Viinistä viiniin 2021

09.01.2021 - 16:39

Viime viikon lauantaina palasin kotiin joululomalta ja hain samantien Suomalaisesta kirjakaupasta Viiniopas 2021 kirjan mikä oli toinen viiniin perustuva kirja mitä minulle suositeltiin joululomalla. Minun oli myöskin tarkoitus hankkia Viinistä viniin kirja mutta Ison Omenan Suomalaisessa kirjakaupassa sitä ei ollut hyllyssä niin päädyin ostamaan tuolloin vain Viiniopas 2021. Katsoin kyllä, että Tapiolan Suomalaisessa kirjakaupassa olisi ollut Viinistä viniin kirja hyllyssä, mutta tuolloin en jaksanut lähteä sitä hakemaan sieltä.

Nyt perjantaina päätin, että voisin huomenna lauantaina hakea kirjan Tapiolan Suomalaisesta kirjakaupasta ja niin myös tein. Päästyäni Kauppakeskus Ainoan hissistä ylös niin huomasin Suomalaisen kirjakaupan olevan aina hissin edessä niin löysin kyseisen perille onnella ja taidolla hyvinkin nopeasti. Hetken aikaa siinä silmäilin missä päin Viinistä viiniin kirja voisi löytyä mutta siinä lähellä oli sopivasti myyjä mikä tervehti ja katsoin minuun päin niin päätin kysyä mistä päin löydän kirjan.

Myyjä sanoi nähneensä sen juuri jossain alehyllystä ja se löytyikin hyvin nopeasti. Internet sivujen mukaan Viinistä viiniin kirja oli normaalilla hinnalla, mutta Tapiolan Suomalaisessa kirjakaupassa kirja löytyi alehyllystä 12,95€ hintaan. Alehinta oli vain positiivinen yllätys sillä olisin kirjan muutoinkin ostanut noin ~18€ hintaan. Pääsin kirjan hakureissusta näin suhteellisen nopeasti mikä oli kanssa positiivinen asia sillä minulla ei ollut mitään muuta.



Viinistä viiniin 2021

Viinistä viiniin kirja on hieman erilainen tapaus kuin Viiniopas 2021. Viinistä viiniin kirjassa on hyvin selitetty mitä mikäkin tarkoittaa minkä lisäksi sieltä löytyy säilytys lämpötiloja, kaavioita, kypsyys aikoja sekä suosituksia. Viinit ovat pisteytetty tähdillä 0 - 5 välillä kun Viinioppaassa 0 - 100 pisteellä. Tämän lisäksi Viinistä viiniin sisältää hintalaatu suhde merkinnän sekä onko viini valmis juotavaksi vai varastointiin. Nopeasti katsottuna ainakin punaviini lista on suppeampi laajuudeltaan kuin Viiniopas 2021 sekä järjestys sekaisempi tai sitten en ole sitä vielä tajunnut.

Mielestäni nämä kirjat toimivat hyvin yhdessä ja arvioista saa paremman mielikuvan kun kyseessä on kuitenkin eri arvostelut eikä arvio perustu näin ollen yhteen mielipiteeseen. Myöskin Viinistä viiniin kirjan suositukset ovat hyvä ja miellyttävä lisä sekä myöskin hintalaatu suhteen arvio. Minun pitää tutustu Viinistä viiniin kirjaan hieman paremmin jotta osaan tulkita paremmin listauksen järjestyksen.

https://www.suomalainen.com/products/viinista-viiniin-2021