Kehonkoostumusmittaus & lopetin Mass.fi:stä tilaamisen

16.11.2016 - 12:06

Kävin tänään ensimmäistä kertaa ikinä kehonkoostumusmittauksessa mikä sattui vain juuri tulemaan oikeaan aikaan. Tällä viikolla laskiskelin painoindeksiä sun muuta ja mietin kehonkoostumusmittausta. Sattumoisin torstaina kuntosalilla asia tuli esille ja minulle kerrottiin, että lauantaina olisi ilmainen kehonkoostumusmittaus. Itse en nähnyt saati olisi nähnyt kyseistä ilmoitusta asiasta ja se olisi mennyt ohi. Kuinka tämä nyt sattuikin samalle viikolle jolloin aloin miettimään asiaa?

Halusin vain jotain konkreettisia tuloksia näkyviin kuntosalitreeneistä mitä olen tehnyt kun niitä voi vain muuten ulkoisesti katsoa, mutta muutoin ne ovat vain arvailuita. Samoiten olen kyllästynyt vaa'an käyttöön sillä se ei kerro suhteellisesti tuloksia minulle sinällään kuin ihmiselle joka ei käy kuntosalilla. Vaaka näyttää tietenkin painon, mutta sitä ei voi verrannoillistaa vanhoihin tuloksiin hyvin. Tämän takia halusin käydä nyt kehonkoostumusmittauksessa ja tajusin kyllä sen asian, että siellä olisi kannattanut käydä jo aikapäiviä sitten. Lähinnä sen kannalta, että olisi vertailukelpoisia tuloksia ja esimerkiksi vuosittain käymisillä voisi verrata vuosia keskenään. Nyt esimerkiksi minulla ei ole mitään tietoa lähtötilanteesta millaisella kropalla lähdin kymmenen vuotta sitten treenaamaan ja miten se on näinä vuosina muuttunut.

Tiesin kyllä etukäteen mitä kehonkoostumusmittauksen tulokset tulisivat suurinpiirtein näyttämään. En tietenkään kaikkia, mutta ne huonoimmat. Rasvaprosentit ja painoindeksit olivat kyllä tiedossa, että tulokset olisivat huonoja, mutta siitä huolimatta niitä oli masentava lukea loppuyhteenvedosta. Heti kun huonot tulokset ovat paperilla mustaavalkoisella niin ne näyttävät vielä huonommalta kun asiaa vain ajattelisi. Ainakin itse koin tämän tällä tavalla ja heti olin haluamassa parantaa kaikkea vaikka sitä olen tässä kokoajan yrittänyt tehdä. Esimerkiksi paino ei vain tunnu laskevan vaikka söisin kuinka vähän / mitä ja treenaisin kuinka paljon kävisin juoksemassa ja tekisin kuntosalilla erilaisia treenejä. Tänään kuitenkin tuloksien jälkeen päätin alkaa muuttamaan ruokavalioitani enemmän sekä kokeilimaan CLA-kapseleita joiden pitäisi auttaa painon tiputuksessa.

Kehonkoostumusmittaus

Tiesin jo siis entuudestaan, että rasvaprosentti olisi iso, mutta muita arvoja en sitten voinut tietää. En oikein tiedä mitä kokonaisvesimäärä tarkoittaa ja mitkä ovat hyvät arvot, mutta minulle sanottiin sen olevan hyvä arvo. Tämä oli melkein ainoa positiivinen asia mitä sanottiin nopeassa palautteessa tuloksen jälkeen. Nyt sain myös tietooni perusaineenvaihdunnan määrän eli kuinka paljon kulutan päivän aikana ilman treenaamista joten voisin periaatteessa alkaa nyt laskemaan syömistä jos viitsisin. Perusaineenvaihdunta arvo näyttää olevan taulukon mukaan melko korkea ja lähellä korkeaa, mutta minusta itsestäni ei vain tunnu siltä. Ajattelen vain siltä kannalta, että olen nyt vajaan parin vuoden ajan vaihtanut syömistapoja moneen "ateriaan" päivässä eli parin kolmen tunnin välein sekä vaihtanut lounaspaikan lounaat pienempiin eväisiin mikä yleisesti on kana ja riisi.

[[{"fid":"506","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"kehonkoostumusmittaus","field_file_image_title_text[und][0][value]":"kehonkoostumusmittaus"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"kehonkoostumusmittaus","title":"kehonkoostumusmittaus","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Segmentaaliset tulokset:

En oikein osaa sanoa näihin lihasmassa tuloksiin juuta enkä jaata eli en tiedä mikä on "hyvätulos" ja mikä olisi "perustulos". Palautteessa vain kerrottiin se, että minun pitäisi saada keskivartaloon ennemmän lihasmassaa mitä olen kyllä itsekkin yrittänyt, mutta mitä olen vähemmän tehnyt. Minun pitäisi vai varmaan enemmnä tehdä vatsa sekä kylkitreenejä jotta saisin myöskin vatsan kohdalle enemmän lihasta. Tietenkin keskivartaloon vaikuttaa rinta sekä selkä joihin olen sinällään muutenkin tyytymätön. Lähinnä olen itse ollut tyytymätön rasvan takia sillä tämän johdosta treenien jälki ei ole niinkään näkynyt ulkoisesti mitenkään toisin kuin jalat tai kädet. Itse kuitenkin hieman yllätyin toisaalta sitä asiaa, että minulla on suurempi raskaprosentti jaloissa kuin keskivartalossa. Odotin keskivartalon olevan se läskein kohta kropasta, mutta jaloissani on prosentuaalisesti enemmän rasvaa kuin vatsassa.

  • Oikea jalka rasva 23,6%, lihasmassa 13,2kg
  • Vasen jalka rasva 23,3%, lihasmassa 13,1kg
  • Oikea käsi rasva 18,4%, lihasmassa 5,2kg
  • Vasen jalka rasva 18,5%, lihasmassa 5,4kg
  • Keskivartalo rasva 22,7%, lihasmassa 44,2kg

Kehonkoostumusmittauksesta yhteenvetoa ja kokemusta

Kehonkoostumusmittaus oli loppujenlopuksi ihan kiva käynti vaikka tulokset eivät olleet hyviä kuten jo entuudestaan tiesin. Tajusin samalla, että minun olisi pitänyt käydä aikaisemmin kehonkoostumusmittauksessa jotta olisin voinut seurata treenien edistystä oikeastaan muutenkuin treenipainoista. Treenipainoilla eli sarjapainoilla voi ainakin alussa mitata treenien edistymistä, mutta ajanmittaan tämä alkaa olemaan mahdotonta sekä hyödytöntää sillä painot nousevat alkuvaiheessa ja sitten ne jäävät painoilleen tai jopa laskevat. Tai sitten treenitapa muuttuu erilaiseksi jolloin ei voi verrata treenejä samalla tavalla. Tänään käydän kehonkoostumusmittauksen jälkeen päätin vähän, että kävisin puolenvuoden päästä uudestaan kyseisessä mittauksessa jotta voisin alkaa vertailemaan treenien kehitystä. Samalla näen tuleeko uudistettu ruokavalio vaikuttamaan miten tulevaisuudessa mitä alan tässä muokkaamaan näiden tuloksien jälkeen. Kehonkoostumusmittaus antoi minulle nyt aihetta alkaa tekemään muutoksia ainakin nyt ruokavalioon. Aika näyttää motivoiko tämä tulos vai mitä tulee käymään.

Lopetin Mass.fi:stä tilaamisen ja tein ensimmäiset tilaukset Fitnesstukusta

Päädyin lopulta lopettamaan lisäravinteiden tilaamisen Mass.fi:stä asiakaspalvelusta saadun viestin perusteella. Tämä asia ja mietintä vaihtaa lisäravinne paikkaa oli jo kypsymässä tovin eikä tämä päätös tullut mistään yhden asian takia. Vuosien ajan tilailin Mass.fi:stä Whey sekä Recovery proteiinijauheita kun ne olivat siellä tarjouksessa sekä kun minun omat varastoni olivat loppu tai loppumassa. Oliko se nyt viime vuoden puolella kun aloin laajentamaan lisäravinteita aminohappojen puolelle ja tämän vuoden puolella kokeillakseni joitakin muita lisäravinteita sekä proteiinipatukoita. Kun aloin käyttämään Mass.fi enemmän niin samalla tämä tarkoitti sitä, että asioin enemmän Mass.fi:ssä sekä kävin tarkistamassa useasti tarjoukset joita Mass.fi paukuttaa sähköpostiin hieman liian usein. Milloin tulee mitäkin ja välillä ihan turhaa.

Ensimmäisen kerran minulla alkoi menemään Mass.fi:n hermot kun sähköpostiin tuli jotain 10% - 25% etukoodeja, mutta syöttäessäni tarjouskoodin kassalle tuli vain ilmoitus valitsemasi tuote ei kuulu tarjoukseen. SInällään hämäävää sillä klikattuani sähköpostista linkkiä mikä listasi tuotteita niin kyseiset tuotteet olivat valittuina listalta. Aina muutaman kerran ihmettelin tätä asiaa, mutta jätin asian sikseen, koska yleensä olisin ostanut tavaraa vain varastoon kun olisi saanut halvalla. Kerran kuitenkin olisin ostanut jotain mitä olisin tarvinnut ja tuote löytyi listalta mikä aukeasi tarjouslinkkiä painettassa. Tämän johdosta otin yhteyttä asiakaspalveluun ja kysyin hieman asiasta. Palautteessa vain todettiin ettei tuote kuulu tarjoukseen ja sivustolla oli jokin lista missä on listattu tuotteet jotka eivät kuulu näihin tarjouksiin. Missään vaiheessa tarjousviestiä ei ollut mainittuna tälläisistä tuotteista mitkä eivät kuuluisi tarjoukseen eikä myöskään mitään mainintaa mistään listasta missä on listattu yleistuotteet mitkä eivät kuulu yleisiin tarjouksiin.

Muutamat harhamainokset tarjouksista alkoi laittamaan minua miettimään pikkuhiljaa pitäisikö minun vaihtaa lisäravinne paikkaa? Vielä yksi negatiivinen asia mikä tapahtui juuri viikko vai pari ennen kesälomaani oli sähköpostin tullut mainos, että kun käyt arvostelemassa Mass.fi:n kyseisestä linkistä niin saat -20% alennuskoodin. Kävin saman tien antamassa sitten arvion sivustostä Mass.fi, mutta mitään -20% alekoodia ei koskaan tullut eikä näkynyt. En jaksanut edes lähteä kyselemään asiasta asiakaspalvelusta vaan annoin asian olla sillä muutaman viikon päästä tuli saman arvoinen tarjous yleisesti. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen iso negatiivinen asia kyseisestä paikasta ja tämän jälkeen tulin siis vielä tilanneeksi kerran. Kaikki kuitenkin muuttui seuraavalla tilaus kerralla.

Kesäloman jälkeen Mass.fi:stä tuli sähköpostiin mainos jossa kerrottiin, että aamulla olisi käytössä -25% alennus. Tein tämän tarjouksen johdosta tilauksen missä olisin testannut uusia tuotteita ihan vain sen takia, että olisin saanut -25% alennuksen sekä ostanut joitakin tavaroita hieman varastoon. Laitoin tilauksen ennen lounasta kuten aina ennenkin, mutta tilauksen maksu oli epäonnistunut. Olin maksanut tilauksen Paypallin kautta kuten olen tehnyt aina aikaisemminkin, mutta tällä kertaa maksu oli jostain syystä epäonnistunut vaikka ostoprosessi oli mennyt ihan normaalisti ilman virheilmoituksia. Minulle vain tuli seuraavanlainen viesti:

Arvoisa Tuomas Välimaa 

Kiitos tilauksestasi sivulla mass. 

Yksi tai useampi tilauksen tuote on valmiina lähetettäväksi, mutta tilauksen 56968540 maksun käsittelyssä on ongelma. 

Valitettavasti emme pysty korjaamaan ongelmaa, joten pyydämme teitä ystävällisesti peruuttamaan tilauksen ja tekemään uuden vaihtoehtoista maksutapaa käyttäen.

Tämän johdosta otin sitten yhteyttä asiakaspalveluun, koska en voinut tehdä tilausta uudestaan sillä -25% alennuskoodin aikaraja oli loppunut. Tämän johdosta otin sitten asiakaspalveluun yhteyttä, että mitä nyt kun en voi tehdä samaa tilausta, koska alennuskoodi on mennyt umpeen? Oletin heidän lähettävän minulle -25% alekoodin tai jotenkin tekevän vähennyksen uudesta tilauksesta, mutta tajusin ettei mitään kannata olettaa. Mass.fi:stä saamani asiakaspalveluviestin jälkeen tiesin heti lopettavani ostamiseni Mass.fi:stä sekä etsiväni uuden paikan lisäravinteiden ostoon. Vaikka Mass.fi saa ajoittain todella hyviä tarjouksia niin silti hyvän verkkokaupan ratkaisee asiakaspalvelu. Minulle asiakaspalvelu on tärkeä asia verkkokaupoissa sillä kaikki ei mene aina täydellisesti ja erilaisia virheitä ja palautuksia joutuu tekemään. Asiakaspalvelusta huomaa kuinka hyvä verkkokauppa todellisuudessa on. Näin oleman huomannut Amazonin kanssa sillä olen sielä vuosien saatossa tilaillut paljon ja kaiken näköisiä asioita on tullut vastaan. Tuotteita ei ole tullut perille, olen joutunut palauttamaan tuotteita sekä olen käyttänyt erilaisia palautsohjelmia muutamien blu-ray elokuvien kanssa joiden julkaisu on epäonnistunut. Amazonissa asiakaspalvelu on nopeaa sekä helppoa ja asiat tulevat hoidetuksi hyvin siinä mielessä, että sieltä saa monenlaisia vaihtoehtoja. Mass.fi puolestaan meni sieltä missä rima on matalin vastaamalla:

Pahoittelemme että PayPal-tilin veloituksessa tapahtui ongelma, emme näe maksuongelman syytä. 

Emme valitettavasti voi ratkaista PayPal-tiliisi liittyviä ongelmia ja joudumme peruuttamaan tilauksen. Pyydämme teitä ystävällisesti tekemään uuden tilauksen halutessanne. 

Valitettavasti HURRY alennuskoodin pienenevä alennus on nyt loppunut emmekä voi lisätä tätä enää uuteen tilaukseesi.

Tein tilauksen kuten aina normaalisti ja maksoin tuotteen Paypallin kautta. Jostain syystä maksu epäonnistui eikä vika ollut edes minun ja minua vain rangaistiin siitä menettämällä -25% alennuksen ostoksestani. Periaatteessa tilaus ei ollut mitenkään tärkeä sillä minulla ei ollut mikään sellainen tuote loppunut mitä olin tilaamassa. Siitä huolimatta tämä tapaus vain yhdessä noihin tarjous hässäköihin oli minulle liikaa. Tajusin yrityksestä ja asiakaspalvelusta vain sen, että kun asiat eivät mene ilman ongelmia niin sitten kärsijä olet sinä.

[[{"fid":"507","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Siirryin kokeilemaan Fitnesstukkua

Mietin ja kävin katsomassa tulevaisuuden varalle uusia lisäravinne paikkoja sillä jossain kohtaan minun pitäisi sitten tilata. Tällä hetkellä kuitenkin lisäravinne varastot ovat ihan hyvät toistaiseksi joten mitään kiireitä tässä ei ollut. Olen hieman käynyt joskus jollain lisäravinne sivustoilla, mutta mitenkään ihmeellisemmin en ole niitä vertaillut kun olen aina automaattisesti ostanut lisäravinteet yhdestä paikastsa. Fitnesstukun nyt tiesin etukäteen ja kävinkin siellä tuossa vähän aika sitten katsomassa vastaavia tuotteita mitä olin ostellut. Huomasin sitten kerran, että Whey proteiini oli tarjouksessa kuten oli myöskin BCAA joten päätin tehdä sitten ensimmäisen tilauksen Fitnesstukusta. Hinnat olivat Wheyn ostalta hieman kalliimmat kuin mitä olin Mass:lta alimmiltaan saanut kuten oli myöskin BCAA, mutta kummankin lisäravinteen kohdalla ravinto arvot olivat myöskin eri. Eroavaisuuksia ei kaikissa tuotteissa ollut paljoakaan, mutta vähintäänkin muutamia ja suurin ero oli aminohappojen kohdalla joissa arvot erosivat enemmän. Vaikka yleisesti vaikuttaa siltä, että Fitnesstukku on hieman kalliimpi kuin mitä Mass:lta olen alennuksien jälkeen saanut niin tuotteissa näyttäisi olevan hyvin eroja verrattuna Mass sekä vaihtoehtoja enemmän. Kuitenkin Mass:n "huijaustarjoukset" sekä heikko asiakaspalvelu pitää minut jatkossa poissa sieltä eli toivottavasti Fitnesstukun kanssa asiat ja tulevat tilaukset tulevat sujumaan.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.