Vantaan Loaded:lla maastavetoa ketjuilla toistamiseen

03.07.2023 - 10:53

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen perjantaina päivällä kuitenkin vaihdoin suunnitelmia ja päätin lähteä käymään Vantaan Loaded:lla perjantaina tekemässä selkätreenin ja lauantaina meneväni normaaliin tapaan PTVGYM:lle tekemään jalkatreenin. Päädyin siihen ratkaisuun ihan sen perusteella että Vantaan Loaded:lla on paremmat selkätreeni mahdollisuudet kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä.

Toisaalta niin on myös jalkatreeni parempi tehdä Vantaan Loaded:lla kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä mutta kuitenkin jos vertaa selkätreeniä ja jalkatreeniä niin mielummin sitten selkätreeni. Toisaalta Vantaan Loaded:lla ei ole maastaveto tankoa niin maastaveto pitää tehdä normaalilla ATX:n tangolla tai niinkuin minä niin golden bar tangolla. PTVGYM:llä olisin puolestaan päässyt tekemään maastavedon oikealla tangolla mutta suurin ero on sitten juurikin apuliikkeet sillä Vantaan Loaded:lla on enemmän mahdollisuuksia.

Tämän viikkoisen maastaveto treenin rakensin sen perusteella mitä tein viime viikolla Vantaan Loaded:lla. Kuitenkin tällä kertaa tein ihan vyön kanssa kun viimeksi tein pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa ikinä vyötöntä maastaveto ketjuilla. Tein myös viikolla maastaveto treenin missä tein normaalia maastavetoa 260kg sekä 270kg painoilla kaksi toistoa ja kun viimeksi tein ketjuilla 250kg painoilla plus ketjut kolme toistoa.

Vantaan Loaded:lla kun ei ole 25kg ATX:n ohuita kiekkoja niin käyttäessäni 20kg kiekkoja teen nousut hieman erilailla kuin silloin kun käytettävissä on 25kg kiekkoja. 25kg kiekoilla treenin nousut menee normaalisti 120kg, 170kg & 220kg ja 20kg kiekoilla nousut menee 100kg, 140kg, 180kg & 220kg minkä jälkeen katson vähän tilanteen mukaan. En nyt oikeastaan tiedä kumpi on parempi tyyli vai onko siinä mitään eroa?

Menin ihan normaalisti nousuissa tällä kertaa 100kg, 140kg, 180kg ja 220kg minkä jälkeen otin ketjut käyttööni. Ensimmäinen ketju maastaveto oli 220kg plus ketjut minkä jälkeen aloinkin sitten miettimään. Yleensä olen mennyt 220kg plus ketjujen jälkeen 240kg tai 250kg plus ketjut mutta nuo viime kertaiset treenit motivoivat minua menemään suoraan 260kg painoihin plus ketjut. Kuitenkin minua mietitytti ja arvellutti oliko se lopulta oikea ratkaisu ja olisiko minun pitänyt ottaa välissä 240kg plus ketjut?

Lopulta kaikki meni hyvin ja sain tehtyä 260kg plus ketjut kaksi toistoa. Tämä taisi olla samalla sarjaennätys sillä olen normaalisti tehnyt vain yhden toiston 260kg plus ketjut enkä muutenkaan ole saanut 260kg plus ketjut ihan niin montaa kertaa nostettua. Muutaman kerran olen jopa epäonnistunut ja ennätyksenikin on 270kg plus ketjut niin hyvin lähellä ennätystä tässä nyt mentiin.

Olen tehnyt jo pidempään kyykyn pysäytyskyykkynä tai ainakin olen yrittänyt tehdä pysäytyksen alhaalla. Aina tämä ei ole ihan onnistunut suuremmilla painoilla ja välillä kun olen tuntenut pysäytyksen kyykkyä tehdessä niin videolta katsottuna kyykky ei ole ihan näyttänyt että siinä olisi pysäytystä tai ainakaan sellaista mikä "laskettaisiin" pysäytykseksi. Se miksi vaihdoin normaalin kyykyn tekemisen pysäytyskyykkyyn kesällä oli yksinkertaisesti vahvistaa kyykyn suurta heikkoutta eli syvyyttä. 

Päätin tuossa muutama viikko sitten että aloitan jalkatreeneissä takareisi priorisoinnin mikä oli yksi niistä monista asioista joita päätin kokeilla. Tämä oli noin neljä viikkoa sitten minkä jälkeen minulla oli viikon tauko treeneistä kun menimme töistä etäviikoksi Pyhtäälle mökille. Tuon viikon jälkeen minun oli tarkoitus aloittaa tai oikeastaan muuttaa monia asioista treeneissä. Onko sitten näiden parin viikon aikana tehnyt niin?

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.