Terassilämmitin, parvekelämmitin / infrapunalämmitin kokemuksia

19.08.2023 - 11:31

Tuli taas aloitettua keväällä / alkukesästä parvekkeella oloilu mitä on tullut harrastettua todella paljon reilun kymmenen vuoden ajan mitä tässä nykyisessä asunnossa on tullut asuttua. Juhannuksen ja kesäloman aikana myös äitin parveke on ollut vuosien saatossa varsin kovassa käytössä ja esimerkiksi viime vuonna pelasin todella paljon Assassin's Creed Origins peliä Xbox Series X:llä parvekkeella. Parvekkeelle kun saa sähköt ja siellä on mukava tuoli niin mikäs sinne on rakentamaan pelipaikkaa mikä ei ole muutoin tiellä ja saa muutenkin erilaisuutta jopa pelaamiseen. Parvekkeella on todella mukava pelata konsoleita paitsi silloin kun aurinko osuu juuri ikävästi ruutuun eikä sitä voi mitenkään estää niin tällöin pelaaminen ei oikein onnistu kun ei näe mitään.

Yleisesti ottaen kuitenkin parvekkeella tulee syötyä, katseltua ja luettua Ipadin kautta nettiä tai Youtubea mutta eniten niin tykkään lukea parvekkeella. En ole vuosien aikana oikeasti montaakaan kirjaa lukenut vaikka niitä omistankin suhteellisen paljon. Kuitenkin pääpaino lukemiselleni on kesä aikaan ja parvekkeella sekä vielä kun oli omakotitalo käytössä niin noina aikoina luin kirjaa sitten pihalla aurinko tuolissa. Sitten kun kesäaika on ohitse ja parvekkeella ei viitsi olla niin kirjoja ei tule sitten sitäkään vertaa luettua.

Terassilämmitin, parvekelämmitin / infrapunalämmitin kokemuksia

Otin lomalle mukaan pari kirjaa kun ajattelin että nyt olisi hyvä aika lukea. Minulla taisi olla viime vuonnakin kirja mukana kun menin Vammalaan mutta tuolloin en saanut sitä edes avattua. Tälläkin kertaa sama meinasi tapahtua kun parin ensimmäisen viikon aikana en saanut kumpaakaan kirjaa avattua. Otin jopa kummatkin kirjat mukaani kun tulin käymään kotona ja yritin viedä jo sellaisia tavaroita mukanani joita en sitten enää tarvinnut loman viimeisellä ajalla.

Kuitenkin kun lähdin kotoa takaisin Vammalaan loman viimeiseksi hieman yli viikoksi niin päätin ottaa toisen kirjan mukaani niistä jotka juuri toin takaisin kotiin. Kyseisen kirjan itseasiassa ostin viime vuoden loman alussa Prismasta alesta Sandra Brown Kuoleman kaiku. Tuo kirja minulla oli myös mukana viime vuonna Vammalassa kun ajattelin sen saman tien lukea mitä en sitten saanut edes avattua. Tällä kertaa sitten kun palasin takaisin Vammalaan niin aloin vain lukemaan kirjaa ja sille tielle myös jäin sillä sain kirjasta luettua hieman yli puolet.

Terassilämmitin, parvekelämmitin / infrapunalämmitin kokemuksia

Juurikin tästä kirjan lukemisesta päästäänkin itse aiheesen eli terassilämmitin, parvekelämmitin / infrapunalämmitin. Vaikka ilmat ovat keväällä / alkukesästä ja loppukesästä / alku syksystä hieman viileät niin silti olen kyllä sinnitellyt parvekkeella vaikka se onkin sitten tarvinnut hieman enemmän vaatetta päälle. Kuitenkin nyt kun innostui taas lukemaan kirjaa ja nyt oikeasti tuo kirja pitäisi saada myös luettua loppuun niin aloin miettimään miten saisin parveketta lämpimämmäksi viileampinä aikoina?

Olin kyllä asiaa joskus aikaisemminkin miettinyt mutta tuolloin en ollut edes alkanut tutkimaan asiaa ja sitten koko asia taas jäi. Nyt kuitenkin aloin aluksi miettimään asiaa minkä jälkeen aloin myös tutkimaan asiaa. Hyvin nopeasti näin ja huomasin että Clas Ohlsonilla näytti ainakin olevan edullisia terassilämmitin, parvekelämmitin / infrapunalämmitin vaihtoehtoja. Niimpä päätin että voisin sellaisen sitten hakea sillä en halunnut asiaan panostaa liikaa.

Katsoin Clas Ohlsonin verkkokaupasta että 60€ Infrapunalämmitin 900 W olisi Ison Omenan liikkeessä saatavilla heti. Niimpä päätin sitten pienen tutkinnan ja vertailun jälkeen että se olisi sitten se infrapunalämmitin minkä tulisin ostamaan kun palaan lomalta kotiin. Kuitenkin vielä perjantaina oli reissu Valkeakoskelle / Lempäälän Ideaparkkiin. Katsoin sitten olisiko Ideaparkissa Clas Ohlsoninin liikettä ja olisiko siellä kyseistä infrapunalämmitintä?

Verkkokaupan status näytti vähissä mikä tarkoitti että siellä pitäisi sitä olla. Niimpä sitten päätin ostavani sen sieltä niin saisin sen jo mukaani. Päästyäni Clas Ohlsoniin löysin infrapunalämmittimet ja siellä oli yksi kappale tuota 900W infrapunalämmitintä jäljellä. Kuitenkin vielä siinä sitten aloin katsomaan muita vaihtoehtoja ja näin parin olleen tarjouksessa. Lopulta näin myös pienemmän "matkamallin" mikä oli 700W tehoinen ja 10€ alennuksessa sekä halvempi kuin tornimallin 900W. Siinä sitten aloin miettimään riittäisikö 700W infrapunalämmitin itselleni vai pitäisikö pysyä alkuperäisessä 900W suunnitelmassa?

Päätin lopulta hankkia pienemmän ja halvemman 700W "matkamallin". Ajattelin 700W riittävän, se oli kuitenkin myös pienempi laite sekä halvempi. Parvekkeeni on lasitettu noin 160cm * 330cm pieni parveke. Nyt kun olen käyttänyt 700W infrapunalämmitintä edellisenä iltana sekä nyt tänä aamuna noin 15 - 17 asteen ulkoilman kanssa sitä niin huomaan eron. 700W infrapuna lämmitin ei kuitenkaan tee mitään niin radikaalia lämpötilan muutosta että parveke olisi kuuma mutta eron huomaa.

Infrapunalämmitin on aika lähellä ja laitoin sen osoittamaan lähestulkoon istuin paikkaa. Infrapunalämmittimessä on 120 sekä 360 asteen kiertosäädöt joista olen nyt käyttänyt vain 120. Kiertosäädön lisäksi laitteessa on low ja high asetus lämpötilan säätöä varten. Low asetuksella laitteen toinen infrapuna on päällä ja high asetuksella laitteen molemmat infrapunat ovat päällä. Eilen illalla käytin vain low asentoa ja tänä aamuna aamusti käytin aluksi high asetusta minkä jälkeen vaihdoin sen low asetukseen jossain kohtaan.

700W infrapunalämmittimen vaikutuksen huomaa kun pihalla on 15 - 17 astetta. Laitoin aamusta ennen aamupalan syömistä infrapunalämmittimen high asentoon eli annoin parvekkeen lämmitä hetken aikaa ennen kuin tulin syömään aamupalan. Parvekkeella oli ihan mukava syödä aamupalaa ilman sukkia ja pyjama shortsin sekä t-paita päällä. Kun olin syönyt aamupalan niin otin infrapunalämmittimen pois päältä kun en tiennyt tulenko olemaan pidempään parvekkeella. 

Kuitenkin päätin olla pidempään parvekkeella ja kun olin vienyt astiat pois niin tunsin kropassa eron kun infrapuna lämmitin ei ollut päällä. Huomasin parvekkeen olevan kylmempi joten väänsin infrapunalämmittimen takaisin päälle mutta nyt vain low asentoon. Hetken päästä tunsin taas että parvekkeella on mukavampi olla kun infrapunalämmitin oli takaisin päällä.

700W terassilämmitin, parvekelämmitin / infrapunalämmitin eron huomaa käytössä mutta mitään ihmeitä ei kannata odottaa. Itselläni on lasitettu noin 160cm * 330cm pieni parveke ja nyt toistaiseksi illan sekä aamun kokeilu noin pihalla ollessa 15 - 17 asetta niin jo low asennon eron huomaa ilman sukkia ja pyjama shortsit ja t-paita päällä. Saa nyt sitten nähdä miten 700W infrapunalämmitin pärjää kun syksy alkaa tulemaan ja lämpötila alkaa nousemaan miten infrapunalämmitin vaikuttaa silloin. 

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Se meni sitten taas tällä viikolla siihen, että olen nyt kahtena päivänä tällä viikolla ja vielä tulen kolmantenakin päivänä käymään aamupäivällä aluksi laskettelemassa ja illalla sitten normaalisti kuntosalille. Tein tätä samaa vuosi sitten ja huomasin sen olevan todella rankkaa mutta syystä tai toisesta päätin sitten jatkaa tätä samaa kaavaa myöskin nyt tänä vuonna. Se täytyy tässä sanoa että laskettelemasssa en ollut viime vuonna enkä tänäkään vuotena tunti tolkulla vaan yleensä siinä parisen tuntia. Jos olisin lasketellut enemmän sanotaanko vähintään kolme tuntia niin sitten asiat voisivat olla eri.

Talvi on suomalaisille vain MINÄ asenteelle omaaville ihmisille kulta aikaa. Tämän näen päivittäin liikenteessä kun toisia ei oteta huomioon yhtään. Kunhan vain minä. Räikeästi punaisia päin ajavat: minulla on kiire ja eihän auto hidastu talvella. Ajetaan keskellä kahta kaistaa vaikka siinä ympärillä olisi riittävästi tilaa: eihän nuo toiset saa minun ohi ajaa. Kiilataan ja ajetaan toisten perässä kiinni vaikka edelle ajava itse pitäisi turva väliä. Kunhan vain minä.

Muistan vielä ajat kun tilasin usein Amazon.comista sekä Amazon.co.uk aktiivisesti ja sitä kautta Black Friday tuli minulle tutuksi ennen sen rantautumista Suomeen. Tuolloin aina tiesi varrota juurikin sitä yhtä päivää ja olla varuilla hyvistä alennuksista. Tuon jälkeen sitten tullit sun muut ovat ajaneet siihen että Amazon.comista ja Amazon.co.uk:sta on liian kallista tilata ja myöskin Black Friday rantautui Suomeen.