Pysäytyspenkkiä ketjuilla

03.07.2023 - 10:53

Torstaina tein PTVGYM:llä deficit maastavetoa ketjuilla ja perjantaina oli vuorossa penkkipunnerrus ketjuilla. Torstaina olin hieman pettynyt siihen mitä sain aikaiseksi deficit maastavedossa ketjuilla ja perjantaina oli todella pettynyt siihen mitä sain aikaan penkissä ketjujen kanssa. Sitä en vieläkään tiedä eikä se minua paljoakaan kiinnosta paljonko ketjut tuovat vastusta penkkiin mutta jos viime viikolla sain penkissä helpon kolme kertaa viitoisen 160kg painoilla niin kolme ykköstä 150kg painoilla plus ketjut tuntui suurelta pettymykseltä.

En sitten tiedä kuinka paljon se vaikutti asiaan että kävin tiistaina hieronnassa missä hierottiin rinta sekä kädet. Keskiviikkona tein jalkatreenin ja torstaina kävin tekemässä tuon deficit maastavedon ketjuilla. Perjantaina oli vuorossa tosiaan rintatreeni eli kolmas päivä hieronnan jälkeen. Viimeksi kun kävin hieronnassa niin minulla kyllä otti kaikki treenit tovin ennen kuin sain itsestäni kunnolla irti. Tuolloin hieronta vuorossa oli selkä ja niska. En ole myöskään siitä varma vaikuttiko tiistain hieronta myöskin torstain maastaveto treeniin.

Niin tai näin niin yksi ykkönen minkä jälkeen kolme kakkosta 150kg painoilla plus ketjut oli heikko suoritus. Olisin ollut tyytyväinen kolmen toiston sarjoihin tai jos nuo kahdet toistot olisivat tulleet varmemmin niin silloin olisi lähtenyt hakemaan 160kg plus ketjut. Toisaalta kaksi toistoa 150kg plus ketjut on parempi kuin yksi toisto 160kg plus painoilla. Noita ykkösiä on tullut haettua ihan turhan paljon mutta toisaalta olen niillä halunnut saada haettua hieman suurempia painoja millä "normaalisti" olen tehnyt. Välillä kun olen tehnyt yhden toiston niin oikeasti kyllä olen hakenut kahta tai kolmea mutta yksi on vain tullut.

Se mikä ketju penkissä on hyvää on se että vastus nousee alhaalta ylös jolloin nostamisesta tulee raskaampaa ylhäällä. Tällöin se kehittää juurikin loppuvaihetta. Toinen asia on että ketjut pitävät tangon tasaisena jolloin jos on tasapaino ongelmia tangon kanssa niin ketjut estävät sen. Tällöin nostosta tulee tasaisempi alusta loppuun saakka eikä nosto oli epätasainen kun ketjut painavat tankoa tasaisesti maahan.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?