Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing kokemukset parin viikon jälkeen

05.02.2023 - 13:17

Ainakaan parin kolmen viikon aikana en ole lopettanut Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing airfryerin käyttöä eli sen puoleen hankinta on ollut hyvä. Toisaalta käyttö ei ole ollut vielä ihan niin monipuolista että mitään ihmeellisyyksiä sillä olisin tehnyt sitten sen jälkeen kun kirjoitin "Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing ensi kokemukset". Oikeastaan olen vain tehnyt pari erilaista ranskalaista tuon jälkeen kun muu ruuan valmistaminen on ollut samaa mutta muutoin olen huomannut laitteen hyödyt ja negatiiviset asiat hyvin.

Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing huonot puolet ja heikkoudet

Jos aloitetaan huonoista asioista ensiksi niin meal preppaukseen laite on kehno. Kun ruokaa pitää valmistaa suurempia määriä kerralla niin vaikka minulla on XXL kokoinen laite niin ei sinne hirveästi ruokaa mahdu. Tein sitten kanaa tai jauhelihapihvejä valmiiksi muutamiksi päiviksi ennakkoon niin aikaa siihen pitää varata vaikka muutoin tekeminen on helppoa Philips HD9867/90 Premium Range ansiosta. Kun teen kuudesta kahdeksaan jauheliha pihviä niin se tarkoittaa laitteen ajamista kahteen kertaan ja kokonaisen kana file paketin kolme kertaa. 

Jauhelihapihvien kanssa asia olisi sama jos ne tekisin kuten aiemmin paistinpannulla mutta uunissa se menisi yhdellä kerralla. Ongelma on vain se että uunissa niitä pitäisi kääntää välillä enkä tiedä muutenkaan miten nuo onnistuisi uunissa kun en ole ikinä noin tehnyt. Airfryerillä pihvit on helppo tehdä varsinkin kun Philips HD9867/90 Premium Range laitteella niitä ei tarvitse käännellä eli pihvit laitteeseen ja laite päälle. Sama homma kana fileen kanssa mutta sillä erotuksella että kanasta tulee vain paljon parempaa kuin mitä olen uunissa saanut edes aikaan.

Laitteen kapasiteetin jälkeen yksi suurempi ongelma tai oikeastaan vaiva on sen peseminen. Vaikka Philips HD9867/90 Premium Range on helposti pestävä kun sen osat saa helposti irti toisistaan pesua varten. Philips HD9867/90 Premium Range laitteen pesemisen ongelma ei ole itse laite vaan että peseminen pitää tehdä käytännössä jokaisen käytön jälkeen. Positiivinen asia on laitteen pesun olevan helppoa mutta ongelma puoli on tuo vaiva ja vedellä "leikkiminen". 

Oikeastaan noiden parin ongelman tai vaivan vuoksi en ole huomannut vielä mitään muuta miksi Philips HD9867/90 Premium Range airfryeriä ei kannattaisi hankkia. Tietenkin laitteen koko kannattaa ottaa huomioon mikä voi olla monelle merkittävä asia kun on hankkimassa airfryeriä. Itseäni tuo kanssa hieman mietitytti mutta hyvin se mahtuu olemaan tuolla keittiössä niin itselleni tuo ei ole negatiivinen asia.

Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing hyvät puolet

Tein nyt ensimmäistä kertaa ranskalaisia airfyerillä ja huomasin saman asian minkä olen huomannut lohen kanssa. Ranskalaiset kuten lohi mitä teen normaalisti uunilla niin tulee kolme kertaa nopeammin airfyerillä kuin uunilla. Tein paria erilaista ranskalaista airfyerillä ja molemmat onnistuvat hyvin. Ainoa asia minkä huomasin oli se, että kun etsin ohjetta kuinka kauan ranskalaisia pitää lämmittää airfryerissä niin niillä ohjeilla aikaa oli liikaa. Ranskalaisista tulee kuivia ja kovia kun aikaa on hieman liikaa niin siksi pitää olla tarkkana laittaa oikea lämpötila. Itse olenkin nyt kokeillut erilaisia aikoja ranskalaisten kanssa ja huomannut että 10 minuuttia riittää todella hyvin.

Ranskalaiset ja lohi siis onnistuu paremmin ja kolme kertaa nopeammin kuin uunilla eli sen puolesta airfryer on ollut hyvä hankinta. Kummankin kanssa mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin heittää ranskalaiset ja lohi airfryeriin, määrittää lämpötila sekä aika ja laittaa airfryer päälle. Monessa ranskalaisohjeissa kun mainitaan kääntämisistä puolessa välissä aikaa niin tätä asiaa ei Philips HD9867/90 Premium Range XXL arifryerrillä tarvitse tehdä ja myöskin aikaa saa laittaa paljon vähemmän. Sama asia siis koskee kaikkia ruokia mitä olen tehnyt Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerillä eli kääntää ei tarvitse. Tämä helpottaa ruuanlaittoa sekä airfyeriä tulee myöskin käytettyä kun ruuan tekeminen on helppoa.

Suurin positiivisin yllätys oli kun ostin Siipiveikkojen boneless kanaa. Jo tuon ensimmäisen kerran kun tein boneless kanaa niin kokemus oli ihan kuin olisin oikeasti syönyt niitä ravintolassa. Ostin sitten seuraavana viikonloppuna Hook'sin vastaavia mutta ne eivät olleet omaan makuuni. Kuitenkin nämä siivet ja boneless kana on syy hankkia airfryer ja itse suosittelisin ostamaan jo pelkästään Siipiveikkojen boneless kanan takia airfryerin. Tämän vuoden Super Bowl yöhön ei tarvitse hirveästi miettiä mitä sitä tulen syömään pelin aikana eikä nyt myöskään tarvitse tilata Hooksista ruokaa kun voin tehdä sen itse.

Ruokia mitä en hirveästi ole joko tehnyt tai en ole niitä useasti tehnyt niin airfryer on saanut niitä tekemään. Minulla on vielä muutamia asioita jotka ovat vielä testaamatta kuten pekoni ja hampurilaisia. Kuitenkin ruuan laittaminen on helppoa ja nopeaa airfryerillä ja varsinkin jos tekee ruokaa juuri sille hetkelle niin aikaa menee todella vähän. Tietenkin jos joutuu tekemään eri asioita aterialle niin se vie sitten hetken aikaa kuten esimerkiksi lohi ja ranskalaiset mutta kuitenkin nopeammin kuin uunilla.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

Olen nyt tehnyt viisi kertaa pekonia airfyerilla ja ajattelin jakaa kokemuksiani. Olen ostanut kolme pakettia pekonia jotka ovat sisältäneet 10 pekonia per paketti ja olen tehnyt viisi pekonia kerralla. Ensimmäisellä kahdella kerralla tein pekonia arifyerilla kuten mitä tahansa muutakin ruokaa. Yritin löytää pekonin tekemisen ohjeen airfyerille mitä en oikein löytänyt niimpä normaaliin tapaan katsoin pekonin valmistusohjeet uunilla minkä jälkeen sovelsin

Tämä oli ihan odotettavissa eikä tullut itselleni yllätyksenä mutta ihmiset menevät paniikkiin kun kaupan lakon takia useat kaupat tulevat olemaan kiinni. Itseäni tuo ei vaikuta kun Ison Omenan Citymarket on auki eikä myöskään sen takia että olen jo loppuviikon ostokseni tehnyt normaaliin tapaan alkuviikosta. Kun eilen kävin Isossa omenassa salilla niin ainakaan silloin en huomannut Citymarketissa saati Prismassa minkäänlaisia jonoja niin silloin ajattelin että

Viime viikon torstaina kun palasin kotiin kolmen viikon maalla olon jälkeen kävin hakemassa Pirkkalan Verkkokauppa.comista Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing airfryerin. Minun oli tarkoitus kokeilla airfryeria vasta viikonloppuna kunnolla että katsoisin asiaa ajan kanssa enkä lähtisi liian nopeasti kokeilemaan ja pilaamaan ruokaa. Kuitenkin kun tein kotona töitä etänä niin päätinkin sitten tehdä lounaan Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart

Airfryer on termi ja tuote mikä on tullut vastaan monia kertoja useamman vuoden ajan. Itselleni airfryer on tullut enemmän vastaan Citymarketeissa elektroniikan alehyllyistä missä erilaisia airfryer tuotteita on ollut tarjouksessa useasti. Myöskin Youtubessa sekä blogeissa ja artikkeleissa airfryer on tullut tutuksi sillä monet ovat sitä hehkuttaneet. Itse en tiedä ketään kenelle olisi tai muuten tullut ilmi että joku käyttäisi airfryeria niin sen kaltaista

Kirjoitin tuossa Lomalla irti rutiineistä ja uusien asioiden testaamista kirjoituksen ja nyt on vuorossa tuo mainitsemani "loma ruokavalio". Alla on nyt listattuna ruokavalio millä olen mennyt nyt kolmisen viikkoa. Tämä on rakenne mihin päivän ruokavalio perustuu mutta mitä voin tarvittaessa muuttaa jos käyn syömässä tai hakemassa ruokaa jostain. Myöskin mahdolliset herkut ja jäätelöt sijoittuvat yleensä iltaan iltapalan yhteyteen kun varsinkin jäätelöstä