Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing kokemukset parin viikon jälkeen

05.02.2023 - 13:17

Ainakaan parin kolmen viikon aikana en ole lopettanut Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing airfryerin käyttöä eli sen puoleen hankinta on ollut hyvä. Toisaalta käyttö ei ole ollut vielä ihan niin monipuolista että mitään ihmeellisyyksiä sillä olisin tehnyt sitten sen jälkeen kun kirjoitin "Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing ensi kokemukset". Oikeastaan olen vain tehnyt pari erilaista ranskalaista tuon jälkeen kun muu ruuan valmistaminen on ollut samaa mutta muutoin olen huomannut laitteen hyödyt ja negatiiviset asiat hyvin.

Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing huonot puolet ja heikkoudet

Jos aloitetaan huonoista asioista ensiksi niin meal preppaukseen laite on kehno. Kun ruokaa pitää valmistaa suurempia määriä kerralla niin vaikka minulla on XXL kokoinen laite niin ei sinne hirveästi ruokaa mahdu. Tein sitten kanaa tai jauhelihapihvejä valmiiksi muutamiksi päiviksi ennakkoon niin aikaa siihen pitää varata vaikka muutoin tekeminen on helppoa Philips HD9867/90 Premium Range ansiosta. Kun teen kuudesta kahdeksaan jauheliha pihviä niin se tarkoittaa laitteen ajamista kahteen kertaan ja kokonaisen kana file paketin kolme kertaa. 

Jauhelihapihvien kanssa asia olisi sama jos ne tekisin kuten aiemmin paistinpannulla mutta uunissa se menisi yhdellä kerralla. Ongelma on vain se että uunissa niitä pitäisi kääntää välillä enkä tiedä muutenkaan miten nuo onnistuisi uunissa kun en ole ikinä noin tehnyt. Airfryerillä pihvit on helppo tehdä varsinkin kun Philips HD9867/90 Premium Range laitteella niitä ei tarvitse käännellä eli pihvit laitteeseen ja laite päälle. Sama homma kana fileen kanssa mutta sillä erotuksella että kanasta tulee vain paljon parempaa kuin mitä olen uunissa saanut edes aikaan.

Laitteen kapasiteetin jälkeen yksi suurempi ongelma tai oikeastaan vaiva on sen peseminen. Vaikka Philips HD9867/90 Premium Range on helposti pestävä kun sen osat saa helposti irti toisistaan pesua varten. Philips HD9867/90 Premium Range laitteen pesemisen ongelma ei ole itse laite vaan että peseminen pitää tehdä käytännössä jokaisen käytön jälkeen. Positiivinen asia on laitteen pesun olevan helppoa mutta ongelma puoli on tuo vaiva ja vedellä "leikkiminen". 

Oikeastaan noiden parin ongelman tai vaivan vuoksi en ole huomannut vielä mitään muuta miksi Philips HD9867/90 Premium Range airfryeriä ei kannattaisi hankkia. Tietenkin laitteen koko kannattaa ottaa huomioon mikä voi olla monelle merkittävä asia kun on hankkimassa airfryeriä. Itseäni tuo kanssa hieman mietitytti mutta hyvin se mahtuu olemaan tuolla keittiössä niin itselleni tuo ei ole negatiivinen asia.

Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing hyvät puolet

Tein nyt ensimmäistä kertaa ranskalaisia airfyerillä ja huomasin saman asian minkä olen huomannut lohen kanssa. Ranskalaiset kuten lohi mitä teen normaalisti uunilla niin tulee kolme kertaa nopeammin airfyerillä kuin uunilla. Tein paria erilaista ranskalaista airfyerillä ja molemmat onnistuvat hyvin. Ainoa asia minkä huomasin oli se, että kun etsin ohjetta kuinka kauan ranskalaisia pitää lämmittää airfryerissä niin niillä ohjeilla aikaa oli liikaa. Ranskalaisista tulee kuivia ja kovia kun aikaa on hieman liikaa niin siksi pitää olla tarkkana laittaa oikea lämpötila. Itse olenkin nyt kokeillut erilaisia aikoja ranskalaisten kanssa ja huomannut että 10 minuuttia riittää todella hyvin.

Ranskalaiset ja lohi siis onnistuu paremmin ja kolme kertaa nopeammin kuin uunilla eli sen puolesta airfryer on ollut hyvä hankinta. Kummankin kanssa mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin heittää ranskalaiset ja lohi airfryeriin, määrittää lämpötila sekä aika ja laittaa airfryer päälle. Monessa ranskalaisohjeissa kun mainitaan kääntämisistä puolessa välissä aikaa niin tätä asiaa ei Philips HD9867/90 Premium Range XXL arifryerrillä tarvitse tehdä ja myöskin aikaa saa laittaa paljon vähemmän. Sama asia siis koskee kaikkia ruokia mitä olen tehnyt Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerillä eli kääntää ei tarvitse. Tämä helpottaa ruuanlaittoa sekä airfyeriä tulee myöskin käytettyä kun ruuan tekeminen on helppoa.

Suurin positiivisin yllätys oli kun ostin Siipiveikkojen boneless kanaa. Jo tuon ensimmäisen kerran kun tein boneless kanaa niin kokemus oli ihan kuin olisin oikeasti syönyt niitä ravintolassa. Ostin sitten seuraavana viikonloppuna Hook'sin vastaavia mutta ne eivät olleet omaan makuuni. Kuitenkin nämä siivet ja boneless kana on syy hankkia airfryer ja itse suosittelisin ostamaan jo pelkästään Siipiveikkojen boneless kanan takia airfryerin. Tämän vuoden Super Bowl yöhön ei tarvitse hirveästi miettiä mitä sitä tulen syömään pelin aikana eikä nyt myöskään tarvitse tilata Hooksista ruokaa kun voin tehdä sen itse.

Ruokia mitä en hirveästi ole joko tehnyt tai en ole niitä useasti tehnyt niin airfryer on saanut niitä tekemään. Minulla on vielä muutamia asioita jotka ovat vielä testaamatta kuten pekoni ja hampurilaisia. Kuitenkin ruuan laittaminen on helppoa ja nopeaa airfryerillä ja varsinkin jos tekee ruokaa juuri sille hetkelle niin aikaa menee todella vähän. Tietenkin jos joutuu tekemään eri asioita aterialle niin se vie sitten hetken aikaa kuten esimerkiksi lohi ja ranskalaiset mutta kuitenkin nopeammin kuin uunilla.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".