Proteiinipatukka vertailu: Goodlife vs Goodlife Low Sugar

23.02.2017 - 16:40

Yhdessä välissä suosin Quest Bar proteiinipatukoita. Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että ne tulivat Mass.fi:hin myyntiin josta tuohon aikaan tilasin lisäravinteet muutoinkin. Sain useasti Quest Bar proteiinipatukoita suhteellisen edullisesti, mutta pikkuhiljaa Quest Bar eivät sisältyneet alekoodien pariin usein. Sittemmin kun lopetin lisäravinteiden tilaamisen Mass.fi:stä lopetin piakkoin myöskin Quest Bar proteiinipatukoiden tilaamisen sillä en saanut niitä enään niin halvalla. Toisekseen huomasin Goodlife proteiinipatukoiden olevan paljon halvempia ja useemmin tarjouksessa Fitnesstukussa mistä tällä hetkellä lisäravinteeni tilaan.

Vaihdoin Quest Bar proteiinipatukat ihan hinnan vuoksi Goodlife proteiinipatukoihin. Yleisellä tasolla pidin Quest Bar proteiinipatukoita paremman makuisina kuin Goodlife patukoiden vastaavat. Tietenkin molemmilla proteiinipatukoilla on omat hyvät ja huonot makunsa minkä lisäksi patukat eroavat toisistaan koostumukseltaan. Toiset Quest Bar patukat ovat kovempia kuin toiset ja jotkut patukat ovat tahmeampia. Goodlife patukat ovat puolestaan koostumukseltaan enemmän samankaltaisia. Patukat ovat päällisin puolin samanlaisia eikä esimerkiksi tahmeita patukoita ole tullut vastaan.

Proteiinipatukka vertailu: Goodlife vs Goodlife Low Sugar

Aluksi kun tutustuin Goodlife proteiinipatukoihin niin tulin ostaneeksi useita erilaisia makuja. Tämän jälkeen olen pidättäytynyt muutamissa tietyissä mauissa kunnes päädyin ostamaan viime vuoden puolella uusiin vähän sokeria sisältävin Goodlife Low Sugar proteiinipatukoihin. Ensimmäisellä kerralla päädyin ostamaan yhden laatikon Dark Chocolate Brownie sekä yhden laatikon Cookies & Cream. Olin kyllä yllättynyt kuinka hyviä nämä patukat olivat verrattuna normaaleihin Goodlife proteiinipatukoihin.

Ainoa ongelma oli ensimmäisellä kerralla se, että ostin patukoita aluksi liian vähän. Mielestäni Goodlife Low Sugar proteiinipatukat ovat paljon paremman makuisia kuin normaalit Goodlife proteiinipatukat. Ihan yleiseltä koostumukselta kuten myöskin hyvillä makuvaihtoehdoillaan. Oikeasti Dark Chocolate Brownie sekä Cookies & Cream Goodlife Low Sugar maistuvat todella hyville eikä yksikään normaali Goodlife proteiinipatukka pääse lähellekkään tuota. Myöhemmillä kerroilla olen vielä kokeillut Strawberry Cheesecake makua mikä ei aluksi okein maistunut niin hyvälle, mutta mitä myöhemmin on tottunut syömään.

Goodlife Low Sugar proteiinipatukat ovat myös paljon pehmeämpiä mikä kannattaa ottaa myöskin huomioon jos patukan ottaa mukaan. Minulla meinaan kävi kerran niin, että otin Goodlife Low Sugar patukan elokuva reissulle mukaan minkä laitoin vain taskuun. Tietenkin se oli siellä sitten "murskaantunut" muoveihin niin se olikin sitten hieman hankalampi syödä siististi. Mielestäni patukan pehmeys myös auttaa parantamaan makua sillä mielestäni normaalit Goodlife proteiinipatukat ovat välillä mielestäni hieman sitkeitä. Näin ollen Goodlife Low Sugar proteiinipatukoita ei tarvitse "mussuttaa" pitkään suussa.

Lähinnä juurikin tuo sokerin puuttuminen alkoi mietityttämään sillä ajattelin onko Goodlife Low Sugar proteiinipatukoissa tarpeeksi makua, mutta jälkeen päin olen huomannut näiden olevan paremman makuisia. Ainoa heikkous on se, että Goodlife Low Sugar versiot maksavat enemmän kuin normaalit Goodlife patukat. Goodlife laatikon normaali hinta on sinä 23€ paikkeilla kun taas Goodlife Low Sugar maksavat lähemmäksi 30€. Onneksi sentään näitä proteiinipatukoita saa todella useasti Fitnesstukusta -25% tai jopa -50% alennuksesta jolloin itse olen näitä ostanut. Minua ei oikein ikinä kiinnosta ostaa muutoinkaan normaalihintaisia proteiinipatukoita sillä mielestäni ne vain maksavat liikaa. 

Ravintoarvot:

Goodlife (Chocolate Fantasy) / 100g

  • Energiaa: 383 kcal
  • Rasva: 11,0 g
  • Hiilihydraatteja: 39,8 g
  • Proteiini: 31,7 g

Goodlife Low Sugar (Dark Chocolate Brownie) / 100g

  • Energiaa: 339 kcal
  • Rasva: 12,9 g
  • Hiilihydraatteja: 28,1 g
  • Proteiini: 30,6 g

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%