Pysäytyspenkkiä ketjuilla

08.05.2023 - 23:08

Torstaina tein PTVGYM:llä deficit maastavetoa ketjuilla ja perjantaina oli vuorossa penkkipunnerrus ketjuilla. Torstaina olin hieman pettynyt siihen mitä sain aikaiseksi deficit maastavedossa ketjuilla ja perjantaina oli todella pettynyt siihen mitä sain aikaan penkissä ketjujen kanssa. Sitä en vieläkään tiedä eikä se minua paljoakaan kiinnosta paljonko ketjut tuovat vastusta penkkiin mutta jos viime viikolla sain penkissä helpon kolme kertaa viitoisen 160kg painoilla niin kolme ykköstä 150kg painoilla plus ketjut tuntui suurelta pettymykseltä.

En sitten tiedä kuinka paljon se vaikutti asiaan että kävin tiistaina hieronnassa missä hierottiin rinta sekä kädet. Keskiviikkona tein jalkatreenin ja torstaina kävin tekemässä tuon deficit maastavedon ketjuilla. Perjantaina oli vuorossa tosiaan rintatreeni eli kolmas päivä hieronnan jälkeen. Viimeksi kun kävin hieronnassa niin minulla kyllä otti kaikki treenit tovin ennen kuin sain itsestäni kunnolla irti. Tuolloin hieronta vuorossa oli selkä ja niska. En ole myöskään siitä varma vaikuttiko tiistain hieronta myöskin torstain maastaveto treeniin.

Niin tai näin niin yksi ykkönen minkä jälkeen kolme kakkosta 150kg painoilla plus ketjut oli heikko suoritus. Olisin ollut tyytyväinen kolmen toiston sarjoihin tai jos nuo kahdet toistot olisivat tulleet varmemmin niin silloin olisi lähtenyt hakemaan 160kg plus ketjut. Toisaalta kaksi toistoa 150kg plus ketjut on parempi kuin yksi toisto 160kg plus painoilla. Noita ykkösiä on tullut haettua ihan turhan paljon mutta toisaalta olen niillä halunnut saada haettua hieman suurempia painoja millä "normaalisti" olen tehnyt. Välillä kun olen tehnyt yhden toiston niin oikeasti kyllä olen hakenut kahta tai kolmea mutta yksi on vain tullut.

Se mikä ketju penkissä on hyvää on se että vastus nousee alhaalta ylös jolloin nostamisesta tulee raskaampaa ylhäällä. Tällöin se kehittää juurikin loppuvaihetta. Toinen asia on että ketjut pitävät tangon tasaisena jolloin jos on tasapaino ongelmia tangon kanssa niin ketjut estävät sen. Tällöin nostosta tulee tasaisempi alusta loppuun saakka eikä nosto oli epätasainen kun ketjut painavat tankoa tasaisesti maahan.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan