tiedä mikä se syy on mutta nytkään kun kyykkäsin ja vaikka pääsinkin kyykyssä 180kg painoihin plus ketjut niin tekemisen meininki ja tunne puuttui. Tämä on suuri miinus kun on salilla mutta se tekemisen meininki puuttuu. Tuota fiilistä ja meininkiä en ole siis nyt saanut neljään kertaan kun olen Vantaan Loaded:lla käynyt. Tampereen Loaded:lla sekä PTVGYM:llä puhkun intoa ja tekemisen meininkiä välillä jopa liikaa vaikka sali olisinkin tyhjempi ja jopa lähisaleilla saan yleisesti tekemisen meiningin päälle vaikka puhelimen rämplääjät eivät asiaa edes auta. En sitten tiedä onko ongelma että Vantaan Loaded on Vantaalla mistä en kaupunkina pidä vai onko se sali tai kenties kanssa treenaajat? Syytä en tiedä ja oikeasti aloin asiaa kyllä myös miettimään mutta olen kyllä niin fiilis pohjalla treenaaja että väkisin Vantaan Loaded:ia en paremmaksi treeni paikaksi saa.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.