PTVGYM Turku kokemuksia

27.08.2022 - 16:10

Eilen perjantaina tuli käytyä ja kokeiltua PTVGYM Turku missä olisin käynyt jo noin vuosi sitten mutta silloin kuntosali ei ollut vielä auennut. Olin muutamalta ihmiseltä kuullut hyviä kokemuksia PTVGYM Turusta ketkä siellä olivat käyneet joten sen pohjalta oli pieni "hype" päällä. Aktivoiduin tämän vuoden puolella käymään pari kertaa viikossa Pitäjänmäen PTVGYM:llä eli PTVGYM:it ovat tulleet tutuiksi ja tuossa nelisen viikkoa sitten kävin ensimmäistä kertaa PTVGYM Seinäjoki. PTVGYM Seinäjoki kokemuksia löytyy täältä ja nyt on vuorossa PTVGYM Turku kokemuksia.

PTVGYM Seinäjoki ja PTVGYM Turku kokemuksia yhdistää se, että kummallakin kerralla olin kuskaamassa äitiäni konserttiin niin minulle jäi kolmisen tuntia aikaa tapettavaksi. Molemmilla kerroilla en tutustunut paikkoihin entuudestaan vaan kun olin jättänyt äitini konserttiin niin katsoin netistä PTVGYM:in osoitteen ja laitoin sen navigaattoriin. Siinä missä PTVGYM Seinäjoki toi minut suoraan PTVGYM:in pihaan niin Turun kanssa päädyin hieman väärään paikkaan kun parkkipaikoille pääsi seuraavasta risteyksestä. Normaaliin tapaan en siis mennyt paniikkiin vaan katsoin rauhallisen paikan, avasin kartan ja katsoin mihin piti mennä. Huomasin tosiaan, että minun pitäisi mennä seuraavasta risteyksestä niin pääsisin oikeaan paikkaan.

Näin tein ja menin kohti seuraavaa risteystä. Sieltä sitten yritin suunnata kohta PTVGYM:iä kun mitään lappuja tai PTVGYM:in logoa näkynyt. Varmaan edessäni oleva etsi samaa paikkaa kun ajeli edessä niin hiljaa eikä oikein tiennyt mihin ajaa. He myös kyllä menivät samaan suuntaan ja kävelivät edeltä kuin minä mutta jäivät ulos tupakille. Suuntasin risteyksestä siis kyllä oikeaan suuntaan ja lopulta näin pienen PTVGYM:in logon. Normaalisti sitten ajoin ja etsin parkkipaikkaa lähempää mutta kun olin kävellyt lähemmäksi paikkaa mitä kyltit osoittivat niin PTVGYM:in ovella ja portaissa oli merkintä parkkipaikoista. Olin sitten parkkeerannu väärään paikkaan niin menin siirtämään auton ihan varmuuden vuoksi.

No lopulta kun olin löytänyt perille niin muuten PTVGYM Turku oli lähempänä PTVGYM Seinäjokea kuin PTVGYM Pitäjänmäkeä. Lähinnä siltä osin, että PTVGYM Pitäjänmäki on suhteessa niin paljon pimeämpi kuin Turku ja Seinäjoki sekä myöskin Pitäjänmäen pukuhuone on erilaisempi. Muutoinhan PTVGYM:it ovat lähestulkoon samanlaisia ja jos olet käynyt yhdellä PTVGYM:llä niin tiedät kyllä mitä odottaa toiselta.

Tein tällä kertaa PTVGYM Turussa selkätreenin eli maastavedon kun PTVGYM:n Seinäjoella tein jalkatreenin eli kyykky treenin. Turun PTVGYM:llä oli ketjut mitä Seinäjoella ei ollut mutta nämä ketjut erosivat Pitäjänmäen vastaavista siinä mielessä, että en oikein osannut niitä laittaa. En nyt ole vielä niin paljon ketjuilla tehnyt että osaisin niitä eri tavoilla laittaa. Tämä ei nyt kuitenkaan haitannut sillä päätin tehdä ihan normaalia maastavetoa ilman ketjuja kun se ei ole oikein nyt sujunut muutenkaan. Sen huomasin, että Turun PTVGYM:llä ei ollut mitään boxeja tai korokkeita eli korokkeita ei voi käyttää sekä Pitäjänmäellä olevat "laatat" puuttuivat myös. Nyt en muista ulkoa oliko Seinäjoella korokkeita?

Muutoin kun Turun PTVGYM taitaa tällä hetkellä olla ainakin isoimpia niin se kyllä näkyi. Laitteiden välillä oli tilaa, vapaapainoalueella oli tilaa sekä yleisesti eri laitteita oli paljon. Paljon enemmän kuin Seinäjoella ja vielä enemmän mitä Pitäjänmäellä. Myöskin sellaisen asian huomasin kun tein usealla selkälaitteella minkä jälkeen katsoin hieman enemmän ympärilleni, että vaikka laitteet näyttivät päällepäin samoilta kuin Pitäjänmäellä niin ne olivat "parannettuja" versioita. Esimerkiksi tuettu t-soutu laite näytti samalle mutta oli ihan eri käyttää eli tanko oli helpompi ottaa ja laittaa takaisin paikoilleen eikä tarvinnut niin hirveästi vääntää ja kääntää. Myöskin yleisesti asennot ja jalkatuet olivat paremmat niissä laitteissa mitä käytin eli ilmeisesti Pitäjänmäen ja Turun salien aukeamisten välissä laitteita on HC Pro:n puolella parannettu?

PTVGYM Turku oli parempi kuin PTVGYM Seinäjoki ja puolestaan PTVGYM Seinäjoki oli parempi kuin PTVGYM Pitäjänmäki.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.