Sandra Brown Kuoleman kaiku

19.08.2023 - 11:33

Kesäloman lopussa tuli aloitettua lukemaan pitkästä aikaa kirjaa. Otin lomalle mukaani pari kirjaa joita ajattelin alkaa lukemaan mutta joita en aloittanut lukemaan parin ensimmäisen lomaviikon aikana. Näin ollen kun kävin loman kolmantena viikkona käymässä kotona niin otin sellaista tavaraa mukaan joita katsoin etten tarvisi enää loman hieman yli viikoksi enää. Näiden tavaroiden mukana oli molemmat kirjat kun ajattelin että jos en ole ensimmäisen parin viikon aikana lukenut niin tuskin aloitankaan? Kuitenkin kun palasin takaisin maalle niin otin toisen kirjan mukaani mikä oli Sandra Brown Kuoleman kaiku.

Ostin kyseisen kirjan Sandra Brown Kuoleman kaiku itse asiassa viime vuoden kesäloman alussa Prisman tarjouksesta. En muista miten aikoinaan päädyin ostamaan ja lukemaan Sanda Brownin kirjoja mutta Kuoleman kaiku on nyt viides Sanda Brownin kirja minkä minkä omistan ja kolmas tai neljäs minkä olen nyt lukenut. Voi myös olla että olen lukenut kaikki viisi kirjaa mutta en ole tuosta nyt ihan varma sillä kaksi kirjaa on pokkareita. En tykkää oikein lukea pokkareita mutta ainakin toisen niistä olen lukenut ja ehkä sitten myös kummatkin.

Minulla on Sandra Brownin kirjoista Matalapainetta, Paljon pelissä, Nopeita leikkauksia, Kova luu ja Kuoleman kaiku. En tosiaan muista mikä oli ensimmäinen kirjani ja miksi sen ostin. Kuitenkin tuo kirja oli sitten ilmeisesti niin hyvä niin ostin lisää Sandra Brownin kirjoja. Kaikki kirjat ovat tulleet ostettua tarjouksesta tai käytettynä esimerkiksi Vammalan Vanhan kirjallisuuden päiviltä. Mitään kirjaa en myöskään ole varta vasten etsinyt tai hakenut vaan kirjat ovat jotenkin sattuneet tulemaan silmille.

Sandra Brown Kuoleman kaiku

Mitä itse Sandra Brownin Kuoleman kaiku kirjasta? En tiennyt yhtään mitään kirjasta etukäteen ennen kuin aloin lukemaan. Näin on käynyt kaikille Sandra Brownin kirjoille mitä vain muistan. Olen vain ostanut kirjan koska se on ollut Sandra Brownin kirja ja alkanut vain lukemaan. Sitä tosiaan en muista mikä oli ensimmäinen Sandra Brownin kirja minkä ostin ja miksi edes sen ostin? 

Näin käy yleensä myöskin elokuville että en mitään trailereita hirvesti katso tai arvosteluita lue kun menen katsomaan jonkin elokuvan tai ostan elokuvan itselleni. Kaiken maailman hype on vaan pahasta sillä joskus kun olen esimerkiksi lukenut arvioita ja katsonut trailereita milloin elokuvaa on tullut odotettua enemmän niin hype on ollut vain valtava milloin odotukset elokuvaa kohtaan ovat olleet liian suuret.

Kirja oli hyvä ja pidin siitä. Kirjan juoni eteni aikalailla erilailla kun aloin olettamaan kun olin saanut kirjaa luettua hetken. Kirja sisältä erilaisia juonen käänteitä aina kirjan viimeisiin sivuihin saakka. Näin kirja piti itsensä virkeenä eikä ollut sellainen perus sitä samaa vaikka en nyt ole mikään kirja expertti etten nyt tiedä yleisesti kirjoita niin hirveästi. Kuitenkin jos vertaa esimerkiksi sarjoihin tai elokuviin niin juoni pysyi hyvin kassa ja loppuun saakka mielenkiintoisena. 

En ollut lukenut kirjaa pitkään aikaan ja viimeksi olin lukenut jonkin Lee Child Jack Reacher kirjan. Tämän johdosta minulla otti alkuun hieman totutella lukemaan kirjaa. Lähinnä tahti etten alkanut lukemaan liian nopeasti jolloin unohdin samantien kaiken tai että lukisin liian hitaasti jolloin kirjan lukemiseen menisi ikuisuus. Huomasin että alussa minulla oli lukemisen tahdin kanssa hieman opettelua tai vain tottumista. Kun sitten viimein aukaisin kirjan ja pääsin alkuun niin pääsin myös vauhtiin.

Vammalassa olessa luin kirjaa pelkästää parvekkeella minkä johdosta kirja oli kokoajan parvekkeella poistumatta vasta kun palasin takaisin kotiin. Kotona ollessa kirjan kohtalo oli sama. Vein sen parvekkeelle mistä se ei sitten poistunut ennen kuin olin saanut sen luettua. Kirjan lukemisessa minulla meni vajaa pari viikkoa ja kirja oli noin 400 sivua pitkä. Yleensä luin yhden luvun kerrallaan mutta joskus satuin lukemaan pari lukua kerralla. Näin ollen välillä luin päivässä vähintään yhden luvun.

Kotona parvekkeella lukiessani jouduin tekemään pieniä säätöjä jotta kirjan lukeminen onnistui ja oli mukavaa. Näitä asioita tuli mietittyä jo onneksi ennen kotiin paluuta niin kirjan lukeminen jatkui käytännössä heti. Ensimmäinen asia oli parvekelämmitin / infrapunalämmitin mistä kirjoittelinkin jo infrapunalämmitin kokemuksia. Aamuisin kun olen aamupalaa syönyt parvekkeella niin infrapunalämmitintä on ollut ihan kiva käyttää low-asennossa mutta iltaisin kun kirjaa luin niin yleensä infrapunalämmitintä ei ole niinkään vielä tarvinnut. 

Toinen asia olikin sitten lamppu / valo. Olen asentanut muutamia vuosia sitten Philips Hue led-valonauhan. Led-valonauha vain kulkee parvekelasien lattian alareunassa niin se ei hirvesti oikeasti anna valoa. Led valonauhan ollessa lattian rajassa se on enemmänkin tunnelma valo mikä antaa hieman valoa mutta esimerkiksi kirjan lukeminen ei kyllä onnistu ellei tuolin selkä osoita valonauhaa ja itse katson parvekkeella sisäänpäin. Lopulta aloin sitten miettimään valo ja lamppu asiaa kunnes muistin että minulla pitäisi olla yksi käyttämätön pöydälle laitettava yölamppu. Se sattui olemaan heti ensimmäisessä laatikossa varasto kopissa niin ongelma oli ratkaistu.

Paitsi että ongelmaa ei ollut ihan vielä ratkaistu koska nyt ongelma oli sähköt. Minulla on vain yksi sähköpistoke parvekkeella mihin olin jo ostanut yhden kahden paikan jakajan mutta ne oli varattuna jo infrapunalämmittimelle sekä Philips Hue led-valonauhalle. Tämän takia minun pitikin alkaa hieman mittailemaan mikä pituista jatkojohtoa pitää ostaa ja mistä kautta sen laittaa. Kävin sitten illalla hakemassa jatkojohdon ja nyt saan sähköt myös yölamppuun mitä voin käyttää kirjan lukemiseen. Vielä kun jaksan niin tuo jatkojohto pitäisi hieman paremmin piilottaa parvekkeella niin sitten se olisi täydellinen.

Tuli taas aloitettua keväällä / alkukesästä parvekkeella oloilu mitä on tullut harrastettua todella paljon reilun kymmenen vuoden ajan mitä tässä nykyisessä asunnossa on tullut asuttua. Juhannuksen ja kesäloman aikana myös äitin parveke on ollut vuosien saatossa varsin kovassa käytössä ja esimerkiksi viime vuonna pelasin todella paljon Assassin's Creed Origins peliä Xbox Series X:llä parvekkeella. Parvekkeelle kun saa sähköt ja siellä on mukava tuoli niin mikäs sinne on rakentamaan pelipaikkaa mikä ei ole muutoin tiellä ja saa muutenkin erilaisuutta jopa pelaamiseen. Parvekkeella on todella mukava pelata konsoleita paitsi silloin kun aurinko osuu juuri ikävästi ruutuun eikä sitä voi mitenkään estää niin tällöin pelaaminen ei oikein onnistu kun ei näe mitään.